Weidevogelbeheer (Grutto's melken) en koemanagement gaan prima samen

Start online programma www.beheerweidevogels.nl

KOLLUMERPOMP - Succesvol weidevogelbeheer en koemanagement op een hoogproductief niveau gaan prima samen, zo heeft de Stichting Skalsumer Natuurbeheer al jarenlang ervaren en bewezen. Om alle kennis die hierbij is opgedaan met veehouders en anderen te delen heeft de stichting, met ondersteuning van de Provincie Fryslân en Vogelbescherming Nederland de website beheerweidevogels.nl/ gemaakt. Op maandag 19 maart (vandaag) gaat het online programma officieel van start.


De Stichting Skalsumer Natuurbeheer werkt aan ´Koe en Natuur´, ofwel het verbeteren van de relatie tussen koeienmanagement en agrarisch natuurbeheer. Het werkgebied van de stichting ligt in de Friese kleibouwstreek, in het poldergebied ten zuidoosten van Kollumerpomp. De kern wordt gevormd door het (inter)nationaal bekend staande veefok- en melkveehouderijbedrijf van de familie Agema. Tot het werkgebied behoort ook het natuurgebied De Gruyts van Staatsbosbeheer. Het werk van de stichting heeft de afgelopen jaren veel aandacht gekregen. Een toenemend aantal (toekomstige) ondernemers en belangstellenden komt met steeds meer vragen over de relatie tussen de koe en de natuur. Zo veel vragen dat op tijd beantwoorden inmiddels onmogelijk wordt.

Kennis delen online
De stichting heeft daarom een online project bedacht dat op het grootste deel van de vele vragen antwoord geeft. Dit project is enthousiast door de provincie Fryslân en Vogelbescherming Nederland ontvangen. Met de financiële bijdragen van beide organisaties kon de stichting het online programma beheerweidevogels.nl/ de afgelopen tijd realiseren. Het internet programma is gemaakt door SemWeb te Kollum. De tekst is mede tot stand gekomen in samenwerking met Cowtalk te Noordwolde.

Bron: radionof.nl/nieuws/…

Deel dit topic

Reacties

oldhuus
Wij kunnen hier beter kraaien melken ,die zijn er in overvloed,dag kievit,dag grutto !!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koe , natuur , weidevogels , koemanagement en natuurbeheer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0