Boven de 25 graden is het uitrijden van mest in Asten verboden

Dat is een nare 1 september grap als het tegenzit, hier hebben de plaatselijke politieke agrarische belangenbehartigers niet opgelet toen de betreffende Algemene Plaatselijke Verordening is vastgesteld. Gelukkig is het meestal kouder dan 25° Celsius als het donker is:

Bij temperaturen boven de 25° Celsius, is het verboden mest uit te rijden binnen de gemeente Asten (Noord-Brabant). Het uitrijden van mest heeft bij een hoge buitentemperatuur een grotere uitstoot van stank en ammoniak tot gevolg waardoor inwoners en bezoekers van onze gemeente hiervan hinder kunnen ondervinden.

In de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Asten is daarom opgenomen dat het verboden is meststoffen uit te rijden of op te brengen op dagen dat het warmer is dan 25° Celsius. De Gemeente Asten en de politie DAS kunnen bij overtreding van dit verbod verbaliserend optreden.

Bron: asten.nl/Actueel/Nieuws_en_persberichten/…

Deel dit topic

Reacties

de hoef
Is het een keer droog heb je dit weer
+1
spotmelker
Ze moeten maar wat water bij de "wijn" (mest) doen, probleem opgelost.
cs-agrar
Als ik genoeg tijd vindt, ga ik zo'n systeem ook eens bouwen, wel op een iets andere manier trouwens.
spotmelker
Wat ga je anders doen CS?
jan w
Dat ze zo moeilijk gaan doen.
Deze dame had ook een mestprobleem
dumpert.nl/mediabase/2243411/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , stal , ammoniak , uitstoot , twitter , algemene plaatselijke verordening , meststoffen en uitrijverbod geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0