Illustratie van: Fendt926Driver

Oplossing voor de mestproblematiek ligt in handen van de Tweede Kamer! - Farmers Defence Force



Quote:
De brief van demissionair Minister Adema van LNV, is voor veel melkveehouders een grote schok: afroming, generieke korting, veevoernorm, GVE-norm enz. Alle beleidsvoorstellen van Rutte 4, die we als veehouderij de afgelopen jaren met acties en demonstraties én met het floppen van het Landbouwakkoord al als onacceptabel hebben afgewezen. Ze staan opnieuw in deze brief. […]

Deel dit topic

Reacties

kleine boer
Geen reactie vd anti fdf?
Twentsch Land
Geduld jonge ....

De zal vast nog wa iets komn.

@kleine boer
+1
Dezeeuwseboer
Goede inbreng van fdf daar kunnen ze in den haag wat mee. (als ze dat teminste willen en echt een oplossing zoeken)
Claas 1986
@Dezeeuwseboer als ze het in den haag hadden willen oplossen was dat allang gebeurd. ze laten ons barsten en roken ons zo uit. den haag moet vanuit brussel gedwongen worden denk ik.
+1
richard-de-wolff
Gasss dr op
Framos
@richard-de-wolff eigenlijk is dat @hans1980 zijn lijfspreuk 😉
+2
Tinus78
Top gewoon ervoor gaan. Als dit echt kan en men wil....
+5
Jawis
Wanneer komen benny en arie nu? Anders bloed dit topic dood ......
cornelissen
@Jawis Kennelijk is er toch wat mis gegaan bij de belangenbehartiging van lto ( en meeloper nmv)
Lto lag bij het aantreden van C Schouten ( figuurlijk ) bij haar in bed.
Men heeft C.Schouten nog het vuile werk laten opknappen van het financieel op een zeer smerige manier afslachten van melkveehouders met onomkeerbare verplichtingen op de peildatum voor de fosfaatwetgeving, maar daarna is het vrij snel misgegaan met lto en C.Schouten.. Van het (opzettelijk) foutieve gegevens aanleveren voor een nieuwe derogatie aanvraag moet men als belangenbehartiger toch op de hoogte te zijn geweest . Kennelijk was men dat niet en heeft C.Schouten deze informatie de belangenbehartigers onthouden.
Want je maakt mij niet wijs ,dat men (het ministerie) door het doelbewust aanleveren van verkeerde cijfers niet wist dat de derogatie niet verlengd zou worden.

Overigens blijkt uit woo stukken,dat C.Schouten in ieder geval intern klaagde ,dat lto (en meeloper nmv) geen oplossing wou bieden voor de "knel"gevallen.
Ik hoor het H. Wiegersma nog zeggen , de "knel"gevallen zijn een probleem van de overheid en die moet dat met geld oplossen. Deze gedachtegang zou ook wel op het ministerie zijn verteld en in ieder geval niet in dank door C.Schouten zijn aanvaard.( aldus de woo stukken)
En ik neem het C.Schouten en dus de CU kwalijk dat ze toen lto en meeloper nmv niet krachtiger heeft aangepakt. En uit eindelijk heeft gekozen ( als reactie, denk ik ) door de derogatie te verspelen. Waarvan ze natuurlijk haar opvolgers (partijgenoten) heeft ingelicht.

Dit laatste is niet helemaal met feiten waar te maken (dus een beetje speculatie van mij) , maar de woo stukken waren wel duidelijk.
pieta
Quote Reactie van @cornelissen:
Ik hoor het H. Wiegersma nog zeggen , de "knel"gevallen zijn een probleem van de overheid en die moet dat met geld oplossen

Dat was ook gewoon de oplossing geweest. Ze hadden er maar gewoon de centen die ze nu aan alle rechtszaken kwijt zijn beter kunnen gebruiken voor wat schadevergoeding. De korting op de P-rechten was voor veel bedrijven ook gewoon een hard gelag. En enkel degene die enorm gegroeid zijn extra korten om rechten te geven aan een ander die enorm wil groeien lijkt mij een rare situatie. Wie niet enorm wou ghroeien was volgens mij sowieso geen knelgeval maar valt onder normaal bedrijfsrisico. Aankoop van grond is geen onomkeerbare verplichting. Grond kun je gewoon los verkopen.
bio boer
@pieta schade vergoeding had op zijn plaats geweest met voorwaarde dat ze paar jaar geen fosfaat rechten mochten kopen om te te voorkomen dat de fosfaat markt werd opgepompt en het geld werd gebruikt voor verlichting lasten van de investering in de stal
+1
matt
@Jawis cor heeft het topic al gekaapt inmiddels 😁
Jawis
@matt ik houd hoop
+1
Claas 1986
@Dezeeuwseboer als ze het in den haag hadden willen oplossen was dat allang gebeurd. ze laten ons barsten en roken ons zo uit. den haag moet vanuit brussel gedwongen worden denk ik.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's veehouderij , lnv , melkveehouders , acties , farmers defence force en adema geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0