GAOS IN EUROPA !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Is ff wat anders, de vluchtelingenstroom dit word het einde van de europese/nederlandse cultuur, op termijn. 200 miljoen mensen willen naar Europa komen word voorspeld.

Deel dit topic

Reacties

+7
mlkvhoudr
Het is in ieder geval al het einde van het nederlands de regel boven aan je topic 😉
jan is hobbyboer
200 miljoen nieuwe consumenten, wat willen we nog meer, melkprijs naar de euro per liter. Dit is wat ik op google bij het mooie woord GAOS kon vinden: encyclo.nl/begrip/gaos/.
+1
Farmer_
Varkensboeren zijn er niet blij mee 😄
david2
De mensen met geld komen deze kant op , de arme sloebers kunnen het allemaal niet betalen en blijven in oorlog achter
+4
Farmer_
Vrije toegang voor IS
+1
Greidboer
Al deze nieuwe consumenten gaan in eerste instantie voor de kiloknallers!
En niet voor biologisch
+2
diezel
Naar Europa komen? Vluchten om veiligheid in de EU te zoeken? Geen probleem mee.
Maar wat zie je? Het lijkt wel de Grote Wildtrek door het Serengeti National Park.
Niks Griekenland. Niks Hongarije. Niks Oosterrijk. Niks te zoeken.
In volle galop naar de ruimhartige uitkeringsfabrieken van Duitsland, Nederland en België.
Jannus
Lijkt dit geen oplossing??

dumpert.nl/mediabase/6680895/…
Wiecher
Belgie heeft zijn inschrijf-kantoor maar 1 uur los per dag of maximaal 250 per dag. Na de 250e of een uur gaat de deur dicht en morgen maar weer proberen. En niet elke dag. En zo,.. maximaal 60.000 per jaar.
De rest wacht of gaat door naar nederland die ze met open armen onbeprekt opneem..20 -30.000 euro per jaar per vluchteling inclusief gehoorapparaten, nieuwe knieen, heupen, pacemakers en leefgeld. Tot aan het graf. En in afghanistan, irak, en syrie en alle zwarte jongeren in afrika doen ook hun rugzak op. Gisteren weer 4600 zwarte mannen via de marine-veerboot naar Italie gebracht. Komt hier allemaal tot aan het graf zich vervelen en waarschijnlijk ook maffia=praktijken opzetten.
Greidboer
Zo hoeven wij ons ook geen zorgen te maken over de vergrijzing.
HFfan
Dat weet ik zo net nog niet....
+1
oubi
Saoedi Arabie neemt geen vluchtelingen op maar laat wel 200 moskeen extra bouwen in Duitsland. Het nieuwe paard van Troje.
+1
jan is hobbyboer
Wat zijn we allemaal weer bang voor ons eigen hachie. Ik vind het wel een mooi gebaar van duitsland, 1 miljoen vluchtelingen opnemen. Het zal heus niet allemaal vanzelf gaan, maar ik zie het probleem ook niet zo, zolang ze onze rechtstaat accepteren. En elk geloof heeft z'n extremisten, ook het christelijk geloof, ga voor de grap eens kijken welke onzin er in het mid-westen van de USA uitgekraamd wordt op het moment, een gemiddelde dominee daar doet echt niet onder voor een haat-iman hiero.

