Fosfaatrechten gaan voor slachtoffers zorgen

Een soort van stand-still dus:

Maar nu nog geen faillissementen. Fosfaatrechten gaan voor slachtoffers zorgen. Zowel de Rabobank, de grootste financier van agrarische Nederland, als de ABN Amro maken bekend dat er nog geen sprake is van faillissementen in de melkveehouder. Wel spelen er plaatselijk liquiditeitsproblemen, aldus de Rabobank, en wacht ABN Amro bij het aangaan van nieuwe financieringen eerst op meer duidelijkheid omtrent de fosfaatrechten.

Wilbert Hilkens, verantwoordelijk voor de dierlijke sectoren bij ABN Amro, houdt zich doorgaans bezig met de intensieve veehouderij, waaronder varkenshouderij. Tegen deze achtergrond geeft hij ook aan dat de problemen in de melkveehouderij nog meevallen

Meer: boerenbusiness.nl/melkmarkt/artikel/…

Deel dit topic

Reacties

brabo
Als het aan de VVD ligt, dan kan dat nog wel eens meevallen
nos.nl/artikel/…
+1
oldhuus
Ja gewoon geen fosfaatrechten, het word één grote zwendel, grote RVO kantoren, bergen papier, leasen verkopen.
Europa wou vrije markt, en we hebben hier toch de mestwet dus overbemesting is onmogelijk, het moet toch ergens geplaatst worden.
+2
strobaal
Tis nog niet beslist. Niet door laten gaan die onzin. Weer een kostenpost extra! Het slaat ook werkelijk nergens op, wat een onzin plan.
+3
Inderdaad de normen MOETEN FORS omhoog, dan is het probleemm, wat niet bestaat, maar gecreeerd is, direct opgelost. LTO juliie moeten DE DRUK opvoeren , om dit te realiseren, en rap wat !!! De politiek begint te bewegen in de goede richting ,actie en RAP WAT LLTTT OOOO
meelezer10
OOOH

cs-agrar
Filmpje van het bestuur??
+1
jorisdriepinter
De geitenhouders zijn het plafond ook flink aan het vullen
+2
jorisdriepinter
Er is helemaal geen draagvlak voor meer dieren en mest in Nederland.
Toch wil de vvd dat graag. Onbegrijpelijk.
+2
Herbert
Snap niet dat er nog collega's zijn die geloven in een vrije productie in Nederland. Zolang het gezonde verstand bij sommigen ontbreekt en nog steeds denkt groter is de oplossing... Waar is het einde, dacht dat juli 2015 een hele mooie streep is. Laat de melkveehouderij in Nederland zich niet tot industie ontwikkelen. Totaal geen zin om over 20 jaar 300 koeien te moeten hebben om maar mee te kunnen komen.
+3
verbi
VVD heeft gewoon een punt, waar zijn ze mee bezig.Eerst was het 2013 referentie daarna 2014 nu fosfaatrechtentelling 2 julli, hoe gaat het met de knelgevallen regeling en de nadere invulling en dat moet dan allemaal ingaan op 1 jan 2016?Fosfaatplafond uit 2002 is geheel achterhaald, verwerkte mest die buiten de landbouw afgezet wordt geexpoteerde mest eruithalen, zowieso het plafond eens tegen het licht houden. In griekenland valt alles om en wij maken ons druk over een plafond.En niemand die nog weet hoe het zit en wat nou eigenlijk mag in 2016 zelfs de voorlichters niet. Nee we gaan 2016 echt niet halen met deze zooiregeling. En mest afzetten en kunstmest aanvoeren , waar zijn we mee bezig?
+2
oldhuus
De melkprijs is een kwestie van vraag en aanbod, altijd al geweest. Het fosfaatQUOTUM is gewoon een lapmiddeltje, zo van "kijk EU, we doen er wat aan", dan word er in het buitenland wel gebouwd. Maar überhaupt denk je dat er nu nog mensen gaan bouwen met zo'n melkprijs??
En als ze nu de mest al niet kwijt kunnen, dan gaan ze toch ook geen stal bouwen, mogen ze de koeien niet houden?
En wat als ze net het quotum niet vol krijgen, voordeel uit de kringloopwijzer! Dus maar een paar koeien extra houden, nog meer melk.
+1
sil
Naar mijn mening draft de vvd een beetje door, maar ook dat is een spel, er zit wel een belangrijk item in, dat we onze drijfmest moeten kunnen omzetten naar kunstmest ipv. dit aan te kopen.....
+3
Gewoon meer drijfmest op het land, niks afvoeren/verwerken. Normen fors verhogen .
+1
hans1980
Minder kunstmest meer organische mest beter voor alles!!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , intensieve-veehouderij , grond , rabobank , melkveehouder , bank , abn amro en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0