Debat over toekomst melkveehouderij tussen Siem-Jan en Peter ten Hove

Voor al die mensen die vinden dat Siem- Jan Schenk hier te weinig gezegd heeft over de NMV en DDB is er morgenavond kans om meer te horen.
In Haarlo (Achterhoek)in zaal Prinsen is dan n.l. een debat tussen Siem-Jan Schenk en de NMV voorman Peter ten Hove met als onderwerp " De toekomst van de melkveehouderij"
Het is mij te ver weg, en bovendien melk ik niet meer, maar alle belangstellenden kunnen er heen.
Zelfs bij de NMV site zie ik die vergadering niet vermeld, daarom voor jullie maar even scannen

<img src="[tinypic.com];

<img src="[tinypic.com];

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Het is een uitstekend idee, en zeker dat laatste melkveehouderij moet met een stem naar buiten treden.
Onbekend
Debat is altijd een goede zaak voor als tegenstander wel of geen lid . Lid van de een of de ander het doet niet ter zake . Ik verwacht niet dat hier een persoon te vinden zal zijn die hier niet achter staat . Beide imagos kunnen hiervan profiteren . Voor een goede discussie hoop ik dat de spelregels zoals verwoord door iedere aanwezige in acht wordt genomen .
Onbekend
In de Achterhoek zou het plan van NMV volgens mij veel bijval moeten kunnen krijgen. Dhr. Schenk zei namelijk in Varsseveld vorig jaar dat klagende melkveehouders niet bij hem of de LTO moesten komen als ze een hogere melkprijs wilden hebben. Dat is natuurlijk kansloos gezwets, want dan hebben we aan LTO dus niks.... Jammer voor Schenk, maar zijn vertrouwen is bij mij gekelderd tot onder 0.
Onbekend
Jij bent niet de enigste die zo denkt . Maar dat wil niet zeggen dat deze "goede"man op een gegeven moment niet teruggefloten kan worden . Scheidsrechterlijke dwalingen zijn zelfs op het allerhoogste niveau mogelijk . En ook deze heren zijn vaak thuisfluiters .Onkruid in een akker is hardnekkig je zult er wat aan moeten doen anders vernield het je oogst . Je ogen sluiten voor hetgeen gebeurt op landbouwgebied helpt in ieder geval niet . Des te meer discussie , hoe beter en bekender ieders standpunten zijn en worden . Grijze massa is niet te stoppen wanneer die eindelijk in beweging komt .
Onbekend
Dat is de mening dat de zuivelindustrie er voor de melkverwerking en melkprijs is, en dat een landbouworganisatie daarvoor niet is
Op zich niet geheel onjuist, alleen is er ook nog de landbouwpolitiek waar een landbouworganisatie zich druk over behoort te maken, plus dat enige directe druk richting zuivelondernemingen om elkaar het leven niet onnodig zuur te maken ook nuttig is
Want dat kost de boeren geld, vaste afspraken tussen zuivelondernemingen zijn echter zeer riskant en eigenlijk verboden, in het verleden is daar de zuivelindustrie met onder MelkUnie en Coberco daarbij, flinke boetes voor opgelegd
anonymous_1262
Vreemd, dit najaar was Siemjan erg populistisch aan het doen in wanroij, dat is iets wat hij wel geleerd heeft na 1 periode als vakgroepvoorzitter. Dat hij in debat gaat met Peter ten Hove valt me mee. Hier op het forum schrijft hij soms een nietszeggend verhaal, en als mensen met feiten op de proppen komen dan reageert hij er niet meer op. Beetje laf eigenlijk.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , melk , nmv en ddb geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN