Snelle melkstal

Wat is volgens u heren prikkers een snelle melkstal met een goede prijs prestatie verhouding grote buiten melkers vallen af vanwege de investering het doel is minimaal 120 koeien per uur melken met 1 man vertel uw ervaringen groet Ricardo

Deel dit topic

Reacties

+4
koeboer
Weet niet welke melkstal je moet hebben. Maar als dit je doel is en dit aantal jaren wil doen zou ik in ieder geval een goede arbo verzekering afsluiten. Vroeg of laat sloop jij jezelf schouders of andere gewrichten.
Tinus
Of hij heeft een melker die hij per uur betaald? 😃
Frits1
Geef je het al op met de botjes? Het is een waardeloos systeem als het niet loopt. Maar het moet toch goed kunnen! Voer je genoeg prik? Voer deze winter voor het eerst luzerne en het loopt super!
+1
ricardo
Geef het nog niet op maar denk na over alternatief maakt beslissen gemakkelijker Frits1
KuikenenKoe
Hoelang melk je al met vms?,wij hier 3 maanden en van waar nadenken over alternatief
begrijp dan dat het niet loopt zoals je wil?
oldhuus
Hij zal wel spinazie voeren ofzo, hier hele groffe 1e snee met helft maïs en loopt super, 0 ophaalkoeien.
gezienus
Alles is mogelijk,, hoeveel wil je uitgeven
ricardo
Liefst zo weinig mogelijk Gezienus, vorige melkstal in 2008 betaalde ik duizend euro per stand voor de melkapparatuur klauw melkmeter en pulsator,kwam nog wat bij voor stukje gebruikt hekwerk en melkonvangst en vacuum pomp als je nu de prijzen hoort schrik je.
+1
m uut m
Als je in 2008 voor zo weinig een melkstal kon kopen snap ik niet wat je met zo'n duur systeem als ams aan de gang ging. Mijn melkstal gekocht in 2008 kostte geplaatst inclusief individuele krachtvoer verstrekking en melk meting 60000 voor 2×10 swing-over.
+1
spotmelker
Gewoon bij collega's die al zo'n type melkstal hebben een keer mee gaan melken. Goedkoop is leuk, maar het moet vlot lopen en je hebt maar één lichaam wat nog heel wat jaartjes mee moet en dan moet je geen (ergonomisch)verkeerde bezuinigingen doen.
gezienus
Visgraad 2 mahl 12 ..en wen bulgarier
+1
ricardo
@m uut m
Heb ander bedrijf gekocht waar robots inzitten M uit M maar daar ben ik nog geen fan van anders had ik nog gewoon in mn 2*13 visgraat gemolken
Richard1
@ricardo wat is het bezwaar van de robots? Met het geld wat jij wil uitgeven kun je er ook een derde bijzetten. Ik heb ze zelf niet maar hoor altijd dat als je capaciteit over hebt, het bijna vanzelf gaat.
pieta
@Richard1
Volgens mij heeft hij er al drie. 😄
+2
huub
In ieder geval door de achterbenen melken, werkt veel sneller en minder lichamelijke belasting
arjan_kok
Quote:
@huub: werkt veel sneller en minder lichamelijke belasting
dit zijn wel twee met elkaar strijdige omstandigheden , sneller werken met minder lichaamsbelasting is utopsie, en haastig door de achterbenen wringen is sowieso zeer belastend !je gemak houden in een snelle melkstal lukt misschien maar dan moet je er geen 120 in uur doorjassen
huub
Het helpt dubbel op, de belasting per gemolken koe is minder, daar komt nog eens bij dat het sneller werkt dus minder lang achter elkaar staan/lopen.
+1
arjan_kok
@huubheb zelf inmiddels 8 jr zo'n zij aan zij en ik heb het tempo toch echt moeten verlagen om het niet op gesloopte schouders uit te laten lopen !het gaat nu met 80 p u in 2x12 vlot zat
+2
MTSTAMMINGA
Alle koeien melken en dan gem 120 per uur valt niet mee denk ik
De eerste 120 is het probleem niet Maar de laaste 50 wel denk ik

