Werkbare oplossingen

Heldere maatregelen om derogatie te behouden;

Wil je voor je bedrijf derogatie in 2017, dan mag de fosfaatproductie over 2017 niet hoger zijn dan op de peildatum. Dus wie geen belang heeft bij derogatie kan nog een jaartje zijn gang gaan, de rest weet wat de opdracht is. Bij overtreding, flinke boete en intrekken toeslagrechten.

Dan per 2018 invoering van de gekorte rechten en ook direct een dag quotum wat niet meer dan 3% mag afwijken van de toegestane jaarproductie in 2018. Direct vanaf januari 2018 kan er dan gehandhaafd worden!

Duidelijke regels met een duidelijk doel!!

Deel dit topic

Reacties

Twentsch Land
Fosfaatproductie is landelijk en niet individueel ..... zou een percentage zich houden aan dit plan en een percentage niet waardoor het landelijk niet onder het niveau komt is zo als het nu lijkt de derogatie verleden tijd.
familie pelle
Ik snap niet waarom er niet voor gepleit wordt om het hele systeem toch door te zetten en een boete te riskeren. Er wordt wel erg snel afgestapt van het idee dat het niet kan. In grote lijnen waren we gewend hoe het zou gaan worden en nu gaan we de hele discussie opnieuw voeren.
hans1980
Juist wil je derogatie behouden dan moet je eerst zorgen dat er niet meer koeien worden ingevoerd >>grenzen dicht
Dan moet NL terug naar niveou van Gemiddelde 2015 , 2/7 datum is nog steeds 8% teveel.
Voer efficientie wordt al volop gedaan echter is het vaak niet de gehalte aan p maar de hoeveelheid , Na tjaka knal gedachte van lto wordt er volop aan ruwvoer vervangen door structobrok maar ook worden er veel meer kg gevoerd.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's quotum , derogatie , boete , toeslagrechten , regels en fosfaatproductie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
7