Een melkkoe kost boer bijna 50 uur per jaar

Gemiddelden zijn niet interessant, wat zijn het aantal uren per koe op een klein, midden of groot bedrijf??

Een melkkoe neemt jaarlijks gemiddeld 49,6 arbeidsuren in beslag. Voor een melkveebedrijf met 85 koeien en 54 stuks jongvee komt dat neer op 81 uur per week.

Dat blijkt uit een proef onder 50 melkveehouders in West-Nederland, waaronder het praktijknetwerk Preventief Risicobeheer Arbeid.

Voor het houden van het vee zijn de boeren gemiddeld 35 uur per koe per jaar kwijt. Daarbij komt het onderhoud aan machines, installaties, gebouwen en werkzaamheden op het erf, de voeropslag en het mestmixen. Dit werk neemt jaarlijks 7,8 uur per koe in beslag.

Vervolgens komt daar de organisatie, administratie en overleg bij, dat is 6,8 uur per koe per jaar. Dat resulteert in 49,6 arbeidsuren, dat een boer jaarlijks aan een koe besteedt.

Meer: nieuweoogst.nu/scripts/edoris/…

Deel dit topic

Reacties

de hoef
Wat een geklets weer ,zou ik nooit meer naar bed hoeven te gaan met 200 koeien heb je 27 uur per dag nodig
George
Beste de hoef, die 200 koeien doe je waarschijnlijk ook niet alleen. Als je alle arbeidskrachten zoals de loonwerker en dergelijke mee telt kan het wel een eind kloppen denk ik.
de hoef
Koeien doe ik alleen kalfjes voerd een medewerker ,boekhouding doet mn vrouw verders doen we alles zelf ,en nog tijd zat voor leuke dingen ,heb wel robots

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , koeien , erf , koe , melkkoe , administratie , jongvee , melkveehouders , boer , doc , melkveebedrijf en mestmixen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
8