Volgens mij is de intentie van bijna elk geloof een beetje normaal doen met elkaar, verdraagzaamheid enzo. Ondanks het grote deel SGP, CU en CDA stemmers in de landbouw merk ik daar niet veel van op dit forum. Bij VVD en PVV stemmers is onverdraagzaamheid natuurlijk bijna ingebakken, recht van sterkste is wat telt, iedereen heeft nl. gelijke kansen, pffffff..
oldhuus
Kun jij er dan niet een stel opvangen, grupstal ombouwen, levert vast meer op als melken.
HFfan
Je weet toch niet waar we naar toe gaan als je zomaar alles los laat zoals altijd geweest is? De criminaliteit is vanaf 1970 met 1000% toegenomen, Waar ze vandaan komen is daar is veel meer ruimte.
arie.j
Jan, van die dominees en hun aanhang in de VS weet ik niet zo veel.
Er zal wel genoeg mis mee zijn.
Maar ik weet wel dat je in die streken gerust met vakantie kan.
En ook nog in het openbaar voor je mening uitkomen, ook met kritiek op dat soort christenen.
Maar als je dat zou proberen in de gebieden met die moslim en bij die IS strijders.
Dan zou je spoedig genezen zijn van het idee dat er vrijwel geen verschil is.
+2
Titus de Wolff
Mensen zouden het geloven in één god eerst eens wat beter moeten begrijpen. Of die god nu allah of god of dieu of anders genoemd wordt.
Door de mystiek wordt het niet begrepen.
Als de religie zegt dat er één god is dan wordt daarmee bedoeld: het alles is god. En het alles is het gebeuren. Dat kan niets anders zijn.
En een god is het woord voor een entiteit dat verantwoordelijk is. Dus geloven in één god wordt mee bedoeld dat het gebeuren verantwoordelijk is voor wat er gebeurt en jij bent als mens dus niet verantwoordelijk voor wat er gebeurt. Jouw verantwoordelijkheidsgevoel voor wat er gebeurt met "de ander" en "het ander" wordt weggenomen en vervangen door de geboden. Zo heeft Abraham dat 3700 jaar geleden bedacht.
Dus: geloven in god of allah = geloven en doen dat dat wat gebeurt jouw verantwoordelijkheid niet is als je je aan geboden van leiders houdt.
Het is wel te begrijpen, zolang er maar niet met teksten uit heilige boeken geblèrd wordt. Dan wordt het GAOS.
+1
arie.j
Duitsland wil ze graag hebben zegt Merkel, dus wat dan nog te klagen.
In Duitsland liep overigens de bevolking terug door weinig geboorten .
En dat is economisch ook op den duur een probleem
Maar de grote en echte problemen zitten natuurlijk is de lande waar de mensen vandaan moeten vluchten.
Daar moest meer aandacht voor zijn..
Verder heb ik met christenen uit bv. Syrië, die deze kant uit vluchten voor radicale en moordende mohammedanen, veel minder problemen dan met de massale komst van gesluierde moslims.
Dat zal wel vreselijk discriminerend zijn, maar het is beslist zo
oldhuus
Meeste oorlogen gaan over iets met geloof of cultuurverschillen, maar in dat midden-oosten kunnen zelfs hetzelfde geloof niet met mekaar, gewoon stammenoorlogen, persoonlijk vind ik die Yezidi en Koerden het zielugst, maar die zullen de middellandse zee wel niet halen. Enigste risico is dat ze hier weer verder gaan vechten.
arie.j
Mensen die er zich niet in verdiepen praten over hetzelfde geloof .
En ook nog wel eens graag over de onzin dat elk geloof hetzelfde is, en alle geloven het goede nastreven of iets dergelijks.
Maar dat is niet gelijk aan de werkelijkheid .
Oldhuus, als jij mensen zou willen laten geloven dat christenen die daar de keel wordt afgesneden, hetzelfde geloof hebben als die IS moordenaars dan zou het niet best zijn.
Verder is echte democratie in een land waar de meerderheid moslim is blijkbaar een vreselijk moeilijk iets. Dat blijkt keer op keer En dat heeft m.i. toch echt wel met de grondbeginselen van het moslim geloof te maken
+1
HFfan
@arie.j
