Het kaartenhuis stort in: waarom windmolens juist klimaatverandering veróórzaken in plaats van tegengaan

Deel dit topic

Reacties

+3
Frans1
Ben geen fan van ninefornews, maar denk dat ze hier wel degelijk een punt hebben, want door de gigantische weerstand van de wieken, verandert de stroming, dat is gewoon logica.
bio boer
@Frans1 als het dat maar positief beïnvloedt 😁 wat minder regen in de herfst en winter past mij wel aan de kust
+2
bio boer
@bio boer een stad heeft ook al invloed op het weer door uitstoot van warmte
+2
Twentsch Land
Kortom .... de mensen !

@bio boer
labella
@bio boer Meer regen door windmolens.
bio boer
@labella heb beide theorie wel gehoord droger als natter wat het wordt weet ik niet
labella
@bio boer Dan doen we allebei, drogere zomers en nattere winters.😆
arie.j
Quote Reactie van @Frans1:
Ben geen fan van ninefornews, maar denk dat ze hier wel degelijk een punt hebben, want door de gigantische weerstand van de wieken, verandert de stroming, dat is gewoon logica.

Logica?. Ach man, wat zijn al de molens van misschien 60meter hoog nou vergeleken bij ene berg?
Hett is nog niet de hoogte van een flinke heuvel,
+2
weurding
@arie.j lijkt me dat er nog al verschil zit in iets natuurlijks of gecreëerd door mensen en luchtstromen veranderd door verplaatsing via wieken
+1
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@arie.j lijkt me dat er nog al verschil zit in iets natuurlijks of gecreëerd door mensen en luchtstromen veranderd door verplaatsing via wieken

Zal wel, woon op 100meter van een ouderwetse molen met een fanatieke molenaar
Heel het klimaat is er van veranderd 😮
-
Als iemand over opwarming aarde begint en gewoon de thermometer, dan zijn het sprookjes
En als die feiten vaststaan, halen ze gerust op het prikkebord er het argument bij dat het niets geeft want vele honderduizenden jaren geleden was het ook zo.

Maar wanneer er wat extra windmolens staan verzinnen ze van alles
Er is altijd wel iemand die op wil vallen en wat roept en wat verzint.
ook onderzoekers moeten tenslotte nuttig zijn, en anders het proberen te zijn.
Hier een link naar een toch wel wat serieus artikel
En dan kan het alle kanten op wat effect hebben,
tenminste als het er giga veel bij elkaar zijn. En niet een enkele hier en daar , dat heeft zeker geen effect
eoswetenschap.eu/natuur-milieu/….
We hebben in Holland destijds ook alle woeste grond met veen en bos in cultuur gebracht.
Zoiets heeft ook minstens evenveel effect, wellicht zelfs heel wat meer
+1
weurding
@arie.j dat zijn heel andere molens, zeker niet in zee en lang niet zo veel ervan,met een heel andere functie ook, je gaat nu appels met peren vergelijken.. maar sleten die molens vroeger, kwam er vast geen pfas bij vrij😋 je had het laatst over laatste woord, je mag die ook graag hebben al wetende dat je er naast zit😁
weurding

(klik om te vergroten)

+1
de jonge
@weurding Zo zit er een beschermende verflaag (coating) op de mast en de bladen waar chemische stoffen in zitten. Dit kunnen stoffen zijn die schadelijk zijn voor het milieu. Deze stoffen, en de microplastics uit de verflaag op de bladen, kunnen door wind en regen ervan af slijten.

Het is aannemelijk dat deze stoffen en microplastics hierdoor in de bodem en het water terechtkomen. Er is alleen nog weinig bekend over de stoffen waarover het precies gaat en hoeveel van elke stof vrij komt. Deze kennis is nodig om te kunnen bepalen of emissies van stoffen uit windturbines schadelijk zijn voor mens en milieu. Ook is het belangrijk om de schatting van de vrijgekomen hoeveelheid microplastics te verfijnen. Meer onderzoek is daarom nodig.

In de coatings zitten chemische stoffen die volgens Europese wetgeving als gevaarlijk voor mens en milieu zijn beoordeeld. Deze stoffen kunnen met regenwater in het milieu terechtkomen. Laboratoriumonderzoek naar ‘slijtagevocht’ van bouwwerken voor water en wegen laat zien dat de stoffen inderdaad schadelijk kunnen zijn voor organismen. En dat dit per type coating sterk kan verschillen. Het is nog niet duidelijk of dit in de praktijk geldt voor slijtagevocht van de coatings op windturbines.

Naar schatting komen er per jaar per turbine tussen de 3,1 gram tot 14 kilogram microplastics vrij. Het hangt er onder andere van af of technieken worden gebruikt die slijtage kunnen beperken. Het is nu niet bekend in welke mate de sector deze technieken gebruikt op de bladen van windturbines in Nederland.
gas zwavelhexafluoride (SF6) dat in de generator van windturbines zit. Dit isolatiegas is bedoeld om stroomvonken tegen te gaan. SF6 is een broeikasgas waarvoor strenge wettelijke regels gelden om de uitstoot te beperken. Door lekkage kan, naar verwachting, een kleine hoeveelheid SF6 vrijkomen uit de windturbines. De effecten op het klimaat hiervan lijken klein ten opzichte van de winst van de verminderde CO2(carbon dioxide) uitstoot door het gebruik van windturbines.
Framos
@de jonge had het nou eerst even gelezen voordat je met knip en plakwerk was begonnen, dan had je geweten dat er niets bijzonders in staat
de jonge
@Framos nog even en je wilt beweren dat die stoffen etc die vrijkomen geen schade aanrichten?
Framos
@de jonge tussen de 3 en 14 kg. dat is toch peanuts man. Hoeveel van die dingen staan er nou eigenlijk?! Overal en altijd komen stoffen vrij. So what
+1
bio boer
@Framos misschien nier verkeerd om tekijken of we het kunnen voorkomen of alternatief is
Alleen moet we niet roomser als de paus worden wat we hier al benoemen is rubber banden slijten ook en wordt ook fijnstof
Net al vele kunststof slijt delen

