Boer Arjan is alle regels zat en stopt ermee: ‘Ik wil mezelf niet nog eens financieel in het diepe gooien’

De kalveren zijn al weg. Boer Arjan Duits uit Lunteren laat zich uitkopen door het kabinet. Het familiebedrijf sluit voorgoed de deuren. ,,Maar als er volgende week een trekkerprotest is, dan sta ik er gewoon weer.”

Deel dit topic

Reacties

+4
Willem123
Hij heeft groot gelijk, ik denk er soms ook zo.
+1
-Jan-
@Willem123 Ze willen ons kwijt maar durven het niet hardop te zeggen
+2
hans-hans
@-Jan- wie is ze??
Want dat is de moeilijkste vraag
De bevolking heeft in de verkiezingen heel erg voor ons gekozen
Daarom vind ik het ook helemaal niet democratisch wat ze doen
En ik weet niet wie die “ze “ is
+1
-Jan-
@hans-hans de politieke elite,de natuurmonumenten en greenpeace en ER achterban
+8
Noorderling
@hans-hans
Als je ellende zoekt, vind je het, raak je er op gefixeerd. Net de internet cookies in real life.
Als je gaat zoeken naar de juiste robot, trekker of auto en zoekt op mogelijke problemen en kwalen ga je het ook ruimschoots vinden en kom je ook niet verder.
Als jezelf ergens last van hebt en daar naar zoekt op google zijn je dagen ook geteld.

Nadeel van huidige media, je krijgt van alles en iedereen wereldwijd informatie, daar zit altijd wel negatieve bij wat je vroeger voorbij ging.
Ze krijgen je precies waar ze je willen, demotiveren en een uitkoop als "woest aantrekkelijk" zwemband welke je toegeworpen wordt, terwijl we allemaal wel bewezen hebben zelf te kunnen zwemmen, anders was je al geen boer meer.
+1
weurding
@Noorderling als je de tv aan zet zie je ook vaak alleen maar ellende, dat is echter geen reden om je ook maar ellendig te gaan voelen
Noorderling
@weurding
Dat is veelal ver weg en gaat je voorbij.
Beleid raakt je mogelijk wel en heeft wel invloed.

Maar helpen je beter te voelen doet het ook niet.
Anderen trekken het wel weer aan en sluiten zich aan bij partijen om de wereld te redden op welke manier dan ook. Ieder beleeft het op zn eigen manier en wil grip houden over onzekerheden.
weurding
@Noorderling je eigen quote gaat ook verder .....
Nadeel van huidige media, je krijgt van alles en iedereen wereldwijd informatie, daar zit altijd wel negatieve bij wat je vroeger voorbij ging.
+9
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @-Jan-:
Ze willen ons kwijt maar durven het niet hardop te zeggen

Jaren geleden stond er in "de Boerderij" een reactie van iemand die een LNV-ambtenaar had gesproken op een of andere bijeenkomst. Die zei (vrij vertaald): "we kunnen de boeren niet dwingen te stoppen, maar we zullen wel zorgen dat we zoveel regels over ze uitstorten dat ze er vanzelf wel mee ophouden". En ziehier wat er de dag van vandaag gebeurt..
+4
willemvanaaken
Klopt. Als dit een rechtszaak was, zou de rechter op dit moment gewraakt worden ivm partijdigheid. Brussel geeft immers toe dat Renure niet toegestaan wordt, omdat de veestapel dan niet snel genoeg daalt in Nederland. Ik vind dat wij boeren dan gerust de "burgerlijk-ongehoorzaam- kaart "mogen trekken en het zou Adema sieren als hij dit toneelstuk uit Brussel ook een weerwoord gaf.
Arjan ik geef je groot gelijk.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kalveren , boer , familiebedrijf , regels , lunteren en weer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0