Nederland ( EU ) zal wel strenge regels op moeten stellen wie wel, wie niet welkom zijn. Niet oke, dan ook snel in enkele weken weer terug sturen naar eigen land of cultuur. Ben je te gastvrij, dan hebben we ze straks massaal op de stoep zitten, maken ze ook de dienst uit.
oldhuus
@arie.j
Ik zeg toch de Yezidi en de Koerden en vooral de eerste heeft een ander geloof en nog 1/3 van de Koerden is Christen dus die hebben wel een reden om te vluchten. Maar Moslims onder mekaar, de gematigde is volgens de fundi te gematigd en anders zijn het wel weer soennieten sjiieten die mekaar afmaken. 50 jaar terug woonden ze vreedzaam naast mekaar wat ging er mis? En of we dat in Nederland/Europa nooit hebben gehad, zoveel Christelijke stromingen, en democratie hadden we in de middeleeuwen ook niet.
arie.j
@oldhuus
Met de Koerden was er altijd al strijd , ook 50 jaar geleden en langer. Soms perioden rustiger, maar dat had nogal eens met straffe dictatuur te maken
Overigens is bij lange na geen derde ervan Christen, de 5% die genoemd wordt valt me zelfs nog mee.
zie nl.wikipedia.org/wiki/Koerden/
Koerden is wel een langdurig en wat apart probleem.
De huidige vluchtelingen zouden , als het moslims zijn, ook naar een veilig land als Saoudie Arabië of de Golfstaten kunnen.
Die zijn meestal dichterbij en daar hebben ze geld en ruimte genoeg.
Maar die landen laten vrijwel letterlijk niemand toe
En westerse landen zeggen daar weer weinig of niets van, want ja de olie is zo belangrijk , en het moet militair een bondgenoot blijven. Plus dat ze erg veel centen hebben uit te geven door hun olie.
Dus roepen we ook als Nederland hard schande dat sommige landen het homo-huwelijk niet toestaan.
Maar dat Saoedi Arabië zelfs geen moslim vluchtelingen toelaat.
en geen poot wenst uit te steken om de ellende wat minder te maken.
Dat de vrouwen daar niet mogen auto rijden en bv zelfs in een restaurants niet bij hun man mogen zitten, op staffe van stokslagen.
Plus nog veel meer voor ons onvoorstelbare dingen
Dat wensen we eigenlijk niet te zien. Zo zit de wereld in elkaar.
O ja, genoemde oliestaat steunt finacieel wel moslim extremisten en houden zo de ellende nog wat langer in stand.
Ook hebben ze geld toegezegd voor 200 moskeeën in Duitsland van hun "kleur".
volkskrant.nl/buitenland/…
+2
cs-agrar
@oldhuus
Lang verhaal kort, eerst dat geloof de deur uit, heb je al een stukken minder gedonder.
oldhuus
@arie.j
De grootste sponsor van die hele midden-oosten conflicten is de V.S.
IS vecht nu met Amerikaanse wapens, hummers en Abrams tanks, en in Libanon heeft de helft van de huishoudens wel een geweer, Amerikaans, Duits, Russisch alles is daar te koop. Het is gewoon te duur om na elke oorlog al dat wapentuig terug naar de V.S. te brengen en de wapenindustrie draait op volle toeren.
HFfan
@oldhuus
Ja is te zot, zougauw die Amerikanen dollars zien is alles tekoop.
oldhuus
@HFfan
Ja en wij en de rest van de wereld zijn gewoon hun speelveld, in de V.S. is sinds 1865 al geen oorlog meer geweest. Dat gedonder in Oekraïne is ook door de V.S. bemoeizucht begonnen maar daar merken zij economisch niks van, wij wel, die massa's asielzoekers ook niet, wij mogen hun problemen weer oplossen.
HFfan
@oldhuus
Yes, op een ander alles in de war sturen, kijk naar Irak Libie Syrie enz. En dat allemaal onder het mom van, zo onze lieve heer 't wil. God bless you.
weurding
@oldhuusnou... 14 jaar terug hebben ze toch een flinke dreun gekregen daar in america
arie.j
Wanneer mensen met achterlating van alles wat ze daar hebben, hun leven en dat van je gezin letterlijk op het spel zetten, zoals bij die overtochten in wankele bootjes, dan is dat niet omdat hier een paar centen meer te verdienen valt.
Natuurlijk moet zoveel mogelijk worden nagetrokken.
Maar reken er niet op dat er al te veel terug zullen gaan
Jannus
Quote:
@arie.j: Maar reken er niet op dat er al te veel terug zullen gaan

