Ruimer bemesten is in zicht

Kan iemand dit artikel plaatsen van nieuwe oogst lto noord van afgelopen week? (mij lukt dit niet)
Hier lees ik dat lto pleit voor een regeling voor akkerbouwers waarmee ze ipv drijfmest meer kunstmest mogen gebruiken en organische stof in de vorm van bodemverbeteraars zoals compost enz.

Wij moeten zorgen dat we meer rundveedrijfmest mogen gebruiken ipv kunstmest. Ik dacht dat we genoeg mest hebben en daardoor moeten wij geen kunstmest meer nodig hebben. (de naam zegt het al KUNSTMATIGE mest)

Wiebren wil je hier ff op reageren aub?

BVD.

Deel dit topic

Reacties

Wiebren
Dit gaat over equivalente maatregelen, de akkerbouwers en vollegrondsgroentetelers zijn 20% gekort op hun stikstofnormen vanaf 2014. Een aantal maatregelen kunnen akkerbouwers inzetten om een hogere gebruiksnorm te krijgen, drijfmest vervangen door kunstmest of mineralenconcentraat is er één van. Opbrengstafhankelijk bemesten ook en rijenbemesting drijfmest in mais.
Hier staat meer: [url]nieuweoogst.mobi/scripts/edoris/…]
BoerBart
Equivalent beleid; Eerst korten en dan moet je als boertje alles uit de kast halen om terug op de basis te komen.

Frustrerend.
producent
Is bedoeld voor vollegrondsgroente telers.
gerardj
Bij een bouwplan van tarwe c aardappels bieten en wortels of uien is de ontreking van fosfaat zo,n91,5 kg bij gemiddelde opbrengsten en afvoer stroo
als je dus maar 60kg mag strooien weet u wat er gaat gebeuren

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , bemesten , lto , lto-noord , kunstmest , compost , drijfmest en bvd geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1