57 bedrijven zijn verantwoordelijk voor 80% van de wereldwijde fossiele CO2

Een nieuw rapport van InfluenceMap met behulp van de Carbon Majors database kwantificeert de bijdrage van ’s werelds grootste olie-, gas-, steenkool-, en cementproducenten aan de wereldwijde uitstoot van koolstof, die de belangrijkste oorzaak is van klimaatverandering. Dit rapport laat zien dat het grootste deel van de wereldwijde CO2-uitstoot sinds het Akkoord van Parijs kan worden herleid tot een kleine groep van grote uitstoters die hun productie niet verminderen. Deze 57 bedrijfs- en staatsentiteiten zijn verantwoordelijk voor 80% van de CO2-uitstoot van fossiele brandstoffen en cement van 2016 tot 2022. Producenten in nationale staten zijn goed voor 38% van de emissies in de database sinds het Klimaatakkoord van Parijs, terwijl staatsbedrijven goed zijn voor 37% en beursgenoteerde voor 25%.

De Carbon Majors dataset bevat emissiegegevens van 1854 tot en met 2022. Nieuwe analyse van de hele dataset onthult dat meer dan 70% van de wereldwijde CO2-uitstoot van fossiele brandstoffen en cement sinds de Industriële Revolutie kan worden herleid tot 78 bedrijven en staat producerende entiteiten. In dezelfde periode waren slechts 19 entiteiten verantwoordelijk voor 50% van deze CO2-uitstoot.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's klimaatverandering , duurzaam , uitstoot , parijs , klimaatakkoord , koolstof , carbon , co2-uitstoot en nieuw geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0