Heb alles in balen die folie slijt ook
Dat moeten we kunststoffen verbieden
weurding
@bio boer alles wat draait slijt, de mate waarop iets schadelijk is hangt vooral af van de gebruikte stoffen/chemicaliën, vroeger was verf ook veel belastender dan nu, en je kunt bijna niet wat aanpakken of er zit verf op
pieta
Quote Reactie van @weurding:
alles wat draait slijt

Als je hoofd begint te draaien na een avondje uit komen er ook vervuilende stoffen vrij. 😁
Nevergiveup
@Framos Stoffen komen overal vrij , echt schadelijke stoffen als Pfas is niet goed natuurlijk , dat kun je niet goed praten. Maar mischien is dat ook niet zo bij een windmolen of zonnepaneel , ik ken het productie proces en gebruikte stoffen niet echt.

De snelheid in aanwas van Windmolens en zonne parken is mischien wel teveel zoals ik omschreef , op een geven moment is het wel eens genoeg.
+1
George
Quote Reactie van @Nevergiveup:
De snelheid in aanwas van Windmolens en zonne parken is mischien wel teveel zoals ik omschreef , op een geven moment is het wel eens genoeg.

Als alles op elektra moet gaan zal het toch wel nodig zijn waarschijnlijk. Misschien nog een kerncentrale erbij . Ik heb er ook geen verstand van. Maar ik denk dat het verstoken van olie en gas en dat allemaal de lucht in blazen ook wel eens genoeg zou kunnen zijn. Niet normaal wat we de laatste 100 jaar daarvan de lucht in hebben geblazen in verhouding tot al die jaren daarvoor.
Nevergiveup
@George mijn verhaal is ook genuanceerd. Mischien moeten we nog 1,5x zoveel windmolens of zonnepanelen hebben , maar op momenten dat het donker is en niet waait hebben 100% iets anders nodig.

Wie is realistisch om te berekenen waar een break even point zit , en eigenlijk zou dat dan met gezond verstand zonder subsidie beoaalt moeten worden.

Dus hoe ver is nog verstandig ?
weurding
@George ook niet normaal wat een doorsnee gezin aan electrische apparaten is gaan gebruiken, en plastics, en grondstoffen, dat heet consumeren😉
pieta
Quote Reactie van @de jonge:
technieken

Ik geloof direct dat er schadelijke stoffen vrijkomen. Maar van zowat alles wat we doen komen schadelijke stoffen vrij. Of denk jij dat de PC, tablet of telefoon die je gebruikt om hier te prikken geen schadelijke stoffen in het milieu laat komen. Van kuilplastic wat wappert aan de kuil zal dat ook het geval. Ook van je auto.
de jonge
@pieta en is het dan normaal om hier wel mee door te gaan,maar de landbouw uit nederland weg te jagen omdat dat zogenaamd slecht voor het milieu en klimaat zou zijn?? dat is mijn punt hiermee, het is 1 grote hypocriete rotzooi
pieta
@de jonge De landbouw zullen ze net als het spul wat op en/of in de windmolen zitten willen aanpassen. Zo simpel kan de verklaring zijn. Ook kan de landbouw gedeeltelijk weg moeten hier omdat er extra ruimte nodig is voor andere dingen. Dat zijn dingen die gewoon kunnen. Wat is er allemaal vertrokken om de landbouw hier zo groot te maken? De Zuiderzee, vele plekken zijn ontgint, veel coulisselandschappen zijn aangepast etc etc.
+1
Nevergiveup
@pieta Uit ervaring weten we ondertussen wel dat bv. Bij treinen, vliegtuigen en leger materieel bv. Chroom-6 in de verf zat. Het was technisch natuurlijk heel veel betere kwaliteit als wij kunnen kopen.

Een windmolen die 25 jaar in weer en vooral wind staat zal geen waterverf van de Gamma op zitten ....
+1
Hans van Bergen
Bekende kolder verspreid site veelal russische propaganda. iedere windmolens kost Poetin geld
Braboboer
Quote @Hans van Bergen:
iedere windmolens kost Poetin geld

D66 propaganda 😂
Framos
@Braboboer de stroom die met windkracht wordt opgewekt hoeft niet met russisch gas opgewekt te worden. Is hier in D een heel belangrijk thema.
Braboboer
@Framos

Maar de kerncentrales hebben ze wel gesloten.
+1
Framos
@Braboboer sorry had je bericht niet gezien. Ja, dat ze de kerncentrales gingen sluiten had de regering Merkel volgens mij al besloten na de ramp van Fukushima. Dus ver voor het vertier met vladimir. Vele duitsers en ik ook vinden dat niet juist. Grootste probleem is nu om de windmolen stroom, die vooral uit het noorden en oosten komt, naar de regio's te leiden die veel stroom nodig hebben in het midden en zuiden. De vergunning en aanleg van nieuwe stroom leidingen daarheen is moeilijk en duurt lang. Een Kernkraftwerk kon je daarentegen daar bouwen waar de stroom nodig is. De duitse christendemocraten CDU CSU hebben weer atoomstroom opgenomen in hun partijprogramma. Plek te vinden voor nieuwe kerncentrales te bouwen wordt ook niet eenvoudig. Denk ook dat ze de ouden beter hadden kunnen behouden.
Hans van Bergen
@Framos Nee want je kan alleen een kerncentrale bouwen aan groot water en kerncentrales ontploffen nog wel eens
+1
Erik1979..
@Hans van Bergen kerncentrales ontploffen alleen in de Oekraïne. Maar dat is geen probleem volgens onze geweldige minister van financiën. Verder zijn er geen ongelukken gebeurd met kerncentrales. Ook in Japan is er ondanks een natuur ramp geen extreem ernstige ongelukken gebeurd. Zolang je niet met bommen zo'n centrale gaat bewerken is het de veiligste manier van stroom opwekken volgens de cijfers.
Hans van Bergen
@Erik1979.. En de VS en belgie bijna en overal lekkages en problemen en Oekraine onlangs weer bijna daarnaast is kern energie mega duur
Erik1979..
@Hans van Bergen klopt niet Hans. Zeker bij ons is kernenergie spot goedkoop omdat wij de beste centrales stil hebben staan. Daarbij lopen die 24*7 stabiel en hoeft er niet een 100% extra capaciteit gebouwd te worden.
Hans van Bergen
@Erik1979.. een ouwe kut centrale uit 1960 waar de kanker aan alle kanten uitspuit. Ik heb het over nieuwe centrales uiteraard
Braboboer
@Hans van Bergen

