Zelenski haalt uit naar protesterende boeren - Analyse Granen & GrondstofQuote:
De beurs in Parijs ging startte de nieuwe week zoals de vorige eindigde met een dalende trend in tarwe. Het recept is bekend zwakke vraag en stevige concurre...

Deel dit topic

Reacties

+14
Kars
Die Zelensky wordt tijd om die ook is de wacht aan te zeggen.
ted9
@Kars Hadden we maar zn minister van landbouw
+1
m uut m
@ted9
Liever niet!
ted9
@m uut m Adema heb jij liever he.
m uut m
@ted9
Hoe kom je daar bij?
Erik1979..
@ted9 dan worden de feestjes wel goed bezocht. Al sta ik er niet op te wachten dat hij zijn broek weer omlaag doet als er een piano staat.
+2
Framos
@Erik1979.. jij maakt wat mee zeg...bij hem of bij jou thuis? šŸ¤”
+8
weurding
@Erik1979.. je kan de klep naar beneden slaanšŸ˜„
Nevergiveup
@weurding Zelensky is maar hummeltje he .. šŸ¤•
Kars
@ted9 oligarchen boeren noemt
+2
Nevergiveup
Zelensky mag best wat vriendelijker zijn tegen zijn Buren die ook al best een offer gebracht hebben voor OekraĆÆne.
+2
Achso
@Nevergiveup moeten de Ukrā€˜s maar geen graan in Polen dumpen zonder papieren. Als technisch graan wegzetten, wat dan in het veevoer komt. Vertellen ze er even niet bij
arie.j
Voor niet abbonnees is het een niet te lezen stuk
Vdejong
@arie.j dus maar niet plaatsen?
weurding
@Vdejong of betalen
Vdejong
@weurding ik bin knieperig
+1
weurding
@Vdejong drent wa.... derksen zee vanaomd nog, d'r bunt 2 soortn, van't zaand en van't veenšŸ¤£
spotmelker
@weurding en bij de Friezen heb je minn'n en strieminn'n 😂
arie.j
Quote Reactie van @Vdejong:
@arie.j dus maar niet plaatsen?

Ik constateer alleen iets.
De meeste prikkers zullen geen abbonnee zijn en kunnen er dus niets mee.
En paar zinnen eruit kopieren en plaatsten zou wellicht meer duidelijkheid geven.
sorry
@arie.j
+2
Achso
@sorry wat een onzin verhaal zeg. Het meeste graan gaat naar Europa, met name Spanje. Vertelt die grapjas ook even dat ze Viciniu Lithuania in de afgrond drijven?
+1
Erik1979..
@Achso vroeger ging dat volgens mij vooral naar de Afrikaanse landen. Maar goed die hebben geen geld om de landbouw naar de kloten te helpen en dan goedkoop te importeren.
arie.j
@sorry Wie dat op X is weet ik niet, maar geen zelensky
Erik1979..
@arie.j goed dat je het zegt..... Die clown hadden we anders niet herkend šŸ™ˆšŸ™ˆšŸ™ˆ
+15
George
Van mij mag Zelensky zijn graan zelf opvreten. Alles wat uit OekraĆÆne komt drukt de prijzen van landbouwproducten hier omlaag. Wij als landbouw hebben totaal geen voordelen van dat land. Hij wil al onze wapens hebben en daarnaast dumpt hij goedkope grondstoffen van voedsel op onze markten en moeten we ondertussen alles maar goed blijven vinden en medelijden hebben want zijn arme land is in oorlog. Ik ben wel een beetje klaar mee met die piemelpianospelende acteur met groen leger T shirtje.
arie.j
Quote Reactie van @George:
. Alles wat uit OekraĆÆne komt drukt de prijzen van landbouwproducten hier omlaag. Wij als landbouw hebben totaal geen voordelen van dat land.

Typisch een reactie van iemand op het melveehoudersprikkebord die zelf geen koeien melkt
En blijkbaar ook geen gevoel in die richting meer ,anders kan ik zo'n reactie niet beoordelen George
Want voor een iemand die koeien melkt is goedkoop krachtvoer alleen maar netto voordeel
Je bent wel behoorlijk ver afgedwaald
+4
weurding
@arie.j voordeel van goedkoop krachtvoer moet wel groter zijn dan de prijsreducering van je producten, zal dan ook wel een niet leverende mlkvhr zijn, maar gezien men ook steeds meer eigen krachtvoer verbouwen moet ga ik een heel eind mee in George zijn betoog
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
maar gezien men ook steeds meer eigen krachtvoer verbouwen moet ga ik een heel eind mee in George zijn betoog

Dat is voor boeren hier in het veengebied wel een heel vreemde constatering
Nu en in de toekomst is dat niet aan orde, het kan niet eens
+1
kleine boer
@arie.j lijkt er op je te veel krachtvoer voert....
+1
Erik1979..
@arie.j šŸ˜‚šŸ˜‚šŸ˜‚ hij heeft geen koeien. Als het over die corrupte president gaat ben je zo gevoelig. Echt grappig.
+3
Erik1979..
@Erik1979.. nog wat voor Arie. Dat Poetin daar onrechtmatig bezig is wil niet zeggen dat die nu niet meer corrupt is. Even daar goed over nadenken!
+1
pieta
Quote Reactie van @Erik1979..:
die corrupte president gaat

Ik dacht dat het over Zelensky ging en niet over Poetin. 😁
+1
George
@pieta Het ging over een piemelpianospelende acteur met groen leger T shirtje. 😀
de jonge
@George
dat filmpje ken ik zo niet, deze wel es voorbij zien komen.en dan denk ik in wat voor wereld leven we , een acteur die het land in oorlog gooit,een von der leijen die constant olie op het vuur gooit, ministers en kamerleden die ervoor zijn om de burgers als kannonenvlees te laten fungeren,terwijl ze zelf de problemen maken, maar ze hebben niet zelf het lef om het man aan man met elkaar uit te vechten ,eigenlijk lijken dit soort mensen wel op maffiosie, die laten hun problemen ook oplossen door hun onderdanen, een president van amerika die in mijn ogen zo dement als weet ik wat is, nederland die incompetabel is om zelfgecreeƫrde problemen op te lossen zonder een slagveld voor hun eigen mensen achter te laten.... en dan nog een voormalig minister die loopt te toeteren dat we in een gaaf landje wonen....
+5
George
@de jonge Hij is de oorlog niet begonnen he . Ik heb er verder geen mening over. Maar als meneer tegen de Poolse boeren begint die protesteren tegen graandumpingen uit zijn land dan ben ik eerder voor de Poolse boeren dan voor deze pianist.
+3
Erik1979..
@George dat hij de oorlog niet begonnen is heb je gelijk in. Maar hij heeft continue zijn grote broer liggen te pesten en naar corrupte buitenlandse leiders liggen te luisteren die alleen voor eigen gewin hem op naaien. (Dit is de positieve uitleg, negatief is dat hij er in 2014 neergezet is door het westen šŸ˜) Het moet iedereen toch duidelijk zijn dat het westen OekraĆÆne erbij wil hebben voor de grond en de grondstoffen. En dat het westen hiervoor over lijken gaat. Is allemaal in agenda 2030. Boeren weg uit west Europa voedsel uit het oosten. Zo groot mogelijk Europa en alleen maar uitbreiden uitbreiden uitbreiden. Maakt niets uit wat voor cultuur ze hebben en of het voordelen opleveren of niet. Hoofdzaak is een groot Europees rijk.
+2
George
Quote Reactie van @Erik1979..:
Zo groot mogelijk Europa en alleen maar uitbreiden uitbreiden uitbreiden. Maakt niets uit wat voor cultuur ze hebben en of het voordelen opleveren of niet. Hoofdzaak is een groot Europees rijk.

Ik heb er weer geen verstand van en ik moet zeggen dat ik niet begrijp waarom ze de boeren willen opruimen en massaal gelukzoekers ons land binnen laten. Ik begrijp daar niks van. Verder heb ik geen mening over Rusland en OekraĆÆne maar weet wel dat OekraĆÆne geen voordeel is voor onze Europese landbouw.

