Proef voor gezondere koeienklauwen

Tien melkveebedrijven in onze provincie doen mee aan een proef om aandoeningen aan de klauwen van koeien terug te dringen.

Kern van het project is samenwerking, tussen dierenarts, veevoer-expert, en klauwverzorger. Die kwamen altijd regelmatig, maar afzonderlijk bij de boer over de vloer. Ze gaven soms tegenstrijdige adviezen. Nu komen ze een keer per half jaar gezamenlijk langs.

Er zijn zeven verschillende vormen van klauwaandoeningen waar een koe last van kan krijgen. Bacteriën kunnen daar de oorzaak van zijn, maar ook verkeerde voeding of als de stal niet goed is ingericht. Bijna elke melkveehouder heeft ermee te maken en dat merkt hij direct aan de melkproduktie.

Het gaat om een project van drie jaar. Doel van de proef is om het aantal klauwaandoeningen met 30 procent terug te dringen.

Bron: rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp/…

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Video: Tien melkveebedrijven in Groningen doen mee aan een proef om aandoeningen aan de klauwen van koeien terug te dringen.
+2
mlkvhoudr
Ik zie hier niet zoveel voordeel in tov naar 1 adviseur luisteren, ik zie hier wel voordeel in voor de adviseurs 😉

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , koeien , koe , klauwverzorging , dierenarts , melkveehouder en boer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0