Enthousiasme prikkers

Hallo iedereen,

Nadat diverse collega's zijn overgestapt naar een ander prikbord, blijkt nu toch dat Co, nu samen met Melkveemagazine, toch wel de benen onder zijn kont uitloopt om het geheel toch tot een succes te maken. E.e.a. is in elk geval een stuk actueler dan het andere prikbord. Ik ben zelf ook nog steeds niet onder de indruk van de verandering die Co in het werk heeft gezet, maar alles went, zullen we maar zeggen.
Wil het prikkebord een succes worden, moeten medeprikkers toch ook wat enthousiaster worden; buiten casev, ik, Jack en een af en toe mopperende karst is het toch wel erg rustig hier. Ik wil hierbij de meelezers ook eens vragen om hun schroom te overwinnen en ook eens mee te gaan prikken; hoe meer zielen, hoe meer vreugd ( tenminste als je van een ander kaliber bent dan bijv. marcster en DS)

Kom op, maak er een succes van...

Deel dit topic

Reacties

GeertS
De kwaliteit op dit prikbord is best goed (beter dan veeteeltforum). Ik persoonlijk hecht meer waarde aan goed onderbouwde reacties dan meer reacties
mlkvhoudr
Zeg joost,

Er zijn toch wel meer prikkers aktief dan dat je nou voor doet komen.

Er komen per dag ontzettend veel topics voorbij, zelf ga ik aankomende dinsdag nog even filmen bij bedrijfsinspectie hier, als ik tevreden ben over de kwaliteit van de film zal ik hem wel posten.

Er zijn dagen dat er weinig reacties zijn, maar ook dagen dat er meer reacties zijn.

Ik vind het erg verfrissend dat er hier ook andere prikkers komen, met andere meningen.

Toch wil ik je oproep van harte steunen voor nieuwe prikkers. Ben jij ook nog te bewonderen om de nrm in zwolle?
duitser
Ik weet het niet, Joost. Je went wel aan dit prikkebord, maar ik vind het wel knap serieus hier. Dat andere brengt meer humor waardoor het veel prettiger leest. Volgens mij zijn er ook niet veel nieuwe prikkers erbij gekomen. Geldt overigens ook voor het andere prikkebord....
tukker twente
Zo nodig reageer ik OOK nog wel een keer.
mlkvhoudr
@tukker twente

afkicken is hierbij mislukt tukker 😃
jvt
Wou ff de zaak wakker schudden, komen zo tenminste wel reactie's..
Maar.. wel weer dezelfde namen, nieuw bloed is nog steeds vanharte welkom!!
Farmer_
@tukker twente

Heb je een nieuwe naam? ik mis Oet.
Of ben je aan het verhuizen naar D.........
duitser
Welkom in de Heimat, tukker aus twente.
Farmer_
@duitser

Leuke berichten: :mad:
boerenbusiness.nl/viewitem/?itemid=10795542

"Voor de komende maand zijn duidelijker dalingen bij de melkprijzen te verwachten, ook wanneer op de spotmarkt en bij de markt voor boter en melkpoeder weer verbeteringen zichtbaar worden."
MBTrac1100
@Farmer_
Dan stond er wel op het profiel: voorheen bekend als tukker oet twente 😄 voor de rest activiteit op het prikkebord is altijd goed!! ps afscheid nemen van het alternatief doe ik voorlopig nog niet, (reacties lezen is zo makkelijk.. 😉 )

(melkveehouders.nieuwsgrazer.nl/user/23720/)
Veenprut
Tja, ik heb binnenkort wel een primeurtje, maar moet daar nog even mee wachten.
Ik moet ook zeggen dat ik op het "andere" prikbord wat makkelijker uit de voeten kan, maar is ook puur een kwestie van even wennen denk ik.
Ik neem me voor om hier ook weer wat actiever te worden...
noordhollander
Dat prikbord van vroeger komt niet zomaar terug
topdiskussies oa over pons zn onbedrukte rietjes
das war einmal vergelijken met veeteeltforum is niet nodig
dat is appels met peren vergelijken
let op dat is de site van een verkoopsorganisatie
die geen kritiek wensen en dat zonodig gewoon verwijderen
dat valt hier nogal mee alleen als je t over wortels hebt gaan
sommigen over andere oninteressante zaken leuteren
en dat is jammer het ligt zeker in de lijn der verwachtingen dat er weer snelle nrm filmpjes gemaakt worden co produktie
ErikSmale
@noordhollanderbreng eens een voorbeeld waarbij er op VTF een discussie/opmerking is verwijderd omdat het schade zou toebrengen aan 'een verkooporganisatie'!!

