Flater op flater bij provincie door verkoopplannen boerderij: niet minder, maar méér stikstofuitstoot

Voor 13 miljoen euro kocht de provincie Gelderland in 2019 een gigantische boerderij om daarmee de uitstoot van stikstof bij de Veluwe te verminderen. Een buitenkans, klonk het toen. Vijf jaar later zit de provincie enorm met het bedrijf in de maag. Een reconstructie.

Deel dit topic

Reacties

+2
Melkboer16
De verkopers waren slimmer als de ambtenaren van de provincie
Boerderij was onverkoopbaar met z’n slechte verkaveling en te grote stallen
+2
Bennie Stevelink
Als ik lees dat de boerderij overgedragen zou worden aan iemand met waterbuffels versterkt dat mijn vermoeden dat het niet om stikstof gaat maar om het creëren van een recreatief en nostalgisch belevingsplatteland.
+3
demelkboer
@Bennie Stevelink Ot en Sien , of misschien wel Ot en Henk , of Truus en Sien, of Ot die vroeger Tess was en Sien of Mohammed en Samira . Je weet het niet he . Tis allemaal geknutsel voor de bühne.
Weidezicht
@demelkboer hahaha.
Kars
@Bennie Stevelink voor 13 miljoen wel dure hobby
weurding
Kunnen wat mij betreft geen bloopers genoeg maken, zal ze 2 keer laten nadenken eer men weer wat doet
+3
Jawis
@weurding het interesseert ze niet. Het is immers niet hun geld wat ze verkwanselen, ze worden er gewoon dik voor betaald ook nog.
+1
Melkboer16
@Jawis ambtenaren/beleidsmakers kunnen vaak niet verder rekenen als de hoogte van hun eigen hypotheek. Is met ministers ook zo trouwens.
Daarom lopen projecten ook altijd financieel uit de hand, ze denken dat een punt in miljoenenbedrag een komma is.
Totaal geen benul van bedragen
Mc_douwel
@Melkboer16 een 0meer of minder voor de komma maakt toch niet uit ze hoeven het toch niet te betalen ze mogen mij het verschil wel overmaken
overstekend wild
@Melkboer16 ze zouden er persoonlijk voor aansprakelijk gesteld moeten worden. Bovenstaand debakel helemaal. Gewoon pure geldingsdrang, borstklopperij en egoïsme.

Schoenmaker blijf bij je leest
+1
Cowboy3
@overstekend wild Een ambtenaar is onfeilbaar en dat wordt bij de rechtbank afgedaan met een verschrijving of interne fout.
Fendt816
Maar realistisch gezien in 2019 is het gekocht maar is 14 miljoen voor 2024 wel te duur als je niet rekent als een complete boerderij maar losliggend land?
Fendt612und104
De losse kavels verkopen en van de boerderij en AZC maken...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's veluwe , stikstof , boerderij , uitstoot , gelderland en stikstofuitstoot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0