‘Een gedwongen krimp van de veestapel is onbespreekbaar’

Er zijn mogelijkheden om de derogatiebeschikking te herzien en de Nitraatrichtlijn uit 1991 anders in te vullen, daarvan is Harmen Endendijk overtuigd. De melkveehouder uit Ermelo is sinds eind februari de nieuwe voorzitter van de NMV.

Opkomen voor de belangen is meer dan alleen actievoeren met de trekker of alleen overleg voeren met verschillende belanghebbenden, of procederen bij de rechtbank. „Het zijn strategieën die elkaar kunnen versterken”, zegt Harmen Endendijk, de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV). Eind februari werd hij zonder tegenstemmen gekozen als nieuwe frontman van de vakbond tijdens de algemene ledenvergadering. Daarmee neemt hij het stokje over van oud-politicus Henk Bleker, die eind vorig jaar zijn voorzittershamer neerlegde.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's nmv , melkveehouder , endendijk , veestapel , nitraatrichtlijn en 1991 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0