Een snelle melkstal is de schouten melkstal
gezienus
Geloof dat straks de schouten melkstal ook aan Zijn Grenzen komt
+1
Pieter Schouten
prikkebord.nl/movie/46/

Hallo Karst,

Hier het filmpje nog een keer dat jij bij mij aan het melken was.
Het gaat met melken natuurlijk niet om het aantal koeien per uur maar om de arbeidsbelasting. Frequentie x gewicht x beweging.
Hierbij blijft de carrousel als beste scoren.
De meeste boeren betalen liever 25 % extra voor een cabine op de trekker dan voor een goede melkstal.

Groeten

Pieter Schouten
+2
Farmer_
Ook kv in melkstal? zelf zou ik voor swingover Kiezen.
cs-agrar
28st binnenmelker draaistal
Geitenboer
Prijs prestatie verhouding??
demelkboer
Hier melken we in een 2x12 visgraat met melkglazen van meer dan dertig jaar oud (altijd goed onderhouden en gereviseerd). Qua kosten is ie top. Met een man in de put melken we 300 koeien plus schoon maken in 3 uur. Alles staat of valt met actieve koeien. Dan gaat het wisselen vlot. Een structuurwijziging rantsoen en voeren en de melk stal zijn een must.

Al er een andere melk stal komt dan waarschijnlijk 28 stands swingover met voeren en hudonk hekken.
cjw73
Heb zelf jaren bij AB vakwerk gezeten. Maar er is niets belangrijker dan de aanvoer bij snel melken. En productie niveau maakt ook nog wel wat verschil.
+1
demelkboer
Productie niveau maak niet zoveel uit. Melk snelheid wel. Dit jaar 1100 liter per koe gestegen maar zeker niet langer melken. Enkele taaie of lastige koeien opruimen scheelt wel tijd
+1
cjw73
Ik doe zeker geen goede iets taaiere koe weg om die reden.
+2
Frans1
Quote:
@cjw73: Ik doe zeker geen goede iets taaiere koe weg om die reden

Je moet maar zo denken,hoe meer het er worden hoe minder ze opvallen
cjw73
@Frans1
Gelukkig heb ik geen paar honderd van die kamelen die gemolken moeten worden!!
demelkboer
@cjw73

Ik melk er 4 keer per week +- 300. Das net zoveel als 14 keer 85. 😄
cjw73
@demelkboer
Ik heb op dit moment maar 68. Een makje!! Komen in maart 15 bij.
Frans1
Quote:
@demelkboer: Ik melk er 4 keer per week +- 300

Topper
+1
wotan2
En met alleen een goede aanvoer ben je er niet, een goed afvoer is minstens net zo belangrijk, en word heel vaak vergeten!!
hans1980
Robotmelken valt vaak tegen of a. qua kosten snel richting 1,5 cent ongeacht merk of b. qua arbeidsbesparing = continu bezig met melken
ook vaarzen trainen vergt meer arbeid en kun je ook met robot nauwelijks alleen af verder is behandelen moeilijker evenals beweiden .
+3
brabo
Weer een hoop vooroordelen op een rij hans.
waarschijnlijk werk je zelf niet met een robot
gezienus
Zeker de goede kleur gekozen?
+3
pieter w
Ik lees net dat hans1980 een paar dagen bij mij komt kijken hoe een robot werkelijk werkt. laat maar horen wanneer je komt 06-54267604
oldhuus
2x20 zij aan zij, en een melker.
+1
3 speen
Hier in een 2 keer 2 gaat super
gezienus
En noch tijd over om te priken
Frans1
Quote:
@gezienus: En noch tijd over om te priken

