20% van de melkveebedrijven moet mest nu verplicht verwerken (volgend jaar ruim 40%)

Verdubbeling verwerkingsplichtige bedrijven (die klant zijn bij Alfa Accountants en Adviseurs) in 2015:

Niet voor alle bedrijven met een bedrijfsoverschot geldt de verwerkingsplicht. Veehouders die in een kalenderjaar een verwerkingsplicht van minder dan 100 kilogram fosfaat hebben, hoeven in dat jaar geen dierlijke mest te verwerken. Voor 2014 betekent dit een gemiddelde hoeveelheid te verwerken mest van 222 kilo fosfaat voor 19% van de melkveehouders. In 2015 verdubbelt naar verwachting het aantal melkveebedrijven met een verwerkingsplicht. Gemiddeld moeten zij dan 316 kilogram fosfaat verwerken.

Meer: alfa.nl/Nieuws/Pages/…

Deel dit topic

Reacties

casemxu
Heb gehoord dat mestverwerking rond de 25 euro per kuub gaat kosten excl transport, dit wordt wel een dure oplossing zo.
+2
MTSTAMMINGA
Als het te duur wordt gebreurd het niet
De markt bepaalt ben benieuwd wat het gaat kosten
George
Als ze mestverwerking verplichten gaat dat gegarandeerd niet goedkoop worden.
Huppel
Misschien dat er dan toch nog een zachte landing komt?
Petro Pelgrum
Dan gaat Nederland dus helemaal niet zoveel meer melk produceren na 2015.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , fosfaat , mestoverschot , melkveehouders , mestverwerking en bedrijfsoverschot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0