DOC houdt melkprijs over maart gelijk

De voorschotmelkprijs van DOC Kaas voor maart bedraagt 30,50 euro per 100 kilo, bij 4,41 procent vet en 3,47 procent eiwit. Daarmee blijft de melkprijs ongewijzigd ten opzichte van februari.

Deel dit topic

Reacties

weurding
Hopelijk doet rfc dat de komende maand ook
Das een groot GAT hier 37.75 !!! FC
weurding
Geen eerlijk vergelijk, fc 33,25 neem aan dat een doc boer met hogere gehalten ook meer beurt dan 30,50
Klopt en met lagere gehalten 0.24ct of nog minder.
pieta
Het is de maartprijs van DOC. Die moet je niet vergelijken met de aprilprijs van RFC. 😄
weurding
@pieta je hebt helemaal gelijk, foutje van mij, 34 dus
kaas
Icl btw of ex btw
-1
Incl, kaas.
Jaap40
Denk dat we ons beter druk kunnen maken over dat straks een groot Duits bedrijf 1 miljard kg melk in handen heeft. Voor DOC wel goed vooruitzicht. Voor totale Nederlandse zuivel moet je je dat afvragen. Nog dunnere marges op kaas in het vooruitzicht?
3 speen
Dus je denkt dat we tegen moeten stemmen
Jaap40
We?
Nee, dat niet, voor DOC prima vooruitzicht.
Maar het zou beter zijn de melk/kaas in Nederlandse handen te hebben. Een overname van de grote broer FCDF is 10 X beter.
Maar de Europese mededingings autoriteit heeft klaarblijkelijk liever dat de Nederlandse concurrentie positie verslechterd moet worden.
westenwind
Is dat zo jaap ? hier in dk kregen ze toen de fusie van de twee grootste melkfabrieken er ook door dus nu 95% van de deense melk verzameld bij arla
Jaap40
Precies westenwind. Zo bedoel ik dat ook.

FCDF laat schijnbaar liever 'het Nederlandse zuivel merk' verwateren bij Duitse collega's.
+2
hookwood
@Jaap40Bij Arla heeft de EU dat anders geregeld. Die zijn volgens mij verplicht alle melk te verwerken die hun aangeboden wordt. Als je weg gaat kun je ook weer terug volgens mij. Correct me if I'm wrong.

RFC is verplicht 1,2 miljard kg aan te bieden aan nieuwe partijen voor dagverse zuivel en natuurkaas. Dit wordt nu dus geleverd aan de Graafstroom, Arla Nijkerk en Aware. OP de ledenvergaderingen is diverse keren de vraag gesteld of DOC niet bij RFC zou kunnen en het antwoord daarop is dat de contacten met DOC prima zijn maar dat Brussel het niet toestaat.
Jaap40
@hookwood
Dat dat aan de orde is geweest bij ledenvergaderingen is mij ook bekend. En dat er een grote groep realisten zijn bij rfc die vinden dat doc bij rfc zou moeten ook.

Verder wordt hier de discussie omtrent 'Nederlandse zuivel' als merk wereldwijd, steeds uit de weg gegaan. We zouden vol gas moeten geven om dat 'merk' te behouden. Het gaat om teveel melk, daar doe je niet maar wat luchtig over.
westenwind
@hookwood
klopt als je bij arla weg gaat kan je zo weer terug en arla moet ook verplicht melk leveren bij de paar kleintjes die nog over zijn maar is dat dan zo erg ????
gezienus
@Jaap40 Wat is het verschil tussen de Nederlandse en duitse zuivel
Jaap40
@gezienus
Persoonlijk gezien niet veel
gezienus
@Jaap40 heb het een jaar of 5al ééns geschreven en dat hou je ook niet tegen er komt nog een tijd dan Hebben we nog 5 grote merken / fabrieken in de eu

De helft van doc melk komt tóch al uit Duitsland
Jaap40
@gezienus
Niet overdrijven hè.

T hart kondigde inderdaad ook al een overname golf aan. (Artikel boerderij)
Dan zal sowieso de prestatie toeslag aan verdunning leidden.
david2
Als compensatie van de russische boycot zouden de eisen van de europese en andere mededingings autoriteiten wel versoepeld mogen worden! zodat een fusie met FCDF eventueel mogelijk zou zijn, zou compensatie komen, hoeveel is er gecompenseerd????
jan is hobbyboer
Een hopeloze prijs stabiel houden kan niet zo moeilijk zijn lijkt mij. De eerste Holstein kruislingen gaven ook veel meer melk dan de hopeloze FH koeien, om maar een kromme vergelijking erbij te halen 😄.
Jaap40
Dus jan is hobbyboer,
we breken als nederlandse zuivel zomaar even onze internationaal bekend staande naam af alsof alsof het een kromme vergelijking is?