Dat Europese Rijk wilde Hitler in ieder geval destijds al in de vorm van een groot Duits Rijk en heb onlangs gelezen dat Martin Bormann een modelboerderij de Gutshof had op de Obersalzberg in Berchtesgaden welke model moest staan voor het veroverde lebensraum in de OekraĆÆne. Daar zou op dit soort grootschalige moderne boerderijen het voedsel vandaan moeten komen voor de Duitse bevolking. Ik wist niet wat ik las maar zo lijkt de geschiedenis zich te herhalen.
pieta
Quote Reactie van @Erik1979..:
hij heeft continue zijn grote broer liggen te pesten

Volgens mij is het zijn grote broer niet maar gewoon het buurland.
+1
Erik1979..
@pieta helemaal waar, Rusland is voor OekraĆÆne wat Nederland voor BelgiĆ« is en Duitsland voor Nederland. Een belangrijke historische verbinding.
weurding
@Erik1979.. een bedreiging? Dat lijkt me wat ver gezocht
Erik1979..
@weurding begrijp ik niet
weurding
@weurding Rusland is een bedreiging voor OekraĆÆne , Nederland toch niet voor BelgiĆ«, maar je doelt dus op buurland,mijn fout, verkeerd gelezen
+2
de jonge
@George hoho dat schrijf ik ook niet toch? maar het is wel zo dat de oorlog toch in feite al begonnen was voordat er een inval was? en het is ook niet zo dat zelenski zo met zijn mensen begaan was dat hij zei ,we doen even een belletje met poetin,maken een afspraak, doen even een borreltje en we klaren pratende weg de lucht op zodat iedereen in vrede verder kan.....
hip
@de jonge Hadden we in Nederland toch een betere acteur. De laatste jaren kregen we pas in de gaten waar hij van het begin al mee bezig was.
+3
Erik1979..
@pieta beide hartstikke corrupt. Nu die clown aangevallen wordt door zijn grotere broer wordt het niet in eens minder corrupt. Blijft gewoon een klootzak die geen zak geeft om de bewoners van OekraĆÆne. Ik begrijp niet dat er mensen zijn die hem in ĆØĆØn keer een held vinden. Het is super makkelijk wat hij doet. Stuurt andere naar het slachtveld en bedeeld om wapens om nog meer af te slachten. Hij had heel de wereld moet bedelen om zijn volk te sparen.
arie.j
Quote Reactie van @Erik1979..:
@pieta beide hartstikke corrupt. Nu die clown aangevallen wordt door zijn grotere broer wordt het niet in eens minder corrupt.

Grote mond heb je wel
Maar als je iemand corrupt noemt moet je wel met feiten over hem komen
Vooralsnog is Erik voor mij iemand die graag modder gooit
En daarbij graag op de persoon speelt
+3
Achso
@arie.j panama papers. Sorry papieren. Zelenskiy stond onder onderzoek
+6
ronald73
Quote Reactie van @arie.j:
Typisch een reactie van iemand op het melveehoudersprikkebord die zelf geen koeien melktEn blijkbaar ook geen gevoel in die richting meer ,anders kan ik zo'n reactie niet beoordelen GeorgeWant voor een iemand die koeien melkt is goedkoop krachtvoer alleen maar netto voordeelJe bent wel behoorlijk ver afgedwaald

Ik vind u nu een grote egoĆÆst. U gunt andere boeren, graantelers in dit geval, een zo laag mogelijke prijs voor hun produkt.
+1
Erik1979..
@ronald73 ja, en de Afrikanen de honger dood. Maar goed oorlog voeren tegen stoute Poetin gaat boven vrede lievend met de gewone bevolking omgaan.
arie.j
Quote Reactie van @Erik1979..:
@ronald73 ja, en de Afrikanen de honger dood. Maar goed oorlog voeren tegen stoute Poetin gaat boven vrede lievend met de gewone bevolking omgaan.

