A-ware koopt praktijkschool Oentsjerk

Door Jelle Feenstra,

A-ware Food Group koopt de legendarische landbouwpraktijkschool in Oentsjerk. Een woordvoerder van het concern heeft dat vanmiddag bevestigd.

Over de plannen wil het zuivelconcern nog geen verdere inhoudelijke mededelingen doen. Naar verluidt wil directeur Jan Anker de praktijkschool onder andere gebruiken om personeel voor de nieuwe zuivelfabriek in Heerenveen te scholen. Een van de onderdelen van de praktijkschool in Oentsjerk is een kleine kaasmakerij.

Particulier melkveebedrijf
Melkveehouder Willem Dijkstra uit Ee kocht het veehouderijbedrijf medio vorig jaar van onderwijsinstelling de Aeres-groep uit Ede. Dijkstra gebruikt het bedrijf particulier en verhuurt het opleidingsdeel sinds 1 september aan het nieuwe Dairy Training Centre in Leeuwarden, dat wel wilde samenwerken op gebied van groen onderwijs..

De afspraak was om in twee jaar tijd alle activiteiten van de praktijkschool in Oentsjerk over te hevelen naar Nij Bosma Zathe in Leeuwarden, hoofdvestiging van het Dairy Training Centre. Op dat moment liep het contract met Dijkstra namelijk af.

Nu het bedrijf eigendom wordt van A-ware, kan dat proces mogelijk worden versneld. Dijkstra was vanmiddag onbereikbaar voor commentaar.

Op overnamepad
A-ware roert zich behoorlijk in Noord-Nederland. Vorige week werd het failliete Katshaar in Coevorden overgenomen. Eerder dit jaar kocht Anker een groot akkerbouwbedrijf in het Friese Ferwerd.

Bron: nieuweoogst.nu/scripts/edoris/…

Deel dit topic

Reacties

+4
MTSTAMMINGA
Kopen is in de regele niet zo moeilijk,lening terugbetalen binnen een x aantal jaren is moeilijker Bij aflossen komt de echte ondernemer te voorschijn
mlkvhoudr
We kunnen moeilijk ontkennen dat jan anker een echte ondernemer is karst.

Ik stuur je nog een pb over ondernemerschap........
+1
MTSTAMMINGA
En ze zullen ook een goed onernemers plan hebben ,anders kregen ze het geld niet van de bank Of doen er andere investers mee ?

Wat ik van Jan Anker gezien heb zette hij wel de juiste man op de juiste plek
+1
noordhollander
Er is al veel geschreven over dit object en de zogenaamde verkoop daarvan hopelijk berust eea nu eens eindelijk op waarheid.....................
+3
Cornelis
Het begint al op VION te lijken, kopen kopen kopen. Die Daan is weer goed bezig daar.
KOC1981
Is die man nu nog niet met een vette bonus bedankt voor bewezen diensten? is 1 x alles naar de kl... helpen niet genoeg?
Milkie
@ KOC1981

Zou je dat een willen uitleggen met alles naar de klote helpen?
pieta
Hij heeft de koers met overnames voor Vion uitgezet volgens mij. Misschien wel een miljard zlto-geld verbrast hiermee en nu moeten ze de beste onderdelen verkopen om het hoofd boven water te houden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , melkveehouder , doc , zuivelconcern , dairy , melkveebedrijf , samenwerken , a-ware food group , personeel , katshaar , a-ware en heerenveen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
7