VN: De tijd van relatief goedkoop voedsel zal ten einde komen

Aan de ene kant heel goed nieuws voor de melkveehouderij maar zoals je nu ook al ziet zal die extra omzet nodig zijn voor de hogere voerkosten die hier aan verbonden zijn. Als je dus meer wilt verdienen dan is het noodzakelijk om koeien met een betere voederconversie te fokken/kopen:

Volgens FAO onderzoekers zal de tijd van relatief goedkoop voedsel, dankzij stijgende opbrengsten en goedkope olie, ten einde komen. De OESO en de FAO denken dat de landbouwproductie tot en met 2022 met gemiddeld 1,5 procent per jaar zal toenemen, na een jaarlijkse groei van 2,1 procent in de afgelopen 10 jaar. De zwakkere productiegroei komt omdat er minder geschikte grond beschikbaar is voor agrarisch gebruik, beperkte watertoevoer en stijgende kosten van bijvoorbeeld meststoffen.

Meer: trouw.nl/tr/nl/…

Deel dit topic

Reacties

+1
jan 1
We hebben in NL nog een paar 10 duizend ha natuurgrond,soms hele beste grond,ploeg er in dus!!
jorisdriepinter
Bericht gecopieerd uit 2008 dunkt me. We weten allemaal nog wel hoe het toen verder ging. Allemaal brood etende profeten. Niemand kan in de toekomst kijken 😃
+3
George
@jan 1
Dus jij wilt graag ploegen? En aan het duimpje van hans van toos te zien doet die ook graag ploegen. Jullie hebben dus niet graag dat jullie geproduceerd voedsel in prijs stijgt en denken alleen maar aan veel produceren? Dat is het probleem van veel boeren , de ambitie is groter dan het rendement!
+1
jan 1
Beste George,ik snap je redenering best,maar de prijs hoog houden door minder of te kort produceren is afgelopen 30 jr goed geprobeerd maar heeft voor boer bar weinig opgeleverd,tijden zijn snel veranderd en nu kan zelfs zonder quotering niet aan behoefte worden voorzien.Overheid staat water aan de lippen,denk dat ze landbouw(grond) hard nodig hebben...
George
De afgelopen 30 jaar tekort geproduceerd?
Overheden het water aan de lippen? Overheden hebben geen landbouwgrond nodig , alleen de boeren willen meer grond! Overheden hoeven zich ook geen zorgen te maken wat betreft de voedselvoorziening? Die is nog altijd ruim bemeten en er zijn mogelijkheden genoeg om meer dan genoeg voedsel te producren maar dan wel tegen een eerlijke prijs voor de boer , en dan hoeft er echt geen natuur omgezet te worden in landbouwgrond.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , koeien , voer , landbouwgrond , grond , voerefficiëntie , voederconversie , voedsel , fao en verdienen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
1