Biologisch interessant voor kleinere bedrijven

De vraag van biologische verwerkers (bv. FrieslandCampina en Arla Foods) naar biologische melk stijgt, terwijl het aanbod van melkveehouders achterblijft. In 2010 waren slechts 310 van de 17.730 melkveebedrijven in Nederland biologisch. Bram Kruijning, directeur Accountancy bij Accon AVM, roept met name kleinere melkveehouders daarom op om de omschakeling van gangbaar naar biologisch te maken.

Deel dit topic

Reacties

Coen
Overschakeling door kleinere melkveehouders: de laatste halte, heel dicht bij de datum van bedrijfsbeeindiging 😄
Grasbaal
Er zijn bij ons in de buurt weinig BD bedrijven maar daarvan zijn er de laatste jaren ook weinig gestopt. De meeste BD bedrijven hier hebben juist een relatief jonge eigenaar.
arie.j
Als ik het artikel lees, dan heeft de verslaggever het niet goed begrepen.
Niet kleine bedrijven, maar extensieve bedrijven werden opgeroepen om naar de mogelijkheid van biologisch kijken.
melkveetweet
Don't blame the messenger 😄, t stond zo in t persbericht. Maar mee eens: er wordt bedoeld extensieve bedrijven. Dat hij hoeft niet per definitie kleiner te zijn.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , frieslandcampina , campina , biologisch , melkveehouders , arla en accon avm geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0