Zover ik heb gemerkt heeft VTF hier nooit censuur op gepleegd, enkel in discussies waarbij bepaalde personen bij naam op grove wijze werd weg gezet is hier commentaar op geweest en weggehaald door de gebruiker zelf dan wel moderator.

Dit staat overigens los v/h feit of die discussies over mensen wel of niet van de door jou 'genoemde' 'verkooporganisatie' waren!
oldhuus
Oke oke, ik zal ook weer eens reageren, goed nieuws dat de Tukker weer reageert hef in ieder geval.
Dingen als het @JVT reactienotificatiesysteem is natuurlijk wel een technisch hoogstandje t.o.v. van het oldskool prikbord
MBTrac1100
@oldhuus natuurlijk helemaal mee eens, alhoewel een priveberichtensysteem ook van harte welkom is!! en of tukker wel gereageerd heeft weet ik niet...
marco 69
Aantal reaguursels op het veehouderij-prikbord geeft al aan het succes daarvan. Hier worden in 9 van de 10 gevallen nieuws stukjes geplaatst door Co of Melkvee magazine (boeie) staat ook in het linker collom is dus meer van het zelfde. Ik vind het maar voorgekauwde hap.
tukker twente
@Farmer_Hoy farmer ja dat oet erbij dat waren te veel letters, voor dit prikkebord, leve de voor uitgang!!!
tukker twente
@mlkvhoudr Het is nog net geen drugs , dit prikkebord, en DE SITE van nivo het (andere prikbord) , maar het is wel verslavend/verleidelijk om wel/niet te reageren. grt DTOT.
pieta
Ik probeer ook mijn bijdrage te leveren maar de discussie is gewoon minder aanwezig.
duitser
Quote @Farmer_:
Leuke berichten:

Ben er wel bang voor dat we een tik gaan krijgen. Alhoewel we nu al 2mnd op de 30 zitten. Met deze voerprijzen en andere kosten niet echt motiverend. Had nog investeringsplannen, moet dat dan nog maar even wachten.
mlkvhoudr
Quote @pieta:
pieta - 5 min. geleden
Ik probeer ook mijn bijdrage te leveren maar de discussie is gewoon minder aanwezig.

Toch is het aantal leden gegroeid volgens mij van 560 naar 710, er mocht alleen wel wat meer gereageerd worden, en een grap op zijn tijd kan ook leuk zijn, toch wil ik hier niet de grappige oom uit gaan hangen die altijd maar populair probeert te zijn. Dat wordt ook irritant volgens mij 😄

Dus het mooiste is volgens mij een balans tussen serieus en ouwehoeren in 😃
jvt
@duitser,

de geleerden zeggen altijd dat je moet investeren in tijden van laagconjuctuur, dus je hoeft wat hun betreft de investeringen niet uit te stellen. Kun je naderhand echter niet aan die verplichtingen voldoen, hoef je echter niet dezelfe deskundigen om wat financiele bijdrage te vragen..😉

mbt het leuker houden, al vaker gemeld, bij het andere prikbord hoef je alleen de smilies maar aan te klikken, deze optie zouden CO en Tinus er ook nog ff bij moeten maken...
dorpsrandhoeve
Ik vind het eigenlijk wel een verbetering. Er is ook minder gezeik op het forum. Dat er wat minder wordt gereageerd maakt de kwaliteit niet minder.
mlkvhoudr
Quote @marco 69:
Aantal reaguursels op het veehouderij-prikbord geeft al aan het succes daarvan.

Jij bent zo'n type wat liever vaak seks heeft in plaats van goed seks begrijp ik 😃
brabo
Ik ben hier meer een meelezer geworden dan een meeprikker.
Ik kan dit prikbord nog steeds niet erg waarderen en voel me veel meer thuis op het oude vertrouwde prikbord. En omdat alle relevante items toch op beide borden besproken worden, zal ik hier niet veel te zien zijn. En af en toe de geintjes maken het juist veel leuker om daar te zijn.
noordhollander
Het bewijsmateriaal waar smale over spreekt ik hoef niets te bewijzen verklaar alleen mijn ervaringen bij dat forum en als jij denkt dat crv niet commercieel is prima droom maar verder
paul1
@mlkvhoudr

allebei kan ook......vaak goede sex......
mlkvhoudr
Quote @paul1:
allebei kan ook......vaak goede sex......

I KNOW 😉
Grasbaal
We zullen het hier helaas niet voor iedereen voor 100% perfect kunnen maken maar zo langzamerhand zijn er al veel problemen opgelost en dingen verbeterd.

En er is nog veel meer op komst!. Enkele mensen hebben al een inkijkje gekregen en hun bijdrage geleverd aan de nieuwe reactiestructuur waaraan @tinus in zijn vrije uren hard mee aan het werk is: antwoorder.nl/q/… (de leukste dingen zie je alleen als je bent ingelogd: gebruikersnaam: Prikje wachtwoord: vuxuxo .

