Pvv stemmen

Graus: overschot geen probleem maar oplossing

Tweede Kamerlid Dion Graus (PVV) is evenmin verrast door de CBS-cijfers. Hij vindt dat het fosfaatoverschot geen probleem is, maar de oplossing van een dreigend fosfaattekort. "Wij zijn altijd tegen een fosfaatplafond geweest. Wij zijn voor een fosfaatbank. Fosfaat is een primaire levensbehoefte. De Chinezen houden hun voorraad voor zichzelf en Marokkaanse mijnen raken uitgeput, dus moeten we zorgen dat wij het zoveel mogelijk uit de dierlijke en mogelijk ook menselijke mest halen."

@bron boerderij

Deel dit topic

Reacties

arjan_kok
Leuk die grollen van Gruas, dat fosfaat is maar een voertuig om de stikstof belasting van milieu/[grond/oppervlakte]water te managen
Jaap40
Wel een benadering die verder uitgewerkt zou moeten worden. Geeft wel een andere smoel aan mest natuurlijk. Of PVV ge...
3 speen
Dat word dus pvv stemmen
Dre v Helmond
Allemaal PVV stemmen is het probleem meteen opgelost.
Voor onze Dieren vrienden heeft Dion Gaus ook een populair verhaal!
-1
puntertje
Oh, die Dion, dat is die man die zijn toenmalige zwangere vrouw mishandelde toch? Lijkt me een 'opbouwend' type, of in elk geval 'verbouwend' vanuit het perspectief van zijn ex-vrouw.
+1
arie.j
Ja allemaal PPV stemmen, en net doen of met het standpunt van de PVV de EU geen maatregelen neemt.
Bij de volgende verkiezingen lijkt het land helemaal onbestuurbaar te worden met de PVV op 40 zetels
Maak de puinhoop op politiek gebied nog maar groter, daar zijn boeren vast beter mee af 😞
+2
diezel
Quote:
@arie.j: Bij de volgende verkiezingen lijkt het land helemaal onbestuurbaar te worden

In zowat alle EU-landen maken de huidige regeringen er, zeker op dit moment, zo'n gigantische puinzooi van dat het volk niet veel meer keuze heeft dan enkel met "hun voeten" te gaan stemmen. Lijken ze ook nog verrast te zijn dat zoiets in onze moderne Westerse maatschappij mogelijk is! 😞
arie.j
Ja altijd krijgen regeringen de schuld. Niet de burgers
Maar dat in West-Europa mensen in de regering zitten die toch echt eens de meerderheid van de stemmen van die burgers kregen lijkt ieder dan te vergeten.
Iedere 4 jaar , plus de nodige extra keren krijgen burgers een stembriefje. En ieder groepje mag zich verkiesbaar stellen.
Net doen of je dan alleen met de voeten kunt stemmen is onzin.
Maar burgers weten het zelf niet meer.
+1
gerrie-hul
@arie.j Beste arie j Ik hoop dat er een kiesdrempel komt van 8 procent
Dit om nog meer versnippering te voorkomen
casev
@gerrie-hul
Ik denk dat arieJ Dit niet zo ziet zitten ????
+1
arie.j
@gerrie-hul
Kiesdrempel lost helemaal niets op
Daar wordt de PVV echt niet door geraakt.
En wanneer een paar kleinere partijen gedwongen samengaan schiet ook al niet op
mijnietgezien
@gerrie-hul Kiesdrempel? Gewoon omdat iedereen hetzelfde moet vinden? Of om lekker grote blokken te maken die in zichzelf opgesloten raken, zodat ze alleen nog maar de eigen partijlijn kunnen zien.
Die eerste zetel voor de PvdDof de SGP heeft 20x meer invloed dan die 30e zetel van de PvdA of de VVD (vooral omdat die laatste gevuld wordt door de kofferdrager van de partijvoorzitter die nooit iets zal inbrengen)
gerrie-hul
@mijnietgezien Iedereen hoeft niet hetzelfde te vinden En wat die eigen partijlijn betreft kijk maar wat er in de kamer gebeurt Ze doen niet anders Er zal toch een keer wat moeten gebeuren Duitsland heeft allang een kiesdrempel en daar kan het ook
mijnietgezien
@gerrie-hul Strikt genomen heeft Nederland al lang een kiesdrempel (1 zetel).
Als je nog maar enkele grote partijen hebt krijg je een hoop onderwerpen die volgens de partij niet belangrijk zijn, omdat ze niet in het oog springen. Op die onderwerpen kunnen de lobbyisten dan het programma voor alle partijen schrijven. Met als gevolg dat je allerlei onderwerpen krijgt waarvoor de kiezers tussen 3x hetzelfde programma kunnen kiezen. Neem TTIP, zondagsrust, natuurbeleid, fosfaatrechten...
+2
dorpsrandhoeve
Pvv is ook van het de stekker uit de landbouwsubsidie's trekken. Dus als je daarop stemt moet je ook voor lief nemen dat ze daarvoor staan.
+3
Metal ap
Subsidie's allemaal kunstmatig dingen in stand houden,werk op lange termijn niet
+5
komelker 2
Subsidie is vervuiling van de markt.
jg
Van de vrije markt of de door het kapitaal gemanipuleerde markt ?
hans van toos
Met de pvv hier aan de macht kun je ook zo goed exporteren naar moslimlanden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , fosfaat , fosfaatoverschot , boerderij , bank en fosfaatplafond geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
2