onder het melken juist 😄
friesboertje
Swingover en dan minimaal 2x20
ricardo
Wat zou de capaciteit van een grote swing over zijn, wie heeft er ervaring mee.
teru
Kijk eens bij Thomas de Boer of Gerard Ziel. Beide melken ze in een draaistal met brokvoedering. Zijn we verleden jaar geweest en dat vond ik lekker rustig melken. De koeien stonden gewoon te dringen om naar binnen te gaan.
m uut m
Co heeft een aantal jaren geleden een filmpje gemaakt van Jeroen de Bruin hij molk 137 koeien binnen het uur in een 2 keer 22.
gezienus
m uut m
@gezienus
Deze Dairymaster melkstal is net als mijn melkstal in onderhoud bij de enige echte swingover specialist Bert de Klerk van Klesan.
+1
pieta
@m uut m
Ja, dat kan ook. Als je maar werken wil. Veel ligt aan je werkmethode. Mijn werkmethode was gewoon op mijn gemak, goed werk heeft tijd nodig-methode.
Ik heb een beetje door het filmpje heen gekeken en hij dipt niet, zijn vrouw helpt mee met omjagen, boxen en schoonmaken, hij heeft een dumpleiding ipv separatie emmers, hoeft deze keer geen enkele koe te behandelen enz. Zullen we de capaciteit per uur door 2 delen? 😄
m uut m
@pieta
Domme opmerking delen door 2 de man melkt ze toch in een uurtje. Persoonlijk zou ik niet groter dan 2×16 bouwen kun je leuk alleen melken en toch met gemak 100 koeien per melken. Moet je natuurlijk wel voeren in de melkstal en een vlotte afvoer van de koeien hebben.
George
@pieta
Ik vind het maar een fabriek dat melken daar. Ongelooflijk en telkens met dat water lopen spuiten.
pieter p
Quote:
@teru: Kijk eens bij Thomas de Boer

Is die melkstal al eens vernieuwd, volgens mij draait deze al wat jaartjes
teru
@pieter p
In 2014 een nieuwe. Oude was 35 jaar oud vertelde hij maar weet het niet zeker.
schoppenboer
@George
George, met alle respect voor jouw reacties hier maar begin je niet een beetje een oud wijf te worden? Alles wat boeren tegenwoordig bezig houdt om de kop boven water te houden, wordt door jou op een negatieve manier gereageerd.
Volgens mij weten de meesten hier wel dat je geen zin meer hebt in koeien melken. Of dit nou met 60, 150 of 300+ koeien gebeurd. Of in een melkstal, robot of personeel.
Ga lekker reageren op trekkerfan ofzo en laat ons melkveehouders gewoon de gang gaan....
Ik bedoel het niet negatief maar jouw mening komt hier vaak voorbij maar voegt niet zo veel meer bij. Zie je wel vaker met boeren die al aardig op leeftijd zijn of niet meer actief zijn in de business.
Wij willen graag allemaal koeien blijven melken en of het nou grootschalig is of modaal, graag een beetje vooruit denkend en niet alles afdoen als dit is niets, dat is de schuld van de intensieve boeren enz... Get a life!

Als ik geen melkveehouder meer was dan zou ik hier helemaal niet meer gaan reageren op van alles en nog wat maar mijn energie in andere dingen steken.
+1
George
Quote:
@schoppenboer: alles en nog wat maar mijn energie in andere dingen steken

Ik heb nog wat energie over. 😄
Ik heb graag gemolken maar zou het op die manier voor geen goud geld willen doen. Sorry.
+2
pieta
@m uut m
Ik wou alleen maar aangeven dat ie het niet alleen doet. Vrouwtje staat daar netjes klaar om de laatste koeien er even in te drukken. Dippen doet ie niet. Is een keuze. Doe je het wel of moet je het wel dan merk je dat direct in je melktijd. Ik vind de tijd vanaf wanneer je alleen begint, de boxen, evt koeien behandeld hebt en weer klaar bent met alles interessant. Niet hoe snel het een keer kan. Ik heb 5 jaar in zo'n stal gemolken en ik hem om meerdere redenen het zaakje vervangen. wij hebben een moeilijke start gehad met de robots maar ook hier gaan de koeien eerder weg als de robots zoals het er nu voor staat.
+1
tok achterhoek
@pieta
Dat zeg ik ook altijd, melken is als je uit de keuken weggaat en dan het melken en wanneer je dan terug bent ik de keuken
Pieter Schouten
prikkebord.nl/movie/46/