Ook de samenwerking en koppeling met Melkvee.nl vind ik heel mooi lopen en dit zal verder worden uitgebreid. De laatste tijd regelmatig nieuwe namen met ook veel interessante en relevante bijdragen.
wouterpl
Je hebt wel gelijk, ik moet zeggen dat ik minder interessante discussies tegenkom dan op het oude prikbord. Dat kan verschillende oorzaken hebben, Co doet ontzettend zijn best de boel levendig te houden door veel nieuws te posten, maar zoveel posts op het huidige aantal actieve prikborders kan ook een tegengesteld effect hebben. Ook zijn veel topics meer nieuwsberichten dan discussie onderwerpen, wat tot minder discussie leidt. Er zou bv onderscheid gemaakt kunnen worden tussen 'nieuws' en echte discussie topics.

Ik denk dat juist die discussies zorgen dat mensen willen reageren, dit daagt mensen meer uit zelf na te denken, iets wat belangrijk is voor boeren gezien deze vaak nijgen vast te slijten in de grote hoeveelheid routines. Dit zorgt voor 'inertie': wat een afkeur voor verandering en nieuwe inzichten inhoudt.
De reden hiervoor is vaak dat mensen wennen aan een patroon dat ze al lang uitvoeren, maar als ze horen dat iets anders kan, en ze dat zouden erkennen, betekend dat dat ze ook erkennen dat ze zelf iets 'fout' gedaan zouden hebben. De 'psychologische ik' (zoals dat wordt genoemd) wordt hiermee bedreigt waardoor deze in de verdediging schiet, en weigert de verandering te accepteren (wat dus tot verdere inertie leidt).

Iets wat ik helaas ook tegenkwam toen ik aanbood gratis met een melkveehouder aan de slag en te proberen zijn/haar bedrijfsvoering te verbeteren. Enkel mlkvhoudr reageerde met belangstelling.

Maar discussies zijn dus goed omdat ze je weer na laten denken over een onderwerp, en door de andere meningen te horen ga je meer 'out of the box' te denken. Er is vaak niet 1 duidelijke waarheid, 1 'beste' oplossing. Alle inzichten bevatten waarheid vanuit een bepaalde invalshoek. Waar het om gaat is dat je leert alles vanuit verschillende perspectieven te zien, dan ga je beter doordachte keuzes maken, en deze zijn ook leuker/meer bevredigend om te maken.

Een forum als dit kan dus veel waarde hebben, en het verbeteren en levendiger maken van dit forum begint met jou, dus reageren met die hap!!
jansen2
Ik vind het helemaal 2 keer niks
gtotep
Het is niet wat het geweest is, maar wat niet is kan nog komen.
Grasbaal
@wouterpl Het is ook een beetje kip en ei verhaal, voor degene die bepaalde discussie of reacties missen: het staat iedereen vrij om zelf een onderwerp te starten. Ook op het oude MQ prikbord ging het wat mijn bijdragen betreft meestal om actuele ontwikkelingen (nieuws) in de melkveehouderij en dat is hier niet anders.

@jansen2 Enthousiasme is overdrachtelijk, met blijven roepen dat het hier nog steeds allemaal niets is dat is heel makkelijk en snel getypt. Maar zelf eens een prikkelende bijdrage leveren kan misschien een positieve impuls geven.
wouterpl
Quote @Grasbaal:
Het is ook een beetje kip en ei verhaal, voor degene die bepaalde discussie of reacties missen: het staat iedereen vrij om zelf een onderwerp te starten. Ook op het oude MQ prikbord ging het wat mijn bijdragen betreft meestal om actuele ontwikkelingen (nieuws) in de melkveehouderij. Dat is hier niet anders.

Dat ben ik met je eens, mbt het kip en ei verhaal. Veranderingen zijn moeilijk. De 'inertie' waar ik het over had, kan ook een rol gespeeld hebben.

Je zou kunnen overwegen een topic te openen, waarin mensen suggesties kunnen geven over mogelijke aanpassingen binnen deze site. Misschien geeft het nieuwe ideeën om het enthousiasme te vergroten.
Grasbaal
Quote @wouterpl:
Je zou kunnen overwegen een topic te openen, waarin mensen suggesties kunnen geven over mogelijke aanpassingen binnen deze site.

We hebben ook veel suggesties gehad en de meeste daarvan staan ook op een wensenlijst. Die lijst wordt langzaam kleiner, pas als de grootste wensen zijn uitgevoerd durf ik pas weer aan nieuwe ontwikkelingen te denken.
duitser
Toch vreemd dat dit een topic is met een van de meeste reakties... met uitzondering van zo´n zoekend vrouwtje. 😃

Kijk dat zijn nou de gewone dingen die men hier o.a. mist vergeleken met het andere prikbord, wat ook persoonlijker is.

Wat zal hier de oorzaak van zijn?
Co doet z´n best, maar ik mis toch een aantal mallote prikkers (sorry Wim, DTOT en oa marcster) die de boel opfleuren. De prikkers maken het prikbord en niet andersom.
noordhollander
Het is een gewoonte bepaalde sites aan te klikken als je dat een aantal malen gedaan hebt zonder iets naar jouw smaak of interessesfeer te vinden wordt alles minder met alle gevolgen vandien
adrie

@Grasbaal Alles wordt steeds beter, "'t komt goed"
Farmer_
@duitser

Mee eens, het moet niet te serieus worden, beetje onzin erbij maakt het gezelliger.
kaas
Ik lees het hier wel eens maar het was saai en zal ook wel saai blijven daar om ben ik hier eigelijk nooit jammer dat co het niet aan wil passen [beetje eigenwijs]
ErikSmale
@noordhollanderNu maak je een denk fout, ik zeg niet dat CRV niet commercieel is, in tegendeel ik denk volledig het tegenovergestelde en laat dit vaak genoeg blijken.

Jij geeft aan dat 'een verkooporganisatie' censuur pleegt op VTF, je bedoelt klaarblijkelijk CRV.

Nu zou ik graag van jou willen weten waaruit dit blijkt! Het is namelijk makkelijk scoren om dit te roepen gezien CRV zeker connectie heeft met het VTF. Maar voor een betichting van censuur kom je eerst maar eens met bewijs!!
noordhollander
Hr smale ik weet niet wat je voor doel hebt voor alle duidelijkheid ik heb t over veeteeltforum en t verwijderen van reakties daarop door de redaktie/webmaster van dat forum = veeteelt verder geen nieuws daarover

smale reageert niet meer jammer van mijn reaktie en moeite eea serieus te behandelen
ejb
Ja ik prik ook minder als voorheen maar dat heeft niets met dit prikbord te maken want ik vind dit prikbord juist wel een vooruitgang. maar als ik iets vind schrijf ik het nog steeds op dit prikbord. verder moeten jullie niet vergeten dat weer een kabinet was gevallen dus er helemaal niets duidelijk is omdat er eerst weer een nieuwe regering moet zitten
gerrie-hul
Noordhollander Eric Smale heeft wel een punt wat crv betreft Maar tja als je dezelfde bril op heb dan zie je dat niet meer
En wat prikkebord betreft zullen er best verbeteringen kunnen komen maar vind he verder wel goed
noordhollander
Dat lijkt een punt net zoals de bijna doelpunten van het nederlands elftal wat mij betreft en mooi dat jij t prik(ke)bord zo mooi vindt!
hookwood
@noordhollander ik krijg het idee dat je het verschil tussen reageren op www.veeteelt.nl en het veeteeltforum www.veeteeltforum.nl niet kent. Ik heb van jou op het veeteeltforum nog nooit een reactie gezien in ieder geval.
Zeerserieuzeboer
Tjonge wat is dit toch een geweldig fijn prikbord
Farmer_
@Zeerserieuzeboer

Hopelijk neem je niet alles serieus.
mlkvhoudr
Quote @Zeerserieuzeboer:
Tjonge wat is dit toch een geweldig fijn prikbord

Kijk zo'n positieve insteek kunnen we wat mee 😃 en ook nog een vakman zo te lezen, aangezien je direct herkent wat een kwaliteitsprokbord dit wel niet is. Geweldig kerel, gewoon super.
jvt
Sluit me aan bij mlkvhoudr, zoals gezegd, hoe meer zielen, hoe meer vreugd. En zoals gezegd, een echte vakman is natuurlijk altijd van harte welkom 😁
ErikSmale
Quote:
@noordhollander "smale reageert niet meer jammer van mijn reaktie en moeite eea serieus te behandelen"

heb wat gemist, waarop wil je dat ik reageer??
Grasbaal
Quote @mlkvhoudr:
Er komen per dag ontzettend veel topics voorbij, zelf ga ik aankomende dinsdag nog even filmen bij bedrijfsinspectie hier, als ik tevreden ben over de kwaliteit van de film zal ik hem wel posten.

Is het gelukt met de video???
mlkvhoudr
@Grasbaal

Nee hopeloos mislukt is leuk zo'n fototoestel waar je ook mee kan filmen, maar dan moeten de batterijen niet op zijn 😞

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveemagazine , prikkebord en prikbord geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
53
DEELNEMERS
26
WEERGAVES
7