Hoop is gevestigd op Brussel, waar goodwill is verspeeld



Quote:
De Nederlandse veehouderij hoopt op coulance bij de Europese Commissie om lucht te krijgen in de vastgelopen mestmarkt. LTO Nederland put daarbij vertrouwen uit andere recente versoepelingen. Demissionair landbouwminister Piet Adema is minder hoopvol. Ook in een deel Tweede Kamer zijn de verwachtingen laag.

Deel dit topic

Reacties

+6
Twentsch Land
Kan nog maar zo dat er wel mogelijkheden zijn in Brussel maar dan moet de tweede kamer zich er even niet mee bemoeien.
bio boer
@Twentsch Land wie moet het dan doen ?
Lijkt mij politieke zaak is daar ook 1 groot bolwerk van politieke spelletjes
Soort koehandel jij wil iets ik wil iets
Twentsch Land
Zijn er genoeg te benoemen maar om er vast een paar te noem .... Annie Schrijer pierik, nieuwe voorzitter lto, , NMV, John spitshoven en zo zijn er wel meer te noemen.

@bio boer
bio boer
@Twentsch Land Annie schrijver en Perik is 2e kamer toch
Ik weet niet of dat kan zomaar iemand buiten de politiek wat kan regelen in
Wel lobbyen
Twentsch Land
Weet niet of Annie nog in Brussel zit, ze wou er weg, zat daar voor het CDA maar als je in het Europees parlement zit zit je niet in de tweede kamer.

@bio boer
+2
Melkboer16
@bio boer onder welke steen heb jij gelegen zeg? Annie Schreier-Pierik heeft jaren in de 2ekamer gezeten maar heeft nu al 2 termijnen in Europa haar werk voortgezet. Tis niet mijn partij maar topvrouw die nu van haar welverdiende pensioen kan gaan genieten.
50 jaar actief geweest in verenigingsleven, belangenvereniging en politiek.
bio boer
@Melkboer16 was even in de war met mona kijzer 🙈
En dacht cor pierik
hans-hans
@bio boer grappig
+1
Kars
@bio boer .eerst nieuwe eu verkiezingen. Met een groenlinkse sinkuvies kun je niks, zelfde als die adema en de rest van die daltons
bio boer
Zouden we na verkiezingen meer kans maken of juist er voor om negatieve stemming te voorkomen voor de verkiezingen?
Mh24
@bio boer denk meer als die Rus poetin vervelend blijft doen en aantal oostbloklanden beetje zijn kant op krijgt. Dat aandacht eu niet neer op landbouw en vergroening ed ligt...... en dan kan er misschien zomaar weer meer....... maar met eu nu en demissionaire kabinet hier. Verwacht ik tot de zomer helemaal niks
+4
Claas 1986
Adema wil het zelf niet. .denk wel dat er voor de verkiezingen wat geregeld kan worden
+3
Weidezicht
@Claas 1986 juist, maar adema heeft een taak gekregen ooit en zolang ze, Ondanks demissionair, beleid mogen maken, blijft hij en Wal in de sloot tot de laatste minuut hun zin doordrijven.
Jan-T
Wat Adema en brussel doen is gewoon onbehoorlijk bestuur.
Zo ga je niet met je kiezers om.

een 2e toeslagen affaire in het groot gaat het worden.
bio boer
@Jan-T hoe kunnen wij oordelen of adema niet zijn best heeft gedaan ik ben er niet bij geweest
Om dat die met lege handen thuiskomt dan heeft hij zijn best niet gedaan

Heb adema eigenlijk hoger zitten dan staghouwer velen beschuldigen adema er van dat hij de derogatie omzeep heeft geholpen terweil hij toen nog helemaal geen minister was hij moet zich nu redden met de puinhoop van zijn voorgangers en is hij meteen de eikel
Heb keer landbouw debat gevold daar viel mij de kennis en kundigheid mij niet tegen in dat debat en technische briefing

Of hij kan heel goed mollen kan zo mee doen aan wie is de mol
+1
hans-hans
@bio boer ik heb er gewoon een heel slecht gevoel bij , niet alleen bij Adema maar bij veel meer ,
hoe het precies zit weet ik niet
wat ik echt denk is dat het onwil is ,
stel je zegt oké als jullie niet voor willen stemmen, stemmen we over alles veto en blokkeren jullie ook ,
of we stappen er uit
als er met logische argumenten geen gehoor wordt gegeven wat is dan de reden om tegen te zijn ??
pesten? of ...........
Adema vond derogatie goed volgens mij ?? waarom Brussel niet?
stel Brussel zegt ja maar wij vinden NL te intensief (als voorbeeld) dan kun je daar ook een opkoop plan voor maken waar iedereen zich goed bij voelt

maar ik weet het niet
+1
bio boer
@hans-hans we leven niet in super boeren staat nl gaat echt niet dreigen met uit de eu of iets dergelijks daarvoor gaan ze geen dingen op het spel zetten zo belangrijk vinden ze de landbouw niet meer de realiteit is dat ze voor asml en Schiphol meer over hebben dan landbouw zouden we ook wissel geld kunnen worden in een politiek spel
+1
hans-hans
@bio boer zo belangrijk vind de bevolking de EU niet meer
in UK zijn ze eruit gestapt was ongeveer 50% om 50% draagvlak als ik het goed heb

Maar je hebt gelijk , ze vinden ons (denk ik) ook niet belangrijk
+1
Weidezicht
@bio boer Nederland is 50 jaar het absolute summum landbouw, tuinbouw en veehouderij geweest. Dat is door de jaren heen verkwanseld. Waarom? Geen idee. Ergens 30 fof 40 jaar geleden was er een generatie 20 gers die vonden dat er wat aan milieu gedaan moest worden. En dat was waarschijnlijk nodig ook. Maar op een of andere manier is er (door goede lobby van "rechts" en industrie???) Een tendens ontstaan dat de landbouw en veehouderij de grote boosdoeners zijn op gebied van milieuvervuiling. Dus daar hebben ze de zwarte Piet naar toe gekregen. En die generatie 20 gers van toen zijn de directeuren, beleidsbepalers en bestuurders van nu. Onderweg hebben ze milieu en klimaat ook nog eens samengevoegdzodat mogelijke klimaatproblemen ook klakkeloos richting de boeren is te schuiven (zoals nog steeds stikstof en Co2 door elkaar gehaspeld wordt. De 20 gers van toen zijn gedeeltelijk grote zakenmensen met keiharde lobby (kijk maar hoe ze Schiphol in de benen houden) (hoe ze bijvoorbeeld het rechtstreeks lozen van regenwater op de straat direct naar oppervlaktewater weten te verkopen als schoon en duurzaam) en groot gedeelte van die 20 gers is in de groene omgeving in elkaars verhalen gaan geloven en zitten nu op allerlei nivo s elkaar subsidiepotten toe te schuiven en vanuit die potten hun groene hobby, 's invulling te geven.
+2
Weidezicht
@bio boer ff voor jouw beleving, landbouw is al heel wat jaren wisselgeld. De positie van de landbouw in de ogen van de elite die het nu voor het zeggen hebben (en dus niet de burgers, want die zijn iets meer op de boerenhand) stelt niet veel meer voor hoor. Jij hebt nog een heilig geloof dat je aanzien hebt, nou de bestuurders zien jouw als toekomstige bron van grond. Ze houden van je totdat ze het gaatje zien jouw grondvin hun handen te krijgen. Ze knuffelen nu nog ff met Bio, omdat dat hun handvat is om gangbaar boeren weg te zetten als milieuvervuiling en wreed, maar als gangbaar gehalveerd is beginnen ze bij jouw ook. Misschien prikkebord dagje uit, auto pakken naar het Westen en daar eens sfeer proeven. Of prikkebord 2 uurtjes uit en eens een Volkskrant ofzo lezen. Dan proef je waar de elite op aan stuurt.
+1
Weidezicht

(klik om te vergroten)

Ik heb ze het op nu.nl ook proberen te duiden....
+4
Jan-T
Quote Reactie van @hans-hans:
Brussel zegt ja maar wij vinden NL te intensief (als voorbeeld) dan kun je daar ook een opkoop plan voor maken waar iedereen zich goed bij voelt

Alle landen die nu de kans zien om de eigen productie en export te verhogen. die pakken hun kans. En Nederland blijft met een zeperd van jewelste achter.
Ze worden achter hun rug om gewoon uitgelachen van domheid.
+3
klant
@bio boer staghouwer heeft alles eens even op zich in laten werken hoe dat allemaal bij lnv werkt, toen heeft ie gedacht wegwezen aan deze besodemieterij doe ik niet mee.
bio boer
@klant klopt als iedereen zo denk dan kan niemand die functie bekleden
Lijkt mij ook honde baan
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @klant:
staghouwer heeft alles eens even op zich in laten werken hoe dat allemaal bij lnv werkt, toen heeft ie gedacht wegwezen aan deze besodemieterij doe ik niet mee.

Dat idee heb ik ook. En ook dat Adema lang niet alles te horen krijgt wat ie wel zou moeten horen.
+1
Nevergiveup
@bio boer De laatste drie ministers "voor" Landbouw hebben zeker niet hun best gedaan omdat ze tegen waren.
+2
mlkvhoudr
@bio boer een fries die een fries hoger heeft zitten dan een groninger, je verwacht t niet he 😉
Vdejong
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
een fries die een fries hoger heeft zitten dan een groninger,

jij spreekt mijn gedachte uit
+6
familie pelle
@bio boer
Quote:
. hoe kunnen wij oordelen of adema niet zijn best heeft gedaan ik ben er niet bij geweest.

Dat is het probleem, Adema was er ook niet bij.
Kars
@bio boer man man, omdat het ook zon fries is.
+5
Erik1979..
Als Nederland gewoon zou willen dan kregen ze derogatie. De eu heeft Nederland nodig. Er schelden er hier wel veel op Hongarije maar die krijgen wel alles voor elkaar. En de Nederlandse bevolking kan het allemaal maar opbrengen. Jullie zijn net zo knettergek als de Duitsers dat jullie dit pikken!
Spuit11
@Erik1979.. Dat "wij" Hongarije minachten heeft er alles mee te maken dat de westerling vol nijd, rancune en angst zit. Dat zie je in het Oosten niet. Die hebben trots en voor hetere vuren gestaan.
+3
klant
@Erik1979.. Laat het er maar eens flink op aan komen daar in brussel, denk dat je versteld staan hoe snel ze bijdraaien.
bio boer
@klant dat doet nl niet daar voor is 1 agrarische sector niet belangrijk genoeg voor om daar dingen voor op het spel gezetten
Dat is nu wel de realiteit voor ons super belangrijk voor Nederland in zijn geheel minder
+2
klant
@bio boer ja ja asml 30000 banen landbouw nederland 600000 banen ik snap het hoor.
+2
Weidezicht
@klant de een maakt chips die je kan eten, de de ander maakt chips die je afhankelijk van techniek maken. Totdat China zelf dat spul kan maken. Hebben ze asml niet meer nodig en wij ook niet, want wij hebben dan alleen nog maar boswachters en controleurs in 1000 varianten.
Weidezicht
@bio boer dat laat je je aanpraten en als je daar zonder weerwoord in mee gaat, gaan jouw kinderen dat ook voor waar aannemen.
Bennie Stevelink
@MTSTAMMINGA een goed verhaal.
+4
Melkboer16
@Bennie Stevelink laat die Koopmans nou maar ff naar Brussel gaan.
Mijn idee is dat de Nederlandse regering totaal niet begrijpt wat verdwijnen van derogatie inhoudt.
Die zien zelf al geen koe meer lopen tussen al dat beton.
Die domme gans van de Wal zegt dat akkerbouw de oplossing is maar daarmee het ene gecreëerde probleem oplost en het andere creërd.
We zijn juist meer melkkoeien nodig om de waterkwaliteit te verbeteren want die kunnen wat met gras. Over een tijdje zijn alle schapen opgevreten door de wolf en weet men niet meer hoe de dijken beheerd moeten worden.
Koeien gaan naar binnen toe en het landschap wordt een dooie boel door zoveel domheid van de randstadambtenaar.
+2
MTSTAMMINGA
Hier een stukje tekst

Van Aartsen mede oorzaak politieke carrière Annie Schreijer-Pierik
VVD-landbouwminister Jozias van Aartsen was er mede de oorzaak van dat ze de Tweede Kamer in wilde. De minister had aangekondigd dat een kwart van de varkensstapel moest verdwijnen. “Wat we daardoor hebben meegemaakt is in- en intriest. Boeren die zelfmoord pleegden, heel erg. Ik wilde niet dat het CDA het daarbij liet zitten.”

Ze kwam als 38e op de CDA-lijst en werd met voorkeur gekozen. “Jan was de beste campagneleider van het CDA; campagneleider met lange ij en met korte ei.”

In Den Haag hoorde ze met regelmaat dat de regering uitvoerde wat Brussel wilde. “De aanwijzing van de Natura 2000-gebieden, de Wet Ammoniak en Veehouderij. We hebben toen zones aangewezen van 250 meter rond natuurgebieden, dat staat in de Wet Ammoniak en Veehouderij. Met die wet hadden we de stikstofdoelen in 2010 bereikt!”

Stikstofaanpak gestrand
In 2010 nam ze afscheid van de Tweede Kamer. Ondanks de Wet Ammoniak en Veehouderij bleef de stikstofproblematiek onopgelost. Toen al zette de rechter een streep door vergunningverleningen. Haar partijgenoot Ger Koopmans – nu voorzitter van LTO Nederland – en PvdA-milieuwoordvoerder Diederik Samsom bedachten een plan dat leidde tot het Programma Aanpak Stikstof. Het doel was de vergunningverlening weer op gang te krijgen. Het PAS strandde uiteindelijk in 2019 bij de hoogste rechter.

Schreijer-Pierik zegt achteraf: “Ger Koopmans is door die linkse rakker Diederik Samsom ingeluisd.”
+2
Herbert
Rutte vliegt momenteel heel europa rond om z'n positie voor de navo binnen te halen. Dat geeft toch al wel aan hoe corrupt die hele EU is. Vriendjespolitiek ten top..
+3
Nevergiveup
@Herbert Rutte is een paling in een emmer snot nog te glad en gluiperig af.

Als die in zijn leven nog voor het gebod "leg geen valse getuigenis af" terrecht staat , ondanks ook nog de eed die hij afgelegd heeft dan kan de duivel nog een puntje aan hem zuigen ....
+1
Herbert
@Nevergiveup wij denken hetzelfde. Wat een vieze rat is dat eigenlijk altijd al geweest. Over de rug van alles en iedereen persoonlijk maar zoveel mogelijk behalen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lucht , veehouderij , goodwill , europese commissie , brussel , tweede kamer , mestmarkt , nederland , piet adema en adema geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
44
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
0