Drone levert melkveehouder beter rendement op

Ondernemen is vernieuwen:

In Friesland vliegt een drone autonoom over de velden van melkveehouder Michiel Kroes. De drone levert niet alleen een kostenbesparing op, maar verbetert ook de opbrengst van het land.

De landbouwdrone met de naam "eBee" is voorzien van een speciale camera, die het perceel fotografeert. De foto’s worden verwerkt tot gewaskaarten, waardoor de hoeveelheid mest nauwkeurig kan worden bepaald.

Naast de kostenbesparing die dat oplevert, moet het ook leiden tot een verhoging van de kwaliteit van het voer voor het melkvee. "Op die manier proberen we een hogere melkproductie te behalen en uiteindelijk een beter rendement", legt Kroes uit.

Deel dit topic

Reacties

Boerenjongen16
Alweer een nieuwsbericht van de eBee? Vind de technologie prachtig, maar internet, althans de agrarische sites wordt wel vol gespamd met deze 'drone'...
Strick
Het is weer eens iets anders!
Naast 'ongeleide projectielen' in het veld zie je ze nu ook in de lucht.
Freriks
Ik mag hopen dat zijn weiland niet zoveel gele bloempjes heeft 😉
maar afgezien daarvan is het natuurlijk heel goed dat er collega's zijn die nieuwe technieken uitproberen.
+1
Titus de Wolff
Dan leveren die veehouders de drone tenminste een beter rendement op.
GerbertXL
Moet leiden tot; proberen; uiteindelijk...
Er wordt geschermd met kostenbesparing, ten opzichte van wat?
En de drone "verbetert ook de opbrengst van het land", tuurlijk. Droom lekker verder, strooit ie stiekem kunstmest?
+1 @Boerenjongen16, wat een vage lulkoek dit artikel, degene die dit geplaatst heeft moet zich schamen.
+1
cs-agrar
Kan het woordje "rendement" nooit zo goed plaatsen bij inzet van bijv drone, of het algehele plaats specifieke bemesten. Gaan ze juist daar extra bemesting geven waar het eigenlijk niet groeien wil. Wordt je rendement dan beter?
George
Ik zit te denken aan de aanschaf van een helikopter zodat ik met eigen ogen direct kan aanschouwen hoe de mais erbij staat. Bespaar ik ook een camera uit. 😄 Wat een rendement zal ik dan gaan halen.
de hoef
Jij hebt al een piloot
is ook makkelijk om gras droog te blazen
+1
George
@de hoef
Ja juist daarom is de aanschaf geen probleem met een vliegenier in de familie.
+1
arjan_kok
@de hoefpaar keer over vliegen en het gras ligt op een hoop !net soort bladblazer handig als het beetje soppig is veeg je het zo naar het kavelpad
spotmelker
@ cs-agrar Het is wel iets voor boeren die geen tijd meer hebben om door het land te lopen en de hele dag in de stal (moeten) zijn.
boegie
@cs-agrar lijkt me eerder waar de grond potentie heeft voor een goede opbrengst wat meer te geven om er meer af te halen. Waar niks wil groeien kun je wel beter bemesten maar is de meerwaarde denk ik minder als bij de goede grond
Boerenjongen16
Het is nog helemaal niet zover dat er specifieke dingen van afgeleid kunnen worden, als opbrengst, rendement etc etc...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , melkvee , friesland , voer , melkproductie , vee , melkveehouder , rendement en drone geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
3