Zeg wie begon die oorlog? En wie weet niet van ophouden?
arie.j
Quote Reactie van @ronald73:
Ik vind u nu een grote egoĆÆst. U gunt andere boeren, graantelers in dit geval, een zo laag mogelijke prijs voor hun produkt

Ik gun niks, ik constateer alleen iets
Het is gewoon een vreemde reactie als het van een melkveehouder zou komen, die zijn belang is tegengesteld.
En ik heb nog nimmer op het melkveehoudersprikkebord een reactie van een melkveehouder gelezen die vond dat de voerprijs maar flink omhoog moest.
+2
Erik1979..
@arie.j het is heel simpel. Wij in het westen hebben eerste kwaliteit producten. Vanuit OekraĆÆne komt er spul binnen wat aan geen enkele norm van ons voldoet. En dat alleen omdat Poetin stout is. En dit spul gaat normaal naar Afrika en daar sterven gewoon 100.000 mensen van de honger. Gewoon grenzen dicht. Poetin vragen of het naar Afrika mag en dat vind hij best want dat zijn zijn vriendjes en wij kunnen produceren tegen normale prijzen en de Afrikanen kunnen eten. Win win.
arie.j
Quote Reactie van @Erik1979..:
@arie.j het is heel simpel. Wij in het westen hebben eerste kwaliteit producten. Vanuit OekraĆÆne komt er spul binnen wat aan geen enkele norm van ons voldoet. En dat alleen omdat Poetin stout is. En dit spul gaat normaal naar Afrika en daar sterven gewoon 100.000 mensen van de honger. Gewoon grenzen dicht. Poetin vragen of het naar Afrika mag en dat vind hij best want dat zijn zijn vriendjes en wij kunnen produceren tegen normale prijzen en de Afrikanen kunnen eten. Win win.

En hoe was dat voor rgoed 10 jaar, toen er een meer Rusland gezinde regering was?
Toen exporteerde Oekraine veel meer graan, en toen hoorde ik niets van dat al
Jij komt heel partijdig en niet objectief over
+1
Erik1979..
@arie.j die exporteerde vooral naar Afrika. Nu moet het naar Europa ende Europese boeren draaien ze de nek om door veel zwaardere eisen.
arie.j
Quote Reactie van @Erik1979..:
@arie.j die exporteerde vooral naar Afrika. Nu moet het naar Europa ende Europese boeren draaien ze de nek om door veel zwaardere eisen.

Komt er in Rotterdam dan meer graan uit Oekraine ? Of soms meer graan uit Oekraine naar Nederland via het spoor of de weg?
Nog nergens iets van gelezen.
De werkelijkheid is dat Poetin (Rusland) de graanexport via de Zwarte Zee zo moeilijk mogelijk maakt
En dat er daarom wat meer naar landen in Oost-Europa komt
Daar merkt Nederland niet zoveel van.
En verder zou je je kritiek op die Russische boycot moeten richten
Maar dat zal van een Poetin lover wel moeilijk zijn.
+3
George
Quote Reactie van @arie.j:
Komt er in Rotterdam dan meer graan uit Oekraine ? Of soms meer graan uit Oekraine naar Nederland via het spoor of de weg?Nog nergens iets van gelezen.

Het gaat vooral hier over Arie , En daarover is die piemelspelende pianist boos omdat de Polen zijn te goedkope graan eigenlijk niet meer willen omdat de Poolse boeren het oneerlijke concurrentie vinden.

`Poolse boeren protesteren aan de grens met OekraĆÆne`

Poolse boeren protesteren aan de grens met OekraĆÆne tegen het versoepelen van de regels voor graanexport uit dat land. Een woordvoerder van de boerenvakbond ā€˜Solidariteitā€™ kondigde vanochtend een totale blokkade bij alle grensposten aan, behalve voor militaire hulpmiddelen. Poolse boeren maken zich al maanden boos over de export van OekraĆÆens graan naar de Europese Unie.

In september besloot de Europese Commissie een invoerban voor graan en andere voedselproducten uit OekraĆÆne niet te verlengen. Polen en andere buurlanden van OekraĆÆne hadden zich juist hard gemaakt voor een dergelijk verbod, omdat zij menen dat de goedkope import van OekraĆÆens graan voor oneerlijke concurrentie zorgt.

Op meer dan 180 plaatsen in het land wordt gedemonstreerd. Daarbij blokkeren protesterende boeren snelwegen die leiden naar de grens met OekraĆÆne. Bij de overgang bij het grensdorpje Medyka, in het zuidwesten van Polen, blokkeren demonstranten volgens lokale media een spoorlijn. Op Telegram circuleren beelden van protesterende boeren die graan uit goederenwagons laten lopen.