Je pappagaait Frans Timmermans en Jan Paternotte na.
Erik1979..
@Braboboer daarom noem ik ze ook vrienden van Ricarda Lang. Frans is gewoon heel slim maar een extremist. Ricarda is een extremist maar extreem dom. Ze doen exact waar hier enkele extreem linkse voor staan. Compleet doorgeslagen. Bommen op iedereen die niet de westerse normen hebben. Heel de wereld moet westers worden ook al willen ze hun eigen cultuur behouden. Corona was het ergste ooit gebeurd. Klimaat is het volgende verhaal wat de wereld doet ondergaan. Gelukkig stemmen steeds meer mensen tegen deze extremisten. Maar het is een hard gevecht om weer een beetje normaal te doen en streven naar vredelievend met elkaar samen te leven.
+1
Framos
@Hans van Bergen
Quote:
Nee want je kan alleen een kerncentrale bouwen aan groot water en kerncentrales ontploffen nog wel eens

Het kan wel, want ze staan of stonden er al. Gevaarlijk ja, nog meer als 20 jaar geleden, terrorisme is een extra risico tegenwoordig. Niet alleen met bommen maar ook via internet. De godganse infra wordt tegenwoordig via computers op afstand bestuurd. Energie,sluizen bruggen, spoor enz. Als zo'n zooitje hackers uit rusland of de Sjinezen daar inbreken zitten we allemaal in de shit
Erik1979..
@Framos ik vind het altijd grappig met die vrienden van Ricarda. Ze willen geen kerncentrales maar kernbommen en vooral oorlog voeren tegen de grootste kernmachten dat natuurlijk wel 😂😂😂
+1
Framos
@Erik1979.. Ik ben voor groene energie met moderne kernenergie als backup.
Erik1979..
@Framos ik ben voor het grootste deel voor de backup dan hoef je in iedergeval niet massaal windmolens te bouwen. Een kerncentrale continue stabiel laten lopen kost denk ik ook minder energie als de hele tijd hoog laag hoog laag. En we hoeven niet zo belachelijk veel in het elektriciteitsnet te investeren. Verwissel iedere oudere kolencentrale met kernenergie en je bent er. Door de deindustrialisering hebben we toch minder stroom nodig. En het gaat nu extreem hard.
George
@Erik1979.. Erik ik denk dat we het stroomnetwerk toch wel moeten aanpassen , we hebben misschien wel wat kernenergie nodig als we echt van het gas af moeten/willen. Maar als alle huizen aan warmtepomp moeten en we alles elektrisch willen vervoeren moet het stroomnet toch flink op de schop denk ik. Het is een hele onderneming die energietransitie.
+3
Erik1979.
@Hans van Bergen daar is de vriend van Ricarda Lang weer 😂😂😂 Alles wat niet msm is is Poetin 🙊🙊🙊 ik weet niet of het waar is. Maar dat hele klimaat verhaal gedoe wordt met de dag meer ontrafeld. Ik denk dat de belangrijkste oorzaak van de opwarming is het verstedelijke rondom de meetpunten. En eerlijk gezegd zou ik het wel prettig vinden als het een paar graden warmer is hier. Hoeveel mensen gaan er niet voor naar Spanje?
+2
Framos
@Erik1979. @Erik1979.. windmolens zorgen zeer zeker voor zonnige vooruitzichten😎😎😎😎. Je moet er alleen niet tegenaan schoppen maar er in investeren 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
+1
Erik1979..
@Framos had Nederland niet ook een klein reken foutje gemaakt met de kosten van de infrastructuur van die molens op de Noordzee??? En je hebt gelijk dat jouw vriendin liever tanks stuurt naar de Oekraïne fietspaden aanlegt in Pakistan dan een beetje comfort in Duitsland. Maar dat verandert niet het feit dat de energie transitie compleet mislukt is.
Metal ap
@Framos en de rokjes waaien ook soms nog omhoog
Hans van Bergen
@Erik1979. De behoefte aan stroom groeit iedere dag en het is nog helemaal niet gelukt om minder kolen en gas te gaan gebruiken alleen is een del van de groei opgevangen door hernieuwbare energie> En dat zal zo door moeten gaan willen we niet verstikken onder een deken van uitlaatgassen maar daar za Poetin het wel niet mee eens zijn
Erik1979..
@Hans van Bergen ik zal het Poetin vragen bij het volgende overleg. Hier in Duitsland gaan de verkopen van die elektrische auto's hard terug alleen die van @George is super populair. Zelfs Tesla verkoopt 30% minder. Verbrandingsmotoren blijven toch de voorkeur behouden als je de statistieken ziet. Dat er steeds meer elektriciteit gebruikt wordt is doordat ze gas en zo verminderen. Beetje dom. Ze hebben gas centrales nodig om de periode zonder zin en wind op te vangen. Dat is vooral in de winter een probleem. Dan kun je beter op gas blijven stoken omdat rechtstreekse energie beter benut wordt als via een energie centrale en dan via een warmtepomp. Jou vriendin Ricarda heeft dat nog niet begrepen maar in het zelfde clubje zit ook iemand die de halve wereld de oorlog verklaard. Zoals Maxima zo mooi zegt: een beetje dom.
+3
George
Quote Reactie van @Erik1979..:
elektrische auto's hard terug alleen die van @George is super populair. Zelfs Tesla verkoopt 30% minder.

Ja ze willen alleen zo'n elektrische auto uit München. Is ook een fantastische wagen.
+2
Erik1979.
@George zijn gewoon de mooiste auto's. Staat bovenaan mijn verlanglijstje maar de kerstman slaat die altijd over 😢
bio boer
@Erik1979.. in de winter is er veel wind ook redelijk constant zomer met zonnepanelen is meer probleem met 4 uren op wek piek
Erik1979.
@bio boer het gaat gewoon niet. Opslag is een probleem en momenteel is daar geen realistische betaalbare oplossing voor. Kernenergie is de makkelijkste oplossing maar dat willen ze hier niet.
+1
bio boer
@Erik1979. alles wat door wind en zon is opgewekt is mooi mee genomen

Hoorde laatst trouwens dat grondstoffen voor kernenergie een uitdaging is
Als we massaal over zouden gaan dat die bron dan zo is uitgeput
Ik weet niet alles maar het afval staat mij tegen
bio boer
@bio boer geen idee hoe betrouwbaar alles is
wisenederland.nl/artikel/uranium/
weurding
@bio boer laatste paar honderd jaar "ontwikkeling" zijn sowieso desastreus voor meerdere voorraden grondstoffen
bio boer
@weurding wie weet zijn er wonderen en gaan toekomstige generaties weer soberder leven 😁
weurding
@bio boer soberder leven zal geen wonder heten maar een gevolg van☺️
Erik1979..
@bio boer dat afval wordt steeds beter bij nieuwe technieken. Maar ik heb er ook geen verstand van. Ik denk dat we met z'n alle gewoon moeten inzetten op zoveel mogelijk energie besparen. Dat kan nooit kwaad. En verder niet op èèn paard wedden. Zon is goed op de daken wind is in bepaalde streken ook goed kernenergie past ook. Kolencentrales hebben we nog dus proberen te verduurzamen maar niet stoppen zolang ze in de rest van de wereld ze nog bij bouwen.
Nevergiveup
@bio boer meer op west en oost hangen dan , en zuidelijk voor s' winters onder hoek van 80 graden.
+1
weurding
@Erik1979. Dat treinkaartje, heb je dat wel terugbetaald?🤭😁
Erik1979.
@weurding met roebels natuurlijk
Hans van Bergen
Jij vergeet het kolder verhaal dat windmolens straling uitzenden
Erik1979..
Wij in Duitsland hebben afgelopen jaar 3.000.000.000 moeten uitgeven om het net te stabiliseren. Dat was vroeger bij atoom en kolen geen probleem. De zon en de wind zijn voor niets. De panelen en de molens kosten veel maar de rompslomp er omheen en zorgen dat er altijd stabiel stroom is maakt energie voor ons Duitsland de doodsteek van de industrie.
Elvis
@Erik1979.. drenthe investeerd al 2 miljard in het net. Vult wel mee voor heel Duitsland
+1
Framos
@Elvis Hij vergeet te zeggen dat ze in duitsland jarenlang veel te weinig in de infrastructuur geïnvesteerd hebben. Dan komt alles een keer tegelijk 🤷🏼 ook wegen en bruggen en internet gsm netwerken enz enz. Dat is bij jullie, behalve stroom, toch echt beter voorelkaar 👍
+1
Erik1979..
@Framos die 3 miljard is alleen voor het stabiliseren dus voor uitschakelen windmolens en dat soort gein. Niet het investeren in een netwerk. Je moet je beter inlezen voordat je oordeelt.
Elvis
@Framos In Dl kun je als omwonenden mee betalen aan infrastructuur zoals aanleg van fietspaden en riolering. Nl boer in oost- dl kreeg een dikke rekening van een weg die langs z'n land liep
Framos
@Elvis klopt
+1
Hans van Bergen
@Framos Duitsland heeft wel geinvesteerd in duurzame energie. Je kunt zien hoeneer je de grens over rijd. Meteen alle daken vol gelegd en overal windmolens. Boeren hebben daar een mooi verdien model aan en ze zijn niet volledig afhankelijk van Poetin en andere corrupte bloeddorstige dictators zoals wij.
Erik1979.
@Hans van Bergen dat is propaganda taal van jou vriendin Ricarda Lang. Helaas is dit maar een halve waarheid. Snachts heb je niets aan solar en als er dan niet voldoende wind is en biden levert geen gas dan ben je aangewezen op kolen. Doordat er maar voor maximaal 40 minuten opslag is moeten we in Duitsland een volledige energie voorziening langs zo'n en wind hebben. Alleen de echte vrienden van Ricarda vergeten dat erbij te vertellen. Dat is propaganda taal.
+1
Hans van Bergen
@Erik1979. Wat ik niet begrijp is dat jij niet inziet dat deze site een russische propaganda site is terwijl dat crystal helder is. dat ziet een kleuter
hans-hans
@Hans van Bergen komt volgens mij ook van npo npo.nl/start/serie/…
hans-hans
@hans-hans mensen uit Meeden (Groningen ) ervaarden heel veel last er van de windmolens
(zelf heb ik er geen verstand van)
Erik1979..
@Hans van Bergen jij kijkt naar de boodschapper en niet naar de boodschap. Anthony Lee zegt heel veel het zelfde. En het gaat mij niet om dit artikel. Die hele hoax rondom klimaat en energie is in elkaar aan het storten. Klopt met zoveel van als het Nederlandse stikstof beleid en wat ze met corona geflikt hebben en nog veel meer van dat soort kunstjes waar enkele gruwelijk rijk van worden. Open jou ogen eens en je zult het zien. Wij worden compleet voor de gek gehouden rondom enkele thema's.
Realisme
@Erik1979.. laat Hans lekker schreeuwen joh! Zon schijnt, word weer een mooie dag😃
Erik1979.
@Realisme Hans is een geweldige kerel. Ik heb grote meningsverschillen met hem. Wel de zelfde waarde denk ik. Ik mag hem graag. En dat hij bepaalde woordkeuze heeft dat vind ik wel mooi. Ieder zijn ding.
Erik1979..
@Hans van Bergen zelfde met Oekraïne. Volgens Alice Weidel op tv is Zimmermann een wapen lobbyist. Vind je het gek dat ze vol in wil zetten om wapens te sturen naar Oekraïne??? Rutte wil in de Navo..... Natuurlijk meer wapens en miljarden daar heen. Heeft niets met Poetin vrienden te maken dit zuiver eigen belang. Zo ging dat in de corona tijd en zo gaat dat met de energie transitie. Weet je nog de vegetarische Slager en Marianne Thieme???
Achso
@Erik1979.. Rutte zegt: Putin vind ik helemaal geen sterke vent..
De absurditeit tegenwoordig is niet te meten.
Generaal Eisenhower waarschuwde in de jaren 60 al voor het Military Industrial Complex.
marcsterreborn
@Erik1979.. nu beginnen we wel benieuwd te worden naar jouw belangen....
+1
Erik1979..
@marcsterreborn ik heb een dubbel paspoort, ik ben èèn van die oligarchen die door Rutte op de Zuidas gekomen is met giga grote belasting voordelen. Wij zijn nu bezig om de Rabobank de beurs op te brengen en de aandelen over te nemen. Duurt een paar jaar maar als dat klaar is dan bezit ik de helft van de bedrijven van hier op prikkebord 😎😎😎😝😝😝
Erik1979..
@Hans van Bergen
hier even een filmpje van Anthony Lee over je informeren. Dit is èèn van de voormannen van de lsv. Prachtig bedrijf dus niet onder invloed van welke betalingen dan ook. Hij stelt zich beschikbaar voor de Europese verkiezingen dus hij heeft als boer zijnde mijn stem.
Leo,s vriend
@Erik1979. Als ik de grens over rijd zie ik in Dld veel zonnepanelen op schuren waarvan ik denk, leveren die wel stroom? totaal onder bomen of struiken gegroeid, soms half ingestort, en meestal groen van het mos, ligt dat aan mij of hoe zit dat? Puur om de subsidie gelegd ?
Erik1979..
@Leo,s vriend weet ik niet.
+3
Nevergiveup
Dit stuurde Weurding in andere topic.

Dat werkt iig. Goed alleen de dosering staat nog wat ruim afgesteld ....

telegraaf.nl/nieuws/1600089707/…
+1
Erik1979..
energievergelijk.nl/nieuws/… wij moeten nog flink co2 besparen om China te compenseren 😂😂😂 gelukkig verplaatst onze industrie naar dit soort landen zodat wij in iedergeval klimaat neutraal worden 🙈
Achso
@Erik1979.. dat gebeurde toch al veel meer? Biomassa centrale, waar hele bossen vanuit USA worden verstookt, electrische auto‘s etc. Gewoon de ‚problemen‘ over de schutting kieperen
weurding
De invloed op het leven in zee moet ook gigantisch zijn
George
Quote Reactie van @weurding:
De invloed op het leven in zee moet ook gigantisch zijn

Ik heb er verder geen verstand van maar elke vorm van energie winnen zal ergens ten kosten van gaan . Dan is de manier waarop welke het minste impact geeft de beste. Ik heb daar geen verstand van. Ik vind die massa windmolens niet mooi , maar ik denk dat de winning van olie en gas op zee ook gigantisch van invloed zijn op het leven in zee.
arie.j
Quote Reactie van @George:
Ik heb er verder geen verstand van maar elke vorm van energie winnen zal ergens ten kosten van gaan . Dan is de manier waarop welke het minste impact geeft de beste. Ik heb daar geen verstand van. Ik vind die massa windmolens niet mooi , maar ik denk dat de winning van olie en gas op zee ook gigantisch van invloed zijn op het leven in zee.

Zo denk ik er ook over.
Al die verhalen, er kan tegenwoordig zowat geen stap anders gezet worden of er zijn vermeende catastrofale gevolgen.
Laten ze eerst maar eens met bewijzen komen
Hoge bergruggen hebben wel invloed op waar de regen valt.
Maar dan heb je het bv. over het Andes gebergte bij Chili wat massief is een gemiddeld goed 4000 meter hoog en 7000 kilometer lang
Maar wat windmolens van gemiddeld misschien 60meter hoog die het klimaat zouden veranderen?
+1
weurding
@arie.j invloeden van de mens op de natuur zijn toch echt heel anders dan dingen die een natuurlijk verloop hebben en zeker als bergen al duizenden jaren aanwezig zijn
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@arie.j invloeden van de mens op de natuur zijn toch echt heel anders dan dingen die een natuurlijk verloop hebben en zeker als bergen al duizenden jaren aanwezig zijn

Nou, ik proef hier bij dit onderwerp nogal een tikje een wensgedachte.
Nevergiveup
Er schijnt in een 10 jaar van 1 turbine honderden kilo's van die chemische polymeren micro deeltjes (Pfas) in het landschap te waaien (of in zee) van oa. de wieken dat eten de dieren weer op zoals de scharrel kippen .....
arie.j
Quote Reactie van @Nevergiveup:
Er schijnt in een 10 jaar van 1 turbine honderden kilo's van die chemische polymeren micro deeltjes (Pfas) in het landschap te waaien (of in zee) van oa. de wieken dat eten de dieren weer op zoals de scharrel kippen