Toevallig gister met een oude veteraan gepraat,die verafschuwde het zoals die mannen hier heen komen,laten ze vechten voor hun vrijheid ipv van op de vlucht slaan,netjes gekleed en geschoren,gelijk hun mobieltje bij de hand om te bellen.


Heeft hij een punt of toch niet..??
HFfan
Grenzen snel dicht en opvangen in de regio voordat ze de baas gaan spelen in Europa.
@HFfanHELEMAAL MEE EENS !!!
+1
HFfan
Gaat compleet mis als de NL Politiek of EU nu geen actie ondernemen om de grenzen te sluiten.
+1
Campagne
@HFfan, het is nu zover dat er in het hele gebied van de "Arabische lente", zoals de geschiedenis in noord Afrika - midden oosten begon, geen middenweg meer bestaat. De ene groepering zal pas dan rusten wanneer de andere groep zich of bekeert, of is weggevaagd. Deze groeperingen enigzins samen laten leven is slechts mogelijk door een streng regime. En deze strenge regimes hebben het veld moeten ruimen, vooral door toedoen van onze westerse leiders, die nog steeds democraties gekozen op hun plekjes zitten. Wijzelf zijn nu dus verantwoordelijk voor de toestand waarin deze gevluchte mensen zich bevinden, wijzelf dienen nu dan ook hun een nieuwe toekomst te bieden. En daar laten wij het gebeuren, dus zullen wij de vluchtenden hier moeten helpen.
diezel
@Campagne
"Yes, he can".
Sinds ze die Obama de Nobelprijs van de Vrede gegeven hebben doet ie niet veel meer dan het Midden-Oosten kapot bombarderen! 😞
p.s. Zonder Petro-Dollar hadden we trouwens nooit, nooit van het woordje Arabische Lente gehoord.
John fr
@Campagne
Ik ben daarom heel erg benieuwd wat voor een aap de EU a.s. woensdag uit de hoed tovert .

Hier een goed filmpje over Syrië
decorrespondent.nl/3373/…
+1
Farmer_
@John fr
Zijn bijna allemaal jonge mannen, dan vraag je jezelf toch af.
cs-agrar
@Farmer_
hier mogen bikini's wel... nog steeds vragen?
Farmer_
@cs-agrar
Zal mooi worden op het strand.
Farmer_
Quote:
@cs-agrar: hier mogen bikini's wel

Al die kerels in bikini's
pooltje
Nou, ik ben blij dat iedereen het erover eens is dat er geen landbouwprodukten uit nederland meer naar de oliestaten mogen worden geexporteerd.
Hoe je er ook over denkt , de situatie in het midden oosten is levens gevaarlijk.
+1
koetje 33
Dat ze hier naar toe komen nog meer.
+1
oldhuus
Ja gisteravond Nieuwsuur, in Berlijn ook al doden, extremisten die vluchtelingen recruteren, duizenden slapen op straat, 1 grote bende dankzij die domme Merkel "iedereen is welkom". Maar hopen dat er gauw winter komt, lopen ze misschien wel terug.
Onvoorstelbaar wat hier gebeurd, allemaal terug sturen.
weurding
Tja, nadeel van televisie en social media, ze zien alleen de weelde hier, overigens niet allemaal, er zijn er echt wel van huis en haard verdreven, maar de gelukszoekers die hier komen hun levensstijl aan ons op te dringen: vrees dat we maagden te kort komen 😞
cs-agrar
Zijn er eigenlijk wel fosfaatrechten voor al die extra inwoners?
+1
weurding
@cs-agrardat wordt verdeeld onder ons oud inwoners, droog brood en poepen met 1 oog dicht doet wonderen 😉
+1
cs-agrar
@weurding
zal er af en toe ook wel een traantje vloeien..
oldhuus
@cs-agrar
Als ieder AZC een NB-vergunning nodig is zal het niet zo'n vaart lopen.
cs-agrar
@oldhuus
Ze komen na 2 Juli he
-1
jorisdriepinter
Het historisch besef is hier op dit prikbord niet erg ontwikkeld.
Als mensen massaal vluchten zijn ze niet te stoppen.
De geschiedenis wijst dat uit.
Farmer_
Ze hadden beter het geld wat ze hier gaan uitgeven aan vluchtlingen, naar omringende landen kunnen sturen voor opvang, het is sowieso vreemd dat het overgrote deel jonge mannen zijn.
HFfan
@jorisdriepinter Waarom komen ze naar NL? Om dat ze gratis geld krijgen.
+3
jorisdriepinter
Als we daar als westen niet een stel dictators hadden weg gebombardeerd waren er geen miljoenen vluchtelingen gekomen. Het was natuurlijk niet niet echt leuk daar voor de bevolking maar dit is nog veel slechter.
Nico96
Dat was de USA, die intussen ook nog miljarden verdient aan de wapenhandel, zoals wel meer landen. Van dat geld zouden ze wel een paar vluchtelingen kunnen helpen, maar die komen vooral naar Europa.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's europa geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
57
DEELNEMERS
23
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN