Friesland Bank komt in handen Rabo

LEEUWARDEN - Friesland Bank wordt volledig onderdeel van Rabobank. In twee jaar tijd zullen de activiteiten van de bank volledig worden geïntegreerd.

Friesland Bank is slachtoffer geworden van de economische crisis. Deze houdt ons land in een klemmende greep, nadat in 2007 de kredietcrisis uitbrak. Het rendement bij de bank bleef daardoor achter. Bovendien werd de op korte termijn vereiste versterking van het eigen vermogen een moeilijk verhaal.

De gevolgen zijn ingrijpend. Binnen twee jaar moet de integratie met de organisatie van Rabobank zijn voltooid, maar dat gaat gepaard met een groot verlies aan banen. Tot die tijd is de werkgelegenheid van de bijna negenhonderd medewerkers van Friesland Bank gegarandeerd.

frieslandbank.nl/OverOns/Persberichten/…

Deel dit topic

Reacties

MTSTAMMINGA
Een ontwikkeling die ik nog niet verwacht had
hookwood
Willen is kunnen??????
mlkvhoudr
En wie is er na veel strijd bij de rabo vertrokken naar de frieslandbank 😉
kaas
Jammer maar het was te verwachten al jaren maken ze verlies en kunnen moeilijk aan geld komen dus moesten ze redelijke hoge renten betalen
gerrie-hul
Jammer er zijn nog al wat boeren die hun leningen daar ondergebracht hadden Jammer voor de marktwerking
paul1
@hookwood ja, jort......8-)
jansen2
Die arme Friezen toch, alweer moet redding van buiten de provincie komen.

Domo moest Frico redden
Clm moest de Caf redden
Rabo moet Frieslandbank redden
en er zijn meer door armoede gedreven fusies geweest in het verleden
fram, gezondheidsdienst voor dieren , frs e.d.

Waarom hebben ze daar iedere keer geldgebrek?
Heeft dat te maken met dat ieder jaar opnieuw wordt vastgesteld dat in friesland de domste kinderen heeft?
Erco
@jansen2

erg sneu deze reactie Jansen. En nee ik kom niet uit Friesland. (nouja west-friesland maar dat is weer wat anders dan het westen van friesland 😉 )
Grasbaal
Piet Moerland, voorzitter raad van bestuur Rabobank Groep:

Natuurlijk mogen klanten van Friesland Bank er op rekenen dat wij de kwaliteit van de dienstverlening handhaven op het hoge niveau dat zij gewend zijn.”
jansen2
@Erco
kan zijn, maar het is iedere keer een ander die mag betalen om hun gaten te dichten, het zijn de grieken binnen NL
euroknaller
@MTSTAMMINGA

Dit had ik ook totaal niet zien aankomen. Hoop dat het er niet minder van wordt.
beemster5
Zal de NMA hier nog iets over te zeggen hebben ?
oldhuus
Ook al geen elfstedentocht ,ook jammer !
oldhuus
Er valt voor boeren nu ook niet veel meer te kiezen
paul1
Gewoon niet meer bijlenen....
hypotheekboer
Jammer, ben altijd goed tevreden geweest over FRL Bank. Ook jammer dat er een concurrentbank minder is. Misschien tijd om een nieuwe bank op te richten.
FacebookGrazer
De Friezen maken zich al zorgen: Komt Rabobank nu op kaatsshirts?: nos.nl/audio/…
hookwood
Quote @beemster5:
Zal de NMA hier nog iets over te zeggen hebben ?

Uit de berichtgeving maak ik op dat de NMA hier versneld toestemming voor heeft gegeven.
Wat de RABO in het verleden niet wilde financieren werd dan vaak door de friesland bank gedaan.Word nog interessant hoe DE rabo hier mee omgaat.
mlkvhoudr
Mijn financiering zit bij de frieslandbank, nadat ik ellenlang heb moeten touwtrekken met de rabo had ik binnen enkele weken een financiering rond bij de frieslandbank. Ondanks dat ik ook met de frieslandbank ondertussen een paar keer strijd heb gehad ben ik over zijn algemeen tevreden en ben nu dus ook echt niet blij dat ik waarschijnlijk weer bij de rabo terecht kom.
Maar het is niet anders. Ik neem aan dat de voorwaarden voor mijn huidige finaciering gewoon gerespecteerd blijven en dat zijn betere voorwaarden dan dat ik ze ooit bij de rabo had gekregen destijds.
handelaar
Een maand geleden zijn de voorwaarden al opengebroken door de FB. We hadden schriftelijke afspraken over de opslag op Euribor. Is éénzijdig opengebroken. Op de vraag welke keus ik had was 't antwoord "accepteren of vervroegd aflossen".
Dit was een afknapper voor me, helemaal nu ik weet dat ze de tent toch al aan 't verkopen waren.
MTSTAMMINGA
@handelaar

Dat gebreurd een tijd terug hier bij een buurman ook
Toen ging het geruchthier al dat het geld op was bij de FRIESLANDBANK
Maar een aantal jaren terug heeft de de Frieslandbank de Voorschotbank Olderbercoop nog over genomen Om dat die toen in zwaar weer zat
Gaaf trouwens de Frieslandbank ook niet een goeie hoge rente op het spaargeld momenteel ??
Grasbaal
Friesland Bank opgeslokt door Rabo

Friesland Bank stevende af op een megaverlies, zelfstandig verder bestaan was niet verantwoord.


Net voor de bank zijn honderdste verjaardag zou vieren is de bank ingelijfd door de Rabobank. De NMa heeft op verzoek van de Friezen een noodprocedure gevolgd om de overname goed te keuren. Een verlies van mogelijk rond de 100 mln euro zou de bank aan het wankelen kunnen brengen. Toekomstige nieuwe eisen voor de bankensector zouden voor de Friesland Bank ook zeer ongunstig uitvallen

Bron: (IEX.nl FD, p.1 - Tel, p.27 – VK, p.4)
oldhuus
Coöperatie neemt particulier over (Forfarmers - Hx-UTD), was de privatisering toch niet zo'n succes?

@de tukker oet twente
Bekent verhaal
mlkvhoudr
@MTSTAMMINGA

ik ken mensen die meer rente op hun spaarrekening krijgen bij de frieslandbank, dan dat ik betaal 😃
ejb
Ik zie nogal wat reacties waaruit blijkt dat de Friesland Bank dit over zichzelf heeft afgeroepen.

als voorbeeld de reacties dat de Rabo nogal moeilijk doet over lening en Friesland Bank niet met als gevolg dat Frieland Bank afstevend op een MEGA verlies en dus zit er bij Friesland Bank een zeer slecht managment die direct vervangen dient te worden. snap dat eigenlijk niet dat de Friesland bank niet onder curatele is gebracht van de Nederlandse Bank of zijn ze het DSB debacle al weer vergeten
mlkvhoudr
@ejb

Ging bij mij totaal niet om het totaal te lenen bedrag maar om dat mijn boerderij op recht van opstal staat. Dat bleek me toch een probleem van jewelste te zijn voor de rabo. Terwijl ik nu op een schema zit dat ik binnen 12 jaar na afsluiten mijn voltallige hypotheek kwijt kan zijn, dus dat risico viel hier zeker te overzien. Was gewoon burocratie ten top bij de rabo, in de zin van: wij vinden dit dus jij hebt maar te luisteren. En daar ben ik inderdaad niet zo goed in 😃 Een dik jaar terug ook wat gesteggel met de frieslandbank gehad en ik kon zo terecht bij zowel ABN als Deutsche Bank dus die rabo heeft er gewoon geen verstand van, mocht je nu denken daar zit nog wat oud zeer, nou dat klopt 😉
@mlkvhoudr Op 1 lening betaal ik minder dan 2% !!!! BIJ de RABO !!!
mlkvhoudr
Quote @de tukker oet twente:
de tukker oet twente - 59 min. geleden
@mlkvhoudr Op 1 lening betaal ik minder dan 2% !!!! BIJ de RABO !!!

Ik heb maar 1 lening, maar die is ook onder de 2 %, 1,6 denk ik aankomende maand. Dat oud zeer vind ik op een vreemde manier ook altijd wel prettig, ik ben nergens echt goed in maar als een bank tegen me zegt waar begin je aan. En alleen wil lenen tegen een te hoog tarief, dan haal ik daar energie uit om te laten zien dat iets meer vertrouwen in me en mijn plannen een betere keus was geweest dan zo eigenwijs te doen 😉 Maar eigenlijk moet ik ze dankbaar zijn. Het heeft me heel veel geld bespaard de afgelopen jaren............
handelaar
Als de FB zich aan de afspraken zou hebben gehouden betaalde ik nu Euribor +0.75, is vorige maand even snel eenzijdig opengebroken/veranderd in +2.25 (stond nog voor meer dan 10 jaar vast). Mijn hele financiële plaatje is overhoop gehaald. Als 't straks mis mocht gaan zeggen ze ook nog dat IK slecht financiëel management heb gevoerd........
Mijn rentelasten zijn per 1-4 met 100% gestegen!!!!
mlkvhoudr
Zo enthousiast heb ik het niet mee gemaakt, ik kreeg een veel kleinere verhoging aan de broek en toen sprong ik al uit mijn vel van woede. Is later gedeeltelijk terug gedraaid. Nu een totaal opslag van 1,2 op 1 maands euribor
Grasbaal
Schok en begrip bij einde Friesland Bank

,,Wij voldoen nog steeds aan alle bankeisen die nu gelden”, sprak bestuursvoorzitter Kees Beuving gisteren nog strijdig op de persconferentie waar de fusie met Rabobank kenbaar werd gemaakt. Van een reddingoperatie wilde Beuving niets weten: het tekent de ‘fiere’ houding die de bank zich bijna honderd jaar heeft aangemeten.

Volgens Beuving was de beslissing emotioneel, maar telde het belang van klanten en medewerkers zwaarder dan de naam. In Fryslân werd geschokt gereageerd op het verlies van de ‘eigen’ bank. Maar ook de ratio dat een kleine bank het in deze tijd moeilijk kan redden, was te merken.

Meer: frieschdagblad.nl/index.asp/?artID=59208
Grasbaal
Friesland Bank lijdt fors verlies over 2011

Friesland Bank heeft in 2011 een nettoverlies van 350 miljoen euro geleden.


Dat maakte de bank, die eerder deze maand werd overgenomen door Rabobank, afgelopen vrijdag bekend.
Friesland Bank werd vorig jaar hard geraakt door de financiële crisis. De bank moest daardoor 130 miljoen euro afschrijven op kredieten. Daarnaast werd het belang van 23 procent in Van Lanschot Bankiers 138 miljoen euro minder waard. De bank streepte ook 135 miljoen aan ‘latente’ belastingvoordelen weg.

Meer: frieschdagblad.nl/index.asp/?artID=59569
Coen
@Grasbaal hoorde dat het wezenlijke bankbedrijf fors verlies heeft gedraaid omdat enerzijds er te grote risico's zijn genomen en anderzijds er te weing rentewinst werd gemaakt, zelfs in de agrarische sector.
de leningrentes moeten omhoog en de spaarrentes moeten omlaag om weer voldoende spek op de bonken te krijgen 😄
mlkvhoudr
Quote @Coen:
de leningrentes moeten omhoog

correctie: de nieuwe leningrente's moeten omhoog de oude oeten gewoon worden gerspecteerd 😃
gait willem jan
De rente variabel is hier van 4.1 naar 4.0 gezakt bij jullie ook ????
mlkvhoudr
Weet je zeker dat je je koninginnedag niet verpest wordt als ik mijn rente neerzet?







Zowel niet verder naar beneden kijken











1,602
gait willem jan
Nee hoor heb geen euribor
Coen
@mlkvhoudrdesnoods met het mes op de keel, maar de renteopslagen op leningen gaan omhoog 😞
de tijd van renteopslagen < 1,0% zijn definitief voorbij, zowel zakelijk als particulier, hoor de laatste tijd al regelmatig renteopslagen van > 2,0% 😞
gait willem jan
Zit ook op 60 cent per liter hypotheek
kan geen euribor krijgen
pieta
@gait willem jan Je hebt dus te weinig liters.
mlkvhoudr
Quote @Coen:
@mlkvhoudr desnoods met het mes op de keel, maar de renteopslagen op leningen gaan omhoog 😞
de tijd van renteopslagen 2,0% :(

Ik zeg je en daar moet je me dan maar gewoon op vertrouwen dat ondernemers die weten hoe de hazen lopen nog steeds ruim onder de 2% opslag kunnen afsluiten.

Ik weet dat gewoon van collega's die dat nog steeds redden. Het gaat om kennis van de markt. Het mes is me al een keer op de keel gezet.

Maar na maanden van onderhandelen met mijn bank en concurrenten van mijn bank is het mes er weer grotendeels afgegaan. Neemt niet weg dat ik ook niet kan uitsluiten dat ze opnieuw een poging wagen en daarom los ik zo snel mogelijk af.
Coen
@mlkvhoudrwij hebben de lening uit 2005 ook nog steeds op de oude renteopslag van 0,8%, de nieuwste lening (uit 2011) op 1,35% maar ik hoor nu overal renteopslagen van > 2,0% 😞
we zullen zien hoe dit item zich verder gaat ontwikkelen 😄
mlkvhoudr
Quote @Coen:
Coen - 50 min. geleden
@mlkvhoudr wij hebben de lening uit 2005 ook nog steeds op de oude renteopslag van 0,8%, de nieuwste lening (uit 2011) op 1,35% maar ik hoor nu overal renteopslagen van > 2,0% 😞
we zullen zien hoe dit item zich verder gaat ontwikkelen :)

akkoord, ik ga nu eerst maar eens lekker in het zonnetje zitten met een bak koffie en de krant
gait willem jan
Ik vind niet dat ik te weinig liters heb pieta 6 ton is voor mij genoeg
Frans1
Quote @gait willem jan:
ik vind niet dat ik te weinig liters heb pieta 6 ton is voor mij genoeg

Dan heb je te weinig hypotheek per liter melk 😄
gait willem jan
Waarom meer hypotheek ben 51 heb geen opvolger.
pieta
@gait willem jan Ik heb geprobeerd een smiley erachter te zetten in mijn reactie. Dat is mislukt. Het was dus grappig bedoeld.
mlkvhoudr
Quote @pieta:
pieta - 2 min. geleden
@gait willem jan Ik heb geprobeerd een smiley erachter te zetten in mijn reactie. Dat is mislukt. Het was dus grappig bedoeld.

Is simpeler als het lijkt pieta Dubbele punt ) is 😄

Punt komma ) is 😉

en de grijns is dubbele punt D 😃

Wel altijd aan denken om er een spatie tussen het laatste woord en de smileytekens 😉
pieta
@mlkvhoudr De spatie was het probleem dus, slechte hulp bij opmaken. 😄
MTSTAMMINGA
Pieta

We leren soms\meestal/geregelt een heeleboel van elkaar hier 😄

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rabobank , bank en rendement geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
51
DEELNEMERS
21
WEERGAVES
2
TREFWOORDEN