Nederlandse zuivel is een merk an sich. Geef je als FCDF (ea) op deze manier je handel weg? Historische fout.

Maar kan de houding van DOC wel begrijpen, goede strategische zet voor lange termijn. Onderschat de Duitsers niet.
3 speen
Fc wou niet zij mark ligthart
Jaap40
Dus is er wel contact geweest?

Zou wel eens interessant kunnen zijn dat FCDF zelf eens uitleg deed wat de beweegredenen zijn.

Een verhaal over de mededingsautoriteit is zoals het zich laat aanzien overbodig.

Ben wel geïnteresseerd in hoe ze denken over het Nederlandse Zuivel merk en hoe daar in de toekomst invulling aan te geven met de te verwachten duits/Nederlandse kaas concurrentie.
Richard1
Je kan je zelf afvragen of 14000 leden van RFC willen fuseren met DOC. Ze krijgen nu een mooie prestatietoeslag, als je de melkprijs van DOC er bij optelt die ca 5 cent lager lag in 2014 en de zak met geld opnieuw verdeeld, verdwijnt bijna de hele prestatietoeslag in de zakken van DOC om de prijs op een gelijk niveau te krijgen.

Dus vraag ik opnieuw, zouden die 14000 leden van RFC willen fuseren met DOC?
Jaap40
Prestatie toeslag is natuurlijk een knap staaltje werk van RFC.

Maar op het moment dat de leden er van doordrongen zijn dat het 'Nederlandse Zuivel merk' schade oploopt door een toekomstige fusie/samenwerking imoet je in de basis misschien even iets terug.
+1
Even IETS terug , om DE DOCCERS op een hoger nivo te tillen, ik dacht het niet. Ook hier in twente zijn in het verleden veel friesland/coberco leden opgestapt omdat er toen geld op tafe moest komen, en moeten we ze nu weer binnen boort halen, ik dacht het niet. FC is geen duiventil. SCHIETEN maar Doccers/Prikkers.
Todi
Richard Met het zelfde prijsverschil van 5 ct en dat wordt verdeelt onder de 14000 leden waarom niet. smily.
Richard1
Wat is dan het voordeel voor de DOC leden? En hoelang kun je dat volhouden, een cooperatie, dezelfde melkstroom en 2 prijzen?
Todi
@Richard1
Ik reageer als RFC lid.
kaas
De zak word nu ook al mooi uit gedund door dat rfc de melk van de leden moet afnemen en als de leden 20 % meer melk gaan leden word de prestatie bedrag ook dus door veel meer liters verdeelt dus per liter minder
MTSTAMMINGA
Mijn melk ging laaste al na A-Ware als RCF lid
Zulke melk zit in elkegeval weinige vrachtkosten op voor RCF 😄

Dus misschien heb jij wel meer laaste van die 20% dan ik 😄
Coen
@MTSTAMMINGA , zag (vanaf de snelweg) gisteren 3 RFC-vrachtauto's melk lossen in Heerenveen, op dat terrein bijten ze elkaar niet omdat daarin voor beiden geen winst is halen.
weurding
Als op die 20% meer melk evenveel winst gemaakt wordt verandert de prestatietoeslag weinig per liter 😄
david2
gaat dit het worden??
Coen
Zo'n filmpje maken is natuurlijk geen kunst, veel marketingtermen (zoals veel synergie tussen beide partijen) gebruiken is dan logisch.
het gaat natuurlijk om de uitbetalingsprijs, niet historisch maar in de toekomst 😄
kaas
De presentatie is zeer goed van dmk maar de melkprijs is nog nooit goed geweest ja afgelopen jaar even.
Foliepak
Afgelopen jaar bij rcf ook verlies gemaakt op productie van kaas en nu nog een kaasfabriek erbij lijkt niet realistisch. Cash komt uit buitenland of de melk van doc in nederland of duitsland zal worden verwerkt zal rcf een worst wezen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs , kaas , eiwit , doc-kaas , doc en voorschotmelkprijs geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
39
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
1