De aanhoudende protesten zetten grote druk op de verhoudingen tussen OekraĆÆne en Polen. Sinds de Russische invasie in OekraĆÆne twee jaar geleden heeft Polen zich opgeworpen als trouwe bondgenoot van zijn buurland. Als reactie op de protesten van de afgelopen weken sprak de OekraĆÆense president Volodymyr Zelensky maandag echter over ā€˜de uitholling van de solidariteit op dagelijkse basisā€™.

Kyiv weerspreekt de beschuldigingen dat de graanexport vanuit OekraĆÆne schadelijk zou zijn voor de Europese markten. De protesten zouden bovendien schade toebrengen aan de strijd tegen Rusland. De OekraĆÆense economie leunt voor een groot deel op de export van graan. De OekraĆÆense handelsminister heeft de EU gevraagd om met een snelle reactie te komen. Boeren uit OekraĆÆne hebben bovendien tegendemonstraties aangekondigd.
arie.j
Quote Reactie van @George:
omdat de Polen zijn te goedkope graan eigenlijk niet meer willen omdat de Poolse boeren het oneerlijke concurrentie vinden.`Poolse boeren protesteren aan de grens met OekraĆÆne`Poolse boeren protesteren aan de grens met OekraĆÆne tegen het versoepelen van de regels voor graanexport uit dat land.

Nou zit jij niet in Polen , dus veel last zal dat jou niet geven.
Verder is dat een gevolg van de oorlog
Wanneer de grote golf van export uit Oekraine via de Zwarte Zee geblokkeerd wordt, dan neemt de druk om het via andere wegen weg te werken uiteraard toe.
Daar hoef je geen premier van Oekraine of de boeren daar op aan te kijken.
Dat is het gevolg van Poetins veroveringsoorlog, die bewust dergelijke conflicten probeert te veroorzaken.
+3
George
Quote Reactie van @arie.j:
Daar hoef je geen premier van Oekraine of de boeren daar op aan te kijken.

Jonguh toch , die gekke pianospeler is kwaad op de boeren uit Polen omdat die protesteren en zijn graandumpingen zat zijn. Daar gaat het over. En ik begrijp die Polen wel ! Niet meer en niet minder.
+4
Noorderling
@arie.j
Nederlandse prijs wordt gezet door transportkosten.
8cent OekraĆÆne naar hier momenteel 18cent.
Alles daar tussen qua afstand doet de prijs ook.
Oost Europese boeren verkopen nu tarwe om kunstmest te kunnen kopen, ansich normaal. Maar nu niet uit weelde.
Afgelopen zomer nog in Oost Europa geweest, net voor de oogst. Alles lag er nog omdat er geen handel was. Alle vraag werd beantwoord door de OekraĆÆense graan dumping.
Van oudsher liggen landen en relaties daar al gevoelig. Orban en consorten is niet een opzichzelfstaand iets. Dat leeft daar veel meer.

Er is weldegelijk OekraĆÆens graan hier gekomen om slechte partijen door een natte zomer op te krikken naar handelscondities.

Als ik kijk wanneer we het meest verdienden, was dat toch op de top van de graan en melkprijs.
Alles kan beter duur zijn, dan goedkope melk diesel en tarwe, marges worden dan behoorlijk dunner dan bij 60cent melkgeld.
arie.j
Quote Reactie van @Noorderling:
Als ik kijk wanneer we het meest verdienden, was dat toch op de top van de graan en melkpr