zie mts tamminga
+1
gezienus
Dat waren noch eens tijden Karst en Co op melkstalproof toer
pinokkio
Mijn tip, bouw een melkstal waar een melker prettig in werkt. Capaciteit is niet heilig, kwaliteit en dat ze er willen staan wel.
De koppels worden groter en de boer ouder/en iets meer klachten, dan laat je als eerste het melken over aan een ander.
+1
pinokkio
Mijn tip, bouw een melkstal waar een melker prettig in werkt. Capaciteit is niet heilig, kwaliteit en dat ze er willen staan wel.
De koppels worden groter en de boer ouder/en iets meer klachten, dan laat je als eerste het melken over aan een ander.
komelker 2
Neem een gebruikte 2*6 visgraad en verkoop 40 koeien.
Extensief boeren en mest aanvoeren levert meer op dan intensief boeren en mest afvoeren.
huub
Quote:
@komelker 2: Neem een gebruikte 2*6 visgraad en verkoop 40 koeien.
Extensief boeren en mest aanvoeren levert meer op dan intensief boeren en mest afvoeren.

als je €1/kg melk of meer financiering hebt dan krijg je daar de rente en aflossing niet van betaald.
+1
matt
Dat zou dan 15000 € per ha zijn,bij de @sjorsbank is het dan geen probleem als je niet
Kunt aflossen 😄
Frans1
Quote:
@komelker 2: Extensief boeren en mest aanvoeren levert meer op

Denk dat verhuren van overtollige grond lucratiever is dan mest aanvoeren en voer verkopen
George
Quote:
@Frans1: Denk dat verhuren van overtollige grond lucratiever is dan mest aanvoeren en voer verkopen

Dat ligt natuurlijk geheel aan de huurprijs! Ik heb nog nooit geen grond verhuurd en blijf liever baas op eigen grond. Ik heb wel eens met akkerbouwer bietenland geruild maar krijg dan evenveel grond terug zodat het met toeslagrechten en mest gewoon hetzelfde blijft. Krijg dan eventueel al naar gelang de teelt wel bij betaald. Maar zo blijf ik wel baas over mijn eigen grond.
oldhuus
Ja weet niet waar jij zit, maar hier levert de mest in het voorjaar nooit zoveel op, afgelopen jaar 3 euro met bemonsterd en gewogen geinjecteerd op maisland, dat was gewoon de prijs hier, en maïs raakte je niet kwijt, misschien 1400e voor goede maïs, gras kon je alleen nog weggeven. Verhuren akkerbouw is al 1500 (poota) -2200 euro(lelies), grasland zal iets minder doen.
cjw73
@oldhuus
Je zit ook in het noorden meende ik. Hier in Zuid West Friesland geef je al 1500 om aan maisland te komen.
pieta
@oldhuus
Ik heb nog wel mest. Bij belangstelling doe maar een PB.
MTSTAMMINGA
@oldhuus
Je hebt een pb van me
George
Oldhuus krijgt met zijn betoog van lage mest- , mais- en huurprijzen nu een horde boeren over zich heen. Zijn berichten box loopt vol met boerkes die mest bij hem willen leveren! 😄
pieta
@George
Het is toch fantastisch dat de sponsors voor een rendabele bedrijfsvoering zich zo aandienen. 😄
+1
oldhuus
@George
Ho ho, ik heb de putten vol en mijn land verhuurt, las dat ze in West-Brabant nog gebrek aan mest hadden, @meelezer10 en zo'n korrelmaïsteler hier had nog niks geloof ik.
meelezer10
@oldhuus
hoeveel krijg ik bij ?
George
Quote:
@oldhuus: zo'n korrelmaïsteler hier had nog niks geloof ik.

