'Optimaal gebruik van eigen voer is steeds belangrijker'

Vanuit het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) kunnen veehouders vouchers krijgen voor bedrijfsplannen, kennis en nieuwe ideeën voor hun bedrijf. Dat kan ook zijn voor een efficiënter voermanagement op het melkveebedrijf. Albart Coster van Dairyconsult heeft hier ervaring mee.

Deel dit topic

Reacties

+9
jan 10
Vouchers krijgen voor bedrijfsplannen,Wie houd wie aan het werk.
Het wordt steeds gekker ,een overheid die boeren hartstikke klem zet en vervolgens vouchers uitdeelt om die boer weer uit de prut te helpen..
+5
Kars
@jan 10 idd, echt ik wordt scheitziek van die adviesbureaus. Nieuweoogst.nl staat op elk bericht onderaan, vouchers niet onbenut laten. Echt verschrikkelijk parasieten volk. Volgens mij sturen ze de overheid mee aan om problemen bij ons op bord te leggen en dan vouchers uitreiken aan boeren dat ze ons willen helpen. Maar ze willen ons gebruiken om de vouchers te verzilveren.
-Jan-
@Kars pak je de centen ben je verkocht,zo werkt de overheid maar zodra er een foutje in zit geven ze niet thuis en ben jij de gebeten hond
manneke
@Kars t is gewoon n verdien model voor hun. Ze vragen m voor jou aan anders kun je m niet bij hun gebruiken. Ze halen ze er een paar honderd vanaf voor t aanvragen en schiet er vd 1500 nog 1250 over.
Makkelijker kun je ze niet verdienen.
Wij hebben m gebruikt voor bedrijfsovername had ie iig nog nut
+1
Spuit11
@jan 10 Het is de bedoeling om op deze manier de zogenaamde "problemen" er goedschiks in te rammen. Het moet natuurlijk wel net zo lijken dat er echt wat aan de hand is.
+6
Mkl87
Dit is toch gewoon subsidie voor adviesbureaus
+2
RaHeados
Keer die beloofde euro's eerst maar uit ipv de vouchers voor een ander
+1
matt
De arbeidsmarkt is momenteel erg krap,dit soort werkverschaffing is totaal
Overbodig.
En zelfs hinderlijk,al deze vouchers graaiers.
Kunnen ook iets nuttigs gaan doen!
PG77
Eerder was hier altijd een prikker (weet de naam niet meer) , maar die had t altijd over mapmannen van de dam afhouden. Bij dit soort berichten moet ik altijd daar aan denken net wat er geschreven word hier boven ,graaiers zijn het.!
+1
weurding
@PG77 was dat jan is hobbyboer niet?
weurding
Dit vindt ik wat vreemd, kali is best op peil hier
mo.be/nieuws/…
bio boer
@weurding verschild per grondsoort en het gebruik er van als je alleen met n/p bemest is het keer op

Een voordeel is dat kalium bind aan de cec dus bij goede cec niet uitspoelt
weurding
@bio boer gooien hier vaak een auto dikke nak door de mest, 50 kg kali per ton, dik 100 kg per ha op mais extra, stikstof kan wel wat lager, kali niet, ook wel dunne nak gehad, zit 8 kg k in, maar verhoudingsgewijs veel natrium
bio boer
@weurding nak ?
weurding
@bio boer natrium kali, komt van melkfabriek, blijft over bij poederproductie, is afvalstroom of restproduct van rfc, hadden we ten tijde van koeien al, ipv graszout
bio boer
@weurding natrium wil ik niet op mijn klei grond is ruim en slecht voor de structuur
weurding
@bio boer ik wel
Vdejong
@weurding
Quote:
van melkfabriek

Beilen?
weurding
Vdejong
@weurding dichtbij
Vdejong
Waar is @bioboer ?
kleine boer
@Vdejong hermonsteren…
Vdejong
Quote Reactie van @kleine boer:
hermonsteren…

@kleine boer komt niet uit wat er in had moeten zitten?
bio boer
@Vdejong hier hoe zo ?
Vdejong
@bio boer topic is al 1 dag oud en jij bent toch van zoveel mogelijk voer van eigen land?
Niet dat ik daar tegen ben, maar wanneer ik denk dat het kostprijstechnisch beter om iets aan te kopen ipv zelf te verbouwen, doe ik dat.
+1
bio boer
@Vdejong klopt heb er gewoon aardigheid aan en al die grond is er nou eenmaal we hebben gewoon meer grond gekocht dan we strikt noodzakelijk is dan moeten we er maar het beste van maken kwa ruwvoer zouden we wel 25/30ha kunnen missen en voor mestwet 10 ha
Dit jaar 90 ton grasbrok laten maken
En 400 balen verkocht en bijna 10 ha bouwland en nog is ruwvoer opslag beetje toegenomen 🙈
Vdejong

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voer , landbouwbeleid , veehouders , ervaring , glb , melkveebedrijf , gemeenschappelijk landbouwbeleid en kennis geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
28
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
1.674