Klein beetje objectief graag
Dat was een jaar met paniekreacties en paniekprijzen.
Zoiets kun je niet voor wat langere tijd verwachten.
En in zulke gevalleen is het "de ene zijn brood is de ander zijn dood" wat niet als normaal en gewenst kan worden gezien.
+2
kleine boer
@arie.j dat is mestafzet nu ookā€¦ akkerbouw vind t prima zošŸ’¶šŸ’¶šŸ’¶
+2
weurding
@kleine boer dat ben ik niet met je eens, een normaal en goed draaiende sector zou voor de mest moeten betalen en een goede prijs voor de producten ontvangen,
kleine boer
@weurding ik bedoel dat mest duur is daar profiteert de akkerbouw toch van? en de veehouder gaat er aan kapot.... op arie zijn de een zijn dood....
Albert Altena
@kleine boer Alles met bemoeienissen en subsidies komen een keer op een punt dat het ontwrichting is.
kleine boer
@Albert Altena ja helemaal met je eens
+1
kleine boer
@Albert Altena het punt komt ook met al de stickertjes en eisen op de producten er komt weer een keer markt voor de producten zonder .... die kunnen goedkoper verkocht worden door de minder ruifvreters.... en de consument blijft winkelen met de knip.....
Albert Altena
@kleine boer Stickertjes is geen garantie voor kwaliteit, maar zgn. emotionele waarde.
Alles van Nederlandse afkomst is top.
+1
Framos
@arie.j toch zijn graan -en melkprijzen nauw met elkaar verweven. Dat zie je altijd weer
+2
Achso
@arie.j ja, een van de grotere importeurs is Nederland.
En als goedkope rommel naar Spanje gaat, kun je als Nederlander daar slecht naar toe exporteren
+1
Erik1979..
@arie.j iedereen die tegen oorlog is is voor Poetin. Wat een kwats. Poetin vind het ok als de granen naar Afrika gaan. Heeft dat al meerdere malen toegestaan. (Al heeft hij er natuurlijk eigenlijk geen eene kloten mee te maken) De westerse landen verbreken keer op keer deze afspraken. Dat hoor je niet op de leugenkast. Dat ding heet niet voor niets Tel a Vision!!!
+7
George
@arie.j Ik ben sinds 2007 meer akkerbouwer dan veehouder en doe alleen nog jongveeopfok. Dat is geen geheim en dat weet denk ik iedereen ondertussen. En akkerbouwers maar ook melkveehouders etc hebben eigenlijk ook geen belang als een land als OekraĆÆne hun overvloedige productie tegen veel lagere prijzen op onze markt dumpt. Het lijkt even interessant doordat de krachtvoerprijs misschien wat lager ligt maar dat is slechts maar een gedeelte van de kostprijs. Vergeet niet dat de graanprijs eigenlijk de spil is van de gehele prijszetting van agrarische producten. Als graanprijs laag is dan zal de melkprijs ook niet hoog worden. Laten we gewoon alle agrarische sectoren een goede prijs voor hun producten gunnen.
arie.j
Quote Reactie van @George:
@arie.j Ik ben sinds 2007 meer akkerbouwer dan veehouder en doe alleen nog jongveeopfok. Dat is geen geheim en dat weet denk ik iedereen ondertussen. En akkerbouwers maar ook melkveehouders etc hebben eigenlijk ook geen belang als een land als OekraĆÆne hun overvloedige productie tegen veel lagere prijzen op onze markt dumpt. Het lijkt even interessant doordat de krachtvoerprijs misschien wat lager ligt maar dat is slechts maar een gedeelte van de kostprijs. Vergeet niet dat de graanprijs eigenlijk de spil is van de gehele prijszetting van agrarische producten. Als graanprijs laag is dan zal de melkprijs ook niet hoog worden. Laten we gewoon alle agrarische sectoren een goede prijs voor hun producten gunnen.

Dan is het eigenlijk vreemd dat toen de export van graan veel hoger was, een aantal jaren voor deze oorlog, er met vrijwel geen woord over de export van OekraĆ­ns werd gesproken.
En nu die veel minder is, dan is het ineens bezwaarlijk?
+4
George
@arie.j Volgens mij is het in omringende landen zoals Polen een probleem zoals ik ergens gelezen heb. In Polen en andere aangrenzende voormalige Oostbloklanden zijn ze er klaar mee dat ze dat goedkope graan daar komen dumpen omdat het vaak niet via de normale havens weg kan op export en daardoor via andere bestemming of andere bestemming zoeken.
+3
Achso
@George en zo is het. En graan wat aan geen enkele kwaliteitscriterium voldoet.
+2
weurding
@Achso voergraan, meer is het niet
+3
ronald73
@weurding Soms is het zelfs geen voergraan...
+2
George
@ronald73 Te veel MycotoxineĀ“s en dergelijke.
+1
Erik1979..
@George daar mogen ze nog middelen gebruiken die we in het westen allang niet meer in de boekjes hebben laat staan toegestaan. Ook de legbatterij. Die eieren moeten geen millimeter over de grens komen. Dat maakt de gehele pluimveehouderij kapot en geeft daardoor nog meer dierwelzijn problemen. Maar dat interesseert extreem links niets. Want Poetin is stout en daarvoor gaan we over alle lijken en interesseert ons de natuur totaal niets en de co2 moet alleen de consument in het westen verminderen, een pijpleiding springen of een berg brandstof er door knallen met oorlogje spelen is niet relevant. Hypocriet is het. En daar is 99,999999% van de wereld bevolking niet mee gediend. Dat minder kwalitatieve voedsel moet naar Afrika. Die gaan kapot zonder dat spul.
arie.j
Quote Reactie van @Erik1979..:
Want Poetin is stout en daarvoor gaan we over