Er schijnt...... dat sommige prikkers kikken op spookverhalen 😉
Nevergiveup
@arie.j zal zoeken of ik het onderzoek kan vinden Arie , een oude molen die afgebroken word schijnt honderden.kg lichter te zijn dan toen hij gebouwd werd.
Framos
@Nevergiveup
Quote:
molen die afgebroken word schijnt honderden.kg lichter te zijn dan toen hij gebouwd werd

Wat denk je van die miljarden autobanden die elk jaar vervangen worden 🤔
+1
weurding
@Framos en ijzer in de grond, alles wat je er door trekt slijt😋
Nevergiveup
@Framos zeker , 30 jaar geleden sleten we honderde tonnen aan asbest rem blokken op met rijden , dat ligt grotendeels in de wegberm.
pieta
Quote Reactie van @Nevergiveup:
onderden.kg lichter te

Zal wel opgedroogd zijn net als de was wanneer je die buiten hangt. 😁
Nevergiveup
@arie.j rtl.nl/economie/artikel/…

Dit is eigenlijk niet wat ik zocht , heb ook nog een ander onderzoek gezien.
weurding
@arie.j is gewoon zo, neem nou es wat aan, gegevens zijn er wel
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
is gewoon zo

Ja joh, en het sprookjesboek is vast nog niet uit.
weurding
@arie.j hij komt toch met bewijs, maar wat jou niet zint......
sodm.nl/actueel/nieuws/…
+3
weurding
@weurding en maar ontkennen...

(klik om te vergroten)

+3
Nevergiveup
@weurding U maakt de dag van Arie niet goed , zit als klein kind te kniesoren nu 😁
weurding
@Nevergiveup ho even, asjeblieft geen U, dat wordt ik nooit😅
+1
Nevergiveup
@weurding is goe Jonghe 👍
bio boer
@weurding klopt wel maar 4 mw molen is ook wel gigantische molen die van ons is 0.85 mw en wekt 2.000.000 kw/h op per jaar

Of er pfas in zit weet ik niet lijkt mij niet het is eigenlijk gewoon polyester met veel epoxy net als boten worden van zelfde materiaal gebouwd
Met bliksem inslag heeft er wel eens deel op de grond gelegen je ziet de polyester vezels ook wel zitten bij een afgebroken deel

Kan misschien ook weer verschil in zitten per molen

Mocht er schadelijke stoffen in zitten kunnen we toch ook zeggen ze moeten van ander materiaal gemaakt worden
weurding
@bio boer ging er om dat ze slijtage vertoonden, en die groten staan boven zee, dus snap je punt ook niet
bio boer
@weurding was meer als toevoeging aan de discussie wilde niet perse punt maken meer verduidelijken hoe het zit
bio boer
@bio boer schade herstel aan onze windmolen

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

bio boer
@bio boer koste 13 k er even wat opplakken 🫣
weurding
@bio boer je loopt gauw leeg dan
Nevergiveup
@weurding Wind tegen
+1
Framos
@bio boer als je er nou stroom in douwt ipv opwekt kun je er misschien je land mee droogblazen 😎
Nevergiveup
@bio boer 4MW groot ? Hier gaan ze bij A15 , echteld volgens mij iets van 8MW zetten
bio boer
@Nevergiveup die bestaan niet in het ijselmeer hebben ze de grootste windmolens van Nederland gebouwd die zijn 4,3 mw en 180 meter hoog
bio boer
@bio boer oke ze bestaan grootste model die er is zijn is 12 mw zijn 248 meter hoog
Framos
@bio boer heb ze hier van 5,5 200 meter. Gepland wordt nu met 7,2 270 meter.
bio boer
@Framos is dar die van ons weer kinder spel van 850 kw 🤣
Wil ook wek opschalen naar 4 mw maar daar is geen vergunning mogelijkheid voor is alleen nog voor grote project ontwikkelaar en energie bedrijven
Zelf voor een collectief met windmolen eigenaren krijgen we het niet van de grond
+1
Nevergiveup
@bio boer toch is het ook al wel de vraag of dit wel gewenst is , vandaag staat hier de helft al weer stil die ik kan zien , omdat de energie al weer niet weg kan denk , het gaat gewoon te gek , is ook steeds meer geld verslinding zo als ze te vaak stil moeten staan , zonnepanelen word ook te gek
bio boer
@Nevergiveup weet niet wat de reden daar van is windpark in ijsselmeer draait eigenlijk altijd alles op paar na vanwege onderhoud of storing
Zou bijna denken om het net overbelast is uit zetten is pas aantrekkelijk als de stroom negatief wordt
Erik1979..
@bio boer hier in het Westerwald staan ze altijd voor de helft stil😂😂😂 puur subsidies meer niet.
Framos
@Nevergiveup
Quote:
is ook steeds meer geld verslinding zo als ze te vaak stil moeten staan , zonnepanelen word ook te gek
Daarom wordt nu juist overal het stroomnet gemoderniseerd, dat snap je toch zelf ook wel?
+1
Nevergiveup
@Framos Helpt dat als er straks 100 dagen zijn dat er 200% capaciteit is ?

Nog veel uitbreiden in opwek capaciteit heeft alleen zin als we dat een aantal weken kunnen opslaan voor onder capaciteit dagen volgens mij.