Zijn er die al meer hier?
+1
matt
@George
nog ff en hij verandert zijn naam in newhuus...
tok achterhoek
Kennis van mij melkt er rond de 240 in het uur met zijn swing over, alleen
huub
Dat zijn er 4 per minuut, 15 seconden per koe voor voorbehandelen en onderhangen. Zonder onderbreking.

Ik heb in Nieuw Zeeland in een 50 stands buitenmelker gemolken, daar wordt dat zonder voorbehandelen amper gehaald.

Gel*l dus.
+1
arjan_kok
Topsport dus en nog niet wekelijks naar de fysiotherapeut?
tok achterhoek
Daarom wou hij ook geen buitenmelker, duurt het melken te lang. Maar hoeveel jaar hij dat volhoudt weet ik ook niet
ricardo
Wat voor stal is dat Tok?
m uut m
Een melkstal voor geiten
tok
30 stands swingover, had voor dezestal gekozen omdat hij alleen wou melken
pinokkio
Bij continu melken 240/30 dat is 8 koeien per apparaat. Bij mij zitten ze op 7 minuten melktijd, en dan ook nog schoonmaken en onderhangen en wisselen? Voor sprookjes ga ik wel naar de efteling......
m uut m
Is zelfs theoretisch niet mogelijk.
ricardo
30 stands swingover neem ik aan 2 maal 30 is 60 4 koeien per apparaat
+1
Puntdroad
@ricardo
8 koeien per apparaat. Je hebt er maar 30 geen 60..
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@ricardo: 30 stands swingover neem ik aan 2 maal 30 is 60 4 koeien per apparaat

?? Principe van swing over is toch juist één melkstel op twee standplaatsen. Anders raken de slangen in de knoop, zestig stellen en dan ook nog overswingen.
huub
@ricardo een 2x 30 swing over heeft 30 melkstellen 😉
m uut m
@ricardo
Jij weet wat een swingover is?
+2
ricardo
@m uut m
Sorry denk fout had wat gevierd, kan je daarna beter niet meer prikken bedoelde 60 standen 4 rondjes je hoort hele sterke verhalen van de swing overs en vooral dairymaster heeft een reputatie
Wel heel tevreden gebruikers tot nu toe gesproken.
+1
m uut m
@ricardo
Dairymaster heeft een prima melkstal maar de technische ondersteuning is bar slecht. Het probleem ligt niet zo zeer bij de dealers maar bij de importeur EDS. De importeur denkt alleen maar aan verkopen hoe maakt hem niet uit, aftersales doet hij niet aan. De dealer moet het maar uitzoeken en daar gaat het fout. De dealer waar wij de melkstal van kochten was er helemaal klaar mee en heeft destijds het dealerschap weer terug gedaan aan EDS. Wij werken nu met Bert de Klerk de man die dairymaster destijds naar Nederland haalde. Zijn grootste fout was dat hij ging samenwerken met Rutger Schut de huidige CEO van EDS. Bert weet jou alles te vertellen over swingover melkstallen en heeft sinds enkele jaren zijn eigen merk Klesan.
de hoef
@huub
sta je in de boerderij huub
oldhuus
Ja die sturen ze tegenwoordig gratis, denk wel die flekvee dat kan niet missen.
+1
meelezer10
@de hoef
lijkt er verdacht veel op.

tractorfan.nl/picture/866445/
+1
huub
Goed gezien Heren.
huub
Voor de liefhebbers, op melkweb staat een draaimelkstal te koop.
ricardo
Is wel een mooie rotor, mooie slangeleider metatron 12 melkmeter is nooit wat mee, alleen ben bang dat demonteren en weer opbouwen nogal duur gaat worden en dat je dan niet ver van nieuwe afzit met garantie

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , koeien , melken , investering , melkstal en melkers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
98
DEELNEMERS
40
WEERGAVES
12