En Erik ziet alleen eigenbelang.....
+2
Erik1979..
@arie.j ik zie eigen belang??? Praat eens niet zo'n onzin. Melkprijs gaat als een raket. En door goedkopere grondstoffen wordt 24/25 beter als 22/23. OekraĆÆne heeft geen melkproductie meer. Eigen belang. Voor mij kan er niet genoeg graan hier komen. Maar ik sluit mijn ogen niet voor de vele dodelijke slachtoffers over de gehele wereld door deze oorlog.
+3
George
Quote Reactie van @Erik1979..:
daar mogen ze nog middelen gebruiken die we in het westen allang niet meer in de boekjes hebben laat staan toegestaan. Ook de legbatterij. Die eieren moeten geen millimeter over de grens komen. Dat maakt de gehele pluimveehouderij kapot en geeft daardoor nog meer dierwelzijn problemen.

Tot zover ga ik mee , over de rest heb ik geen oordeel.
+2
ronald73
@ronald73 Boeren die aangesloten zijn bij landbouwkamers zullen hun eigen controles op geĆÆmporteerde goederen aan de grens met OekraĆÆne invoeren, bevestigde het hoofd van de Nationale Raad van Landbouwkamers in een interview met WP. De actie is bedoeld om een ā€‹ā€‹einde te maken aan pathologieĆ«n die overheidsdiensten niet kunnen detecteren. Veiligheidsexperts waarschuwen dat de regering zich heeft teruggetrokken en de controle over de grens verliest.
Momenteel schrijf ik een brief aan de premier. We kunnen de rommel en onregelmatigheden aan de grens niet overwinnen. Zelfs douanebeambten schreven ons dat de grens lek is. Wij zullen de diensten helpen - zegt WP Wiktor Szmulewicz, voorzitter van de Nationale Raad van Landbouwkamers.
Boeren rechtvaardigen de noodzaak om de actie uit te voeren met herhaalde schandalen aan de grens. Op 12 februari ontdekte een groep protesterende boeren in Dorohusk een wagen met beschimmeld maĆÆs, en kort daarna een hele trein vol koolzaad.
.....

Bron: wiadomosci.wp.pl/rolnicy-chca-zastapic-rzadowe-slu…
+4
m uut m
Het is eigenlijk heel simpel.
Deze oorlog heeft geen winnaars en krijgt geen winnaars.
Er is maar 1 oplossing en dat is onderhandelen. Het westen is momenteel de agressor door dit moedwillig tegen te houden. En met Rutte gaan we een donkere toekomst tegemoet.
+4
Nevergiveup
@m uut m U begrijpt het , wat ik al twee jaar zeg šŸ™

Maar niks deescaleren , het woord alleen maar erger šŸ˜¢
+3
Erik1979..
@Nevergiveup er wordt wel onderhandeld. Alleen het westen steekt er iedere keer een stokje voor. Volgens verhalen en of het waar is weet ik niet is Poetin terug getrokken vanuit kiev omdat zelenski toegezegd had wat Poetin wilde en kwam daarna Johnsen om de clown zover te brengen om nog maar een paar honderd duizend jonge gezonde mensen de gehakt molen in te sturen want hij leverde nog wel wat van dat oorlogstuig. Een keer moet er onderhandeld worden. Duitsland is op de knieĆ«n. Zelfs de msm had er vandaag wat over geschreven. Wij gaan kapot en Trump stopt met de wapen wetloop en dan heeft OekraĆÆne helemaