Aan alle klanten van de Rabobank

Wie heeft deze e-mail of bericht wel gehad? (ik niet):

Aan alle klanten van de Rabobank,

Vanuit Utrecht biedt de hoofddirectie van de Rabobank haar excuses aan naar alle agrarische ondernemers en agrarische medewerkers van de bank die zich door deze berichtgeving gekwetst voelen. Deze mail had nooit zo vanuit de organisatie verstuurd mogen worden en leverde vele boze reacties op. Het betrof een testmail met aanhef van zuivel en vleesvrije week welke is verstuurd aan een groep particuliere klanten tbv een ontwikkeltool voor inzicht in CO2 productie/vastlegging. En dat was fout!

Rabobank trekt hier lering uit om herhaling te voorkomen.

Bron Whatsapp Groep

Deel dit topic

Reacties

+7
Putjeschepperr
Het kwaad is al geschiet ze zitten wat mij betreft op niveau rfc dus vrij laag.er zitten te veel groene vruchten in de organisatie.
+5
willemvanaaken
@Putjeschepperr Meneer van de RABO, je moet niet denken dat we dit zomaar vergeten. Voel me met een mes in de rug gestoken. Eerst financieringen bij natura bevriezen en dan er nog een keer overheen pissen. Daar kom je niet met een excuus vanaf.
+3
diekman
Volgende lening maar naar de ABN Bank
jan 10
Quote Reactie van @diekman:
Volgende lening maar naar de ABN Bank

Zou eerst maar naar de voordeligste kijken...
JappieJo
@diekman niet druk over maken, de voordeligste is vaak beter dan dure principes hebben
+2
cjw73
Niks gekregen
+2
Melkboer16
Blijkt dat Datema wel naar huis kan.
Niks meer te koop daar
+3
M.Veehouder
Quote:
Het betrof een testmail met aanhef van zuivel en vleesvrije week ]

was dit om te testen of de veehouders er op reageren?
+2
weurding
Van een kennis

(klik om te vergroten)

+8
de jonge
@weurding och tussen neus en lippen door wel even vermelden dat er dus waarschijnlijk een co2 quotum voor mensen gaat komen... en wat werden sommige mensen verguisd toen ze vertelden dat dat de vervolg stappen zouden worden, dat zou nimmer nooit niet gebeuren en nu??? zijn ze stil....
Boertjebastiaan
@de jonge heb ik paar jaar geleden ook geopperd bij een wethouder. Ieder huis/perceel/inwoner krijgt een energie/ CO2 quotum. Dit mag niet overschreden worden. Dus bij elektrische auto, alleen opwekken via eigen zonnepanelen/accu. Net zoals met een elektrische fiets,tandenborstel,airco, koken,verwarmen, enz. Ik was toen dus nog te vroeg maar nu word het werkelijkheid/ mogelijk. Is eigenlijk ook wel reeel ook voor een gemeente zelf. Meer inwoners is meer eigen opwekking.
+5
de jonge
@Boertjebastiaan ik vind er niets reeels aan, het is gewoon ordinaire inperking van de vrijheid van de mens, de staat bepaald of en waar je nog heen kunt, wat je eet, wat je doet, niet roken niet drinken etcetc. Alles met maar 1 doel de mens controleren en sturen...
Boertjebastiaan
@de jonge ja dat vind ik ook maar dan kunnen we ook niet zeuren over de opwarming van de aarde en de problemen in de energietransitie. Dat de fossiele brandstoffen op raken is bekend en hoe komen we dan aan energie. Mooi voorbeeld is om met de Bentley naar de sportschool gaan en in de zomer naar de zonnebank om daarna daarna een ananas drankje op een verwarmd terras te pakken tot savonds laat. Hypocriet en niet heel logisch denk.
Maar ben het zeker met je eens.
+4
Erik1979.
@Boertjebastiaan je gelooft het toch zelf niet dat wij in het westen invloed hebben op het klimaat? Als ze gelijk zouden hebben dan heeft het nog geen zin omdat er miljarden mensen streven naar een hogere levensstandaard en dat bereiken die alleen door meer co2 uit te stoten. Dat we zuinig moeten zijn op onze bronnen en op het milieu is een heel ander verhaal. Maar dat doen ze niet. Ze kappen half Duitsland om co2neutraal te worden, geen boom blijft er staan. Zelfs oerbossen met bomen van 800 jaar moeten er aan geloven.
Boertjebastiaan
@Erik1979. inderdaad, dat wat wij aan CO2 besparen word er in China weer bij geproduceerd.
CO2 besparen is ook alleen een kwestie van geld. Als we er niet financieel beter van worden ,doen we het niet. En een ander moet maar minder CO2 uitstoten, dan gaan wij een keer extra op vliegvakantie. Vroeger was je blij als je 1 x per jaar op vakantie gaat, nu is 2x wel de norm en ik ken ze die nog veel vaker gaan.
Kars
@Boertjebastiaan dat fossiele brandstoffen opraken is bekend? Vertel mij eens als een kartel zoals de OPEC aan productiebeperkingen doen om de olieprijs hoog te houden, dat er weinig olie is?
Volgens Europa zal olie vlug op zijn immers ze hebben zelf niks. En landen die olie oppompen die zeggen echt niet dat ze nog voor honderden jaren olie hebben. Anders stort morgen de olieprijs nog in en is energietransitie ten dode opgeschreven.
weurding
@Kars mensen die in offshore werken zeggen dat er nog zat is, dat het op gaat ooit zal best, maar in veel armere landen komt nu pas de motorisering op gang
Weidezicht
Dus de rabobank heeft niet zelf excuses gemaakt?
+1
Achso
Waar zijn ze toch mee bezig man. Je zou bijna kwaad worden
pieta
Wij hebben niets gehad van de Rabobank.
weurding
@pieta vast wel... een kostenverhoging😁
pieta
@weurding Niet dat ik weet. Zijn de kosten van overboeken gestegen?
+2
weurding
@pieta meende van 11 naar 12 cent, maar kan ook wel poosje geleden zijn
Cowboy3
@weurding Voorheen bij de Rabo (paar jaar geleden) waren de kosten per maand altijd tussen €30 en €40 en betaal nu nog geen €10 per maand een vast tarief.
+1
weurding
@Cowboy3 tussen 16 en 19 p.m. nu bij rabo op zakelijke rekening, maar heb bar weinig overboekingen in verhouding tot we vroeger hadden, ja, het is duur, zitten ook te overwegen er bij weg te gaan, vooral met die kwats die ze de laatste tijd rondstrooien
Cowboy3
@weurding Betalingsverkeer doet geen bank zelf in ons land, dat wordt allemaal gedaan door equens, waarom zijn de kosten verschillend.
nl.wikipedia.org/wiki/EquensWorldline/
Als je naar een ander bank gaat, loop ff binnen bij die het kortste bij zit 😉
cjw73
@Cowboy3 toch heeft hij gelijk. Per overboeking is het 12 cent bij de rabo
+2
Cowboy3
@cjw73 Zeg toch niet dat het niet klop, bij de ING gaat het ook per overboeking en een vastbedrag per maand en kost samen rond de €12 per maand en bij de Regiobank kost het per maand €9,5 en kan je een 1250 overboekingen per jaar mee doen en dat haal ik net niet.
+4
Noordoost
Rabo is agenda 2030 uitvoerder
+5
Bartlehiemboer
Zoals FvD altijd heeft gezegd...

Het maakt niet uit wie er zit, Wilders of Timmermans of D66...
Agenda 2030 gaat gewoon door.

Zelf had ik ook gehoopt dat het te stoppen was. Maar ja, wij kunnen de wetten en regels niet veranderen en wij hebben niet het (Belasting) geld te verdelen.
We moeten ons er maar bij neer leggen. Om er niet aan onderdoor te gaan van ergenis.

Wat ik zelf wel denk....
Wij zijn als land en als Europa alleen maar aan het verzwakken. Mooie bedrijven vertrekken of gaan failliet.
Voedselzekerheid is er straks niet meer en de Europeanen hebben straks niets meer om van rond te komen.

En land als China of Rusland kan ons straks zo opvegen en hier de scepter zwaaien.
Ik krijg er maar geen grip op wat hier het doel van kan zijn.

Ik weet wel dat het plan was en misschien nog is om Oekraine de oorlog te laten winnen zodat ze met wederopbouw de mooie vruchtbare gronden in handen krijgen. Vanuit Oekraine moest dan Europa gevoed worden. Hier in Nederland zal het 1 grote stad worden.

Rutte roept al vaak op alles er aan te doen om Oekraine te steunen en ook de landerijen worden opgekocht door de rijken. Dat Rusland nu toch sterker lijkt past niet goed in het scenario.
Dan krijg je een kat in het nauw die rare sprongen maakt.

Frankrijk die al landtroepen stuurt, Duitsland die het over de luchtmacht heeft. Nederland die al ons belastinggeld aan munitie verspilt....

De Nederlander pakt zijn werkzaamheden maar weer op. Wat kun je doen?

Helaas zie ik steeds meer mensen die de kop niet meer omhoog kunnen krijgen.

Zelf dus ook geen idee hoever het gaat met agenda 2030. Wie komt er doorheen en wie moeten we achter laten?
+1
Jawis
@Bartlehiemboer ik denk dat je er deze keer niet zo ver naast zit.....
+1
Kars
@Bartlehiemboer ik zoek filpmje van robert jfk junior.
Hij legde uit hoe oekraine oorlog inmekaar zit. Zelensky is oekraine in de uitverkoop aan het doen voor multinationals en vooral blackrock met opkopen van landbouwgronden.
Jawis
@Kars er is inderdaad maar 1 drijfveer. 1. En dat zijn knikkers. En de rest interesseert ze geen reet.....
Jawis
@Jawis ze hebben de groene brigade er mooi bijgelapt. Die zien het pas als het te laat is......
arie.j
Quote Reactie van @Kars:
Hij legde uit hoe oekraine oorlog inmekaar zit. Zelensky is oekraine in de uitverkoop aan het doen voor multinationals en vooral blackrock met opkopen van landbouwgronden

Bij voorbaat geen vertrouwen in een uitleg die bestaat uit zwart maken van de tegenstander
Twentsch Land
Wapens worden niet voor niets gegeven !

Kijk ... op je verjaardag een cadeau is niet zo raar maar als je veel voor niets krijgt komt er altijd een dag dat ze aankloppen !!!!

@arie.j
+1
Kars
weurding

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zuivel , rabobank , bank , CO2 en Utrecht geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
40
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
0