Koeientuin "aantrekkelijk kijkspel"

Feestelijke opening van de Koeientuin vandaag in Groenlo, door Kees Romijn voorzitter vakgroep Melkveehouderij LTO Nederland. Het ‘koeienparadijs’ biedt melkgevende dieren een zachte bodem omringd door bomen en struiken.

Deel dit topic

Reacties

puddingbroodje
Ben er vandaag geweest kan me niet voorstellen dat als je in zo een stal 60 koeien doet dat het goed gaat komen!
super innovatief allemaal maar ik zie vieze koeien en een vieze vloer kan me niet voorstellen dat dit goed zal gaan!
ricardo

Wat is het voordeel van deze vloer? waarom niet gewoon zoals in een vrijloopstal een stro of houtsnipper bodem?
+1
Jan Veenhouwer
NH-emissie, hier wordt mest en urine gescheiden. In een gewone vrijloopstal met strooisel treden allemaal omzettingen op die vervluchtiging opleveren, NH, N2, NO, NO2, CO2 o.a.
m uut m
Waarschijnlijk is de NH4 emissie in de stal het verschil met de organische bodems maar het kan wel eens veel hoger zijn. De bodem versmeert met mest en geeft daardoor een veel hogere emissie. De oplossing ligt dan ook in het wassen van de vloer maar dat geeft wel heel veel dunne fractie.
+4
hans1980
Leuk voor 5-10 koeien die net in opstart zijn of drogen
idd wordt vieze boel , en als je toch koeien wilt verwennen maak dan een ligboxen stal met zand bedding en doe je koeien in een grote wei met echte bomen en stuiken!
das echt leuk voor burgers!
+2
Freriks
Goed dat er boeren zijn die wat nieuws durven te proberen. Of het wat wordt moeten we afwachten. Maar als er nooit iemand iets nieuws uittestte liepen we nog allemaal in een berenvelletje 😄
weurding
Quote:
@Freriks: allemaal in een berenvelletje

gezien het aantal beren per inwoner een gouden handeltje 😄
cs-agrar
Die vloer moet dan vocht door laten, vraag me af hoe lang dat gaat lukken. Op een foto al (vettige) melk wat zo'n zeil of hoe je het noemen moet zo dicht laat slibben. Zo'n serrestal wil nog wel best drogen, voordeel, nadeel mest wordt in vloer gelopen en vloer droogt dicht, we weten allemaal wel hoe dit al bij de brede roosterspleet gebeurd.
Word in tekst niet vermeld, maar die schuifmachine zou dus eigenlijk de vloer ook helemaal moeten doorspuiten als ie langs komt, wil de alles gangbaar houden

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , lto , dieren en koeientuin geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
3