Nu zetten we op over capaciteit dagen de molens stil of de omvormers uit , of die gaan op tilt , en op onder capaciteit dagen stoken we de kolen centrale op de maasvlakte extra op of werken in een bio centrale er nog een extra boot canadese bomen door.
+1
bio boer
@Nevergiveup traditionele centrale staat ook wel eens op de waakvlam dan kraait er geen haan naar
Nevergiveup
@bio boer wat er staat , staat er , als U goed leest wat ik schrijf vind ik dat we een grens over gaan om nog eindeloos bij te poten van belasting geld.
Erik1979..
@Framos ze hebben ook nog even de zelfde capaciteiten nodig met alternatieve voor zon en wind. Snachts wind stil is een ramp als je geen 100% compensatie hebt. Dan moeten windmolens wel heel goedkoop zijn om te concurreren met een alternatief als gas kolen of atoom als die zoiezo gebouwd moet worden.
Framos
@bio boer zijn niet alleen van mij. ik ben mede eigenaar.
Nevergiveup
@bio boer die hier komen zijn 270 meter hoog ...

google.com/amp/s/…
bio boer
@Nevergiveup of ze nou 150 meter of 300 meter zijn maakt ook weinig verschil in zicht
Nevergiveup
@bio boer nou slagschaduw is wel dingetje met bijna net zo hoog als de Eiffeltoren ....
bio boer
@Nevergiveup daar zullen ze wel rekening mee houden tot waar die komt die laten ze niet bij iemand door het huis gaat lijkt mij
Of wordt afgekocht

Heeft wel grote bereik als ze zo hoog zijn
Hans van Bergen
@bio boer Het si allemaal jaloezie Bio. En vooral vanuit Rusland komen de oeverloze fantasie verhalen hoe vreselijk windmolens zijn want ze besparen een enorme bak met gas. Dat andere energie bronnen ook aangelelgd onderhouden en opgeruimd moeten worden hoor je ze niet over. Ook niet over de oorlogen en ellende die het voortbrengt.
weurding
@Hans van Bergen de meeste oorlogen gaan over grond😉
Erik1979..
@Hans van Bergen de Russen zijn super tevreden met het contract van ons . Wij betalen netjes het gas en Rusland levert het aan andere landen omdat wij zo hoog moreel verheven zijn dat wij geen Russisch gas willen verbruiken. Wij kopen nu per schip getransporteerd gas van opa Biden. Probleem is dat hij even vergeten was dat hij ook niet zoveel heeft en dat Duitsland misschien te weinig krijgt. Maar Russisch gebruiken we niet.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Erik1979..:
@Hans van Bergen de Russen zijn super tevreden met het contract van ons . Wij betalen netjes het gas en Rusland levert het aan andere landen omdat wij zo hoog moreel verheven zijn dat wij geen Russisch gas willen verbruiken. Wij kopen nu per schip getransporteerd gas van opa Biden. Probleem is dat hij even vergeten was dat hij ook niet zoveel heeft en dat Duitsland misschien te weinig krijgt. Maar Russisch gebruiken we niet.

Gas heb ik niet nodig, dat is een Duits probleem
Een probleem dat ze zichzelf aandoen
Als ze geen kerncentrales hadden gesloten maar er een paar bijgezet dan konden ze ieder uitlachen.
Erik1979..
@arie.j 👍👍👍👍👍 en nooit afhankelijk zijn van èèn land. Zo dom om alles op Rusland te zetten. Beetje is ok maar niet afhankelijk. En nu de moraal ridder spelen ten koste van alles en iedereen.
+1
weurding
@arie.j remi..... 😋 gas heb IK niet nodig, er zijn meer mensen
Nevergiveup
@Hans van Bergen zo'n boerderij molen zoals Bio boer heeft vind ik eigenlijk supper heeft niemand last van , alleen de boer zelf , maar die hoort hem graag draaien voor de portemonee.
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@arie.j hij komt toch met bewijs, maar wat jou niet zint......sodm.nl/actueel/nieuws/…

Dat er staat "Het is mogelijk" en "het moet onderzocht worden"
daar lees je voor het gemak maar overheen? Want wat je past is bij voorbaat bewezen en valt ook nooit te verbeteren?
Als je al zulk soort verhalen echt serieus zou nemen
Inclusief alle milieu verhalen over fossiele brandstof met natuurlijk ook houtstook e.d. (die veel meer al bewezen zijn)
Daar zat jij in de winter bij een steen koude verwaming met 3 dikke jassen, en ging je alleen op de fiets er opuit.
Zeg het maar
+3
Erik1979..
@arie.j er is totaal niets bewezen over dat hele co2 sprookje. Helemaal niets. Is het zelfde als dat ze in de middeleeuwen dachten dat je aan de rand van de aarde eraf kon vallen. Tot nu toe is het enige wat echt bewezen is dat er gruwelijk geld verdient wordt aan co2
weurding
@arie.j pak nou es even het onderzoek van de raad Noordoostpolder, daar fiets jij zo even overheen?
+1
Jan w. 50
Het is duure energie. Als er geen goede subsidie op zit. Die betaalen we zelf.
Of dat economisch verstandig is?
Hans van Bergen
@Jan w. 50 Ook alweer een sprookje. Die subsidie is er alleen als de energie heel goedkooop is en dat is nooit meer
+3
walker1
Ik ken die site ninefornews niet, maar ik klikte op de link en dan zie ik naast dat artikel over windmolens 2 berichtjes over vaccinaties en dan weet ik al wel weer genoeg...
+4
Erik1979..
@walker1 hier weten ze ook genoeg over die prik 😂😂😂 steeds meer 😢 wappies hadden gelijk 😢
walker1
@Erik1979.. Door al die onzin verhalen over vaccinaties hebben we nu weer een opleving van kinkhoest onder niet ingeënte kinderen.
+1
Nevergiveup
@walker1 Heeft te maken met 100.000 den immigratie / immigranten , kinkhoest vaccinatie is een hier al decennia bekende en een effectieve vaccinatie (niet zoals Covid waar gevaccineerde personen gewoon nog als vrijgelaten ☑️ dragers extra verspreiden), maar niet bekend bij veel immigranten die soms geen enkele vaccinatie hebben gehad. De oude ziekten hebben een nieuwe voedings bodem gevonden.
pieta
@Nevergiveup Het is wat te simpel om het op immigranten te gooien. Er zijn nogal wat mensen gevoelig voor wat er allemaal verkondigd wordt omtrent vaccins.
Nevergiveup
@pieta Het zal beide een aandeel hebben , realistisch is grootste aandeel op de miljoen er bij laatste jaren.
pieta
@Nevergiveup Ik krijg het niet gevonden op google. Ik heb wel een link voor je.

Daarnaast vermoedt hij dat de felle maatschappelijke discussie over de veiligheid en het nut van de coronavaccins twijfel heeft gezaaid onder mensen die een paar jaar geleden nog achter vaccins voor kinderen stonden. Ook is er volgens hem nog een groep opgestaan. "Dat zijn vaak hoogopgeleide mensen die in de stad wonen die een soort spirituele overtuiging hebben, samengevat als: wat natuurlijk is, is goed en wat door mensen is gefabriceerd, is dat niet per se.

nos.nl/artikel/…
Nevergiveup
@pieta Ja ok , ik zeg ook beide. Het is natuurlijk ook gek als je uit een ver land komt en ze willen je hier eerst een aantal spuiten geven , dat werpt ook weerstand op bij immigranten al is het goed bedoeld.

Verder is het natuurlijk zo dat dit nergens vermeld word op internet , dat is ook niet met de link buitenlanders geweld , inbraken etc.
Terwijl dat wel hoog ligt ....
pieta
Quote Reactie van @Nevergiveup:
werpt ook weerstand op bij immigranten al

Ik vind dat je wat vooringenomen denkt eerlijk gezegd. Ik denk namelijk dat je het aantal kinderen van immigranten overschat tov totaal. Immigranten die hier al een aantal jaar wonen en hier kinderen krijgen worden bepaald niet direct gevaccineerd. Om onder de vaccinatiegraad te komen heb je gewoon ook behoorlijk wat niet gevaccineerde nodig. Ik denk dat mensen met een recente migratie daar niet de aantallen kinderen voor hebben.
Nevergiveup
@pieta ohh , ik dacht dat juist daar veel kinderen zijn / komen , soms sturen ze die ook vooruit dan kunnen ze later zelf komen. En die een aantal jaren hier zijn en vaccineren niet gewoon zijn in het thuisland , dacht dat juist de nederlanders minder kinderen krijgen.

Maar goed zoals U wilt het komt niet door immigranten , dat is feitelijk met alle immigranten en gevolg problemen zo als je links hoort ....
pieta
@Nevergiveup Er kunnen per immigrant wel veel kinderen zijn maar de NL-ers zijn nog steeds in de meerderheid. Ik geloof wel dat de vaccinatiegraad daar lager is als gemiddeld. Maar aan de vaccinatiegraad ligt een gewogen gemiddelde ten grondslag. Oftewel 1 immigranten stel met 3 kinderen weegt minder zwaar in het gemiddelde als 10 NL-stellen met in totaal 16 kinderen. Daar doel ik op. Ook bij die groep met 16 kinderen is er substantieel iets veranderd.
En ja, in die groep zitten ook de immigranten die al jaren in NL wonen. En die werden voorheen dus wel voldoende gevaccineerd omdat toen de benodigde vaccinatiegraad wel werd gehaald.
Nevergiveup
Framos
@pieta Je hebt het tenminste geprobeerd...😉
+1
pieta
@Framos Prikker @Nevergiveup kun je wel een discussie mee voeren.
+1
Erik1979..
@walker1 doordat ze een hoop gelogen hebben is het vertrouwen in de gezondheidszorg tot het minimum gedaald. En dat is heel schadelijk. Niet de wappies zijn hier schuld aan maar diegene die weigeren een open debat aan te gaan. Als het allemaal niet waar zou zijn dan gooi de zooi open. Maar ze proberen ondanks dat overal de praktijken naar buiten komen de deksel op de doofpot te houden. Hier in Duitsland is die eraf door de rki files. Maar nog is er teveel zwart gelakt. Ook die bovenin de top van de eu zijn ze door aan het lichten. Heel goed. Laat de waarheid naar buiten komen en als de waarheid naar buiten komt dan kan er herstel plaats vinden. Nog maals de wappies hadden gelijk en dat zal de overheid toe moeten geven. Maurice de hond had gelijk en dat staat gelukkig al vast maar wat hadden ze hem gedemoniseerd en dat heeft levens gekost doordat ze niet direct begonnen met ventilatie. Kijk de documentaire maar over Maurice de hond dood door schuld. Zeer leerzaam en niet te ontkennen.
Framos
@Erik1979..🤣 Er is werkelijk waar geen hond die zich nog met corona bezighoudt. Alleen jij en je malle vriendjes blijven maar in jullie covid cirkeltje omhuppelen🤪🤪🤪🤪🤪
Erik1979..
@Framos steeds minder ja, er sterven er steeds meer die zich er druk om kunnen maken. Waardoor zou wel prettig zijn om te weten. Maar daar wordt geen onderzoek naar gedaan. En waarom er zo weinig kinderen geboren worden is ook een raadsel.
arie.j
Quote Reactie van @Erik1979..:
@Framos steeds minder ja, er sterven er steeds meer die zich er druk om kunnen maken. Waardoor zou wel prettig zijn om te weten. Maar daar wordt geen onderzoek naar gedaan. En waarom er zo weinig kinderen geboren worden is ook een raadse

Moet ik naar een psycholoog of psychiater, dat kun je je beter afvragen
Welterusten
Erik1979..
@arie.j dat is wel een heel bijzondere vraag en dat nog wel op prikkebord. Ik ken jou niet dus kan ik niet over jou gezondheidstoestand oordelen. Als ik jou was lijkt mij dat je dat met jou dokter bespreekt. Succes met jou beslissing en beterschap gewenst.
Nevergiveup
@walker1 Klopt wel , zie ook wel eens zo'n site waarvan de 10 topics er 3 zijn om de boeren uit te roeien en dwars te liggen met zoveel mogelijk framing en desinformatie erin.
+1
Hans van Bergen
@walker1 Precies het is een kul site waar zoveel mogelijk des informatie verspreid wordt om het westen te verzwakken. Je zou verwachten dat niemadn erin trapt

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's klimaatverandering en windmolens geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
169
DEELNEMERS
24
WEERGAVES
0