Nieuw seizoen crowdfundingscampagne 1001ha Kruidenrijk Grasland

Melkveehouders kunnen weer een fikse korting krijgen op biodivers zaaigoed. Dit in het kader van het nieuwe seizoen van de crowdfundingscampagne 1001ha Kruidenrijk Grasland van Urgenda en LTO Nederland. Provincie Limburg is een van de deelnemende provincies.

Deel dit topic

Reacties

ted9
Gratis jacobkruid?
grös
@ted9
Nou precies, zo proberen ze dat spul te verspreiden !
(/sarcasme)
klant
Open zode geen draagkracht, bult onkruid
spotmelker
Gewoon zelf doen/zaad mengen wat op jouw grond het beste werkt. Heb je geen kunstmest/subsidie bij nodig.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
Cowboy3
Doe je deze experimenten bij je in de straat, had anders gehoord dat er een eindtje verderop al wilde stoppen met melkkoeien omdat de grond er veel te duur was om wat koeien op te melken(Haumann)
Zijn oude buurman in noord Limburg is deze maand pas met zijn koeien verhuist naar de achterhoek.
+2
spotmelker
@Cowboy3 ze zijn gestart met een grootschalig zonnepark en er zijn boeren die hun grond daarvoor optioneel verkocht hebben. Dat verdien je met melken nooit. Daarnaast draait de akkerbouw en bloembollen teelt super in deze regio, saldo's komen (ver) boven de 10K€. Tja, wat moet je dan met koeien op zulke grond? Kunst is dan land te ruilen in b.v. 1 : 2 om maximale mestplaatsing en eigen voer te winnen. Staan wel hoge kunstmest en bewerkingskosten tegenover. Verder experimenteer ik op de huiskavel en onder de windmolens met gras en klaversoorten om de opbrengsten en kwaliteit te evenaren van gewoon (kunst)mestgebruik. Wanneer de zonnepanelen er dan liggen evt omschakelen naar bio en stoppen met verhuur voor bollen en aardappels of in ruil met bio- akkerbouwer vlakbij.
+1
Cowboy3
@spotmelker Zonneparken in de Flevopolder hoe krijgen ze het verzonden, zet er een paar flinke windmolens bij, hier had zo'n grappenmaker (planoloog) bij de gemeente de huiskavel ook ingetekend als zonnepark.
Kan je vertellen dat die zonneparkboeren je telefoonnummer weten te vinden.
grös
@Cowboy3
Ken ook wel mindere grondsoorten.. Maar in Drenthe en Overijssel zijn de parken al verboden. En moet er ook nog een enkele weer opgeruimd worden..
Verder als men grond te duur vind, dan gauw emigreren, zijn plekken genoeg waar de grond 10x zo goedkoop is en waar je ook gewoon koeien kunt melken.
spotmelker
@grös waar zijn die plekken?
spotmelker
@Cowboy3 maakt niet uit waar die dingen staan of liggen, zonder subsidies is het kansloos en nettechnisch is het een ramp. Maar als je geluk hebt kun je er een berg (belasting) geld mee binnen harken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , grasland , melkveehouders , limburg , nederland , kruidenrijk grasland en nieuw geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0