Extra bescherming melkprijs RFC

Als zo wordt voorkomen dat de FC melk in een slecht jaar nog dieper wegzakt dan kan dit veel "goodwill" bij de leden melkveehouders opleveren:

Het bestuur van FrieslandCampina stelt voor de berekening van haar melkprijs aan te passen bij een ´goodwill impairment´ van tenminste € 100 miljoen.

Als de eurozone uit elkaar valt of een extreme gebeurtenis op de zuivelmarkt de waarde van FrieslandCampina onderuit haalt, kan sprake zijn van zo'n waardevermindering. Dit wordt een 'goodwill impairment' genoemd.

Goodwill ontstaat wanneer de overnameprijs bij een acquisitie hoger is dan de boekwaarde. Jaarlijks wordt vanwege internationale boekhoudkundige regels een zogeheten impairment test uitgevoerd per business group van FrieslandCampina.

Afboeking
Als de contante waarde van verwachte toekomstige opbrengsten lager is dan de goodwill volgt afboeking. Deze afboeking komt dan uit de winst en dat is nadelig voor de prestatietoeslag.

Nu gaat 50% van de winst naar de reserves van de onderneming, 30% als prestatietoeslag naar de leden en 20% naar de ledenreservering. De aanpassing kan zijn dat de toevoeging aan de reserves van de vennootschap wordt verminderd, waardoor een groter deel van de winst ter beschikking kan worden gesteld aan de leden.

Bron: nieuweoogst.nu/scripts/edoris/…

Deel dit topic

Reacties

Gewoon 5 ct meer betalen, dat is de opdracht, maar ja als je als top de capaciteiten niet hebt dan gaat dat nooit lukken.
MTSTAMMINGA
TUKKER we moeten gewoon de garantieprijs houden
Als ze dan willen overnemen iets waar denk ik niets fout aan is
Kunnen ze niet de melkprijs laten zaaken om de overname te betalen
Doen ze het SUPER kunnen ze ook meer overnemem/inlijven
De meeste boeren proberen ook de buurman overtenemem
En ook dat lukt alleen die, die boven gemiddelt draait


De meeste ondernemers zijn pas in rust als de loopenderekening ROOD staat 😄
Prive bericht karst.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , melk , frieslandcampina , melkprijs , campina , melkveehouders , rfc , doc , zuivelmarkt en goodwill geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0