Terughalen melkveevoer uit voorzorg

Bij wie van jullie is het verontreinigde voer nu al daadwerkelijk opgehaald??, deze door TrustFeed, Nevedi en GMP+ International opgestelde brief wordt naar alle melkveehouders in Nederland gestuurd:

Geachte heer, mevrouw,

De bij TrustFeed aangesloten veevoerondernemingen halen uit voorzorg melkveevoer terug bij melkveehouders. De aanleiding hiervoor is de vondst van een te hoog gehalte aflatoxine in de tankmelk van enkele Nederlandse melkveehouders door de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO). De actie is een voorzorgsmaatregel om elk risico uit te sluiten en het vertrouwen in de productieketen van melk en zuivel te behouden.

In enkele partijen maïs afkomstig uit Servië, Hongarije en Roemenië zijn in de afgelopen maanden verhoogde concentraties aflatoxine aangetroffen. Er zijn geen aanwijzingen dat in de melkveevoeders waarin deze maïs werd verwerkt de wettelijke normen worden overschreden.

De deelnemers van TrustFeed nemen het zekere voor het onzekere. De voeders waarin de betreffende mais is verwerkt worden teruggehaald en buiten de voedselketen verwerkt, onder ander in de energie-opwekking. Het voer voor melkkoeien, melkgeiten en melkschapen waarin de maïs is verwerkt, is getraceerd. Bij het terughalen geven de ondernemingen voorrang aan de mengvoeders met het hoogste aandeel van de betreffende mais. De betreffende melkveehouders ontvangen zo spoedig mogelijk vervangend melkveevoer.

Deze terughaalactie uit voorzorg volgt op een intensivering van maatregelen in de afgelopen maanden bij alle aangesloten diervoederondernemingen. Daarmee wordt zeker gesteld dat nu alleen maïs wordt verwerkt die minder aflatoxine bevat dan de wettelijke norm.

Deel dit topic

Reacties

johnmaren
De beste Brokkenmakers van Nederland doen hun naam eer aan. Goed begin na de fusie met Hendrix?!
MBTrac1100
Positief of negatief?!
Koeienboer Jannes
Vandaag aan beurt. 1 silo moet leeg.
😶

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's Mais , koeien , melk , geiten , schapen , voer , veevoer , zuivel , melkveehouders , nederlandse zuivel organisatie , tankmelk , trustfeed , aflatoxine en vrouw geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
1