Vlaamse biologische melkveehouders willen veldbonen toasten

Samen met enkele biologische melkveehouders gaan de Vlaamse instituten Inagro en ILVO op zoek naar de meest geschikte manier om veldbonen te toasten en zo te verwerken tot een waardevolle eiwitcomponent in het rantsoen van melkvee. Toasten zorgt er voor dat de bestendigheid van zowel het eiwit als het zetmeel toeneemt. Hierdoor is het beschermd tegen afbraak in de pens, en kan het verderop in het maag-darm kanaal als een efficiënte eiwitbron ingezet worden.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee , veldbonen , eiwit , melkveehouders , rantsoen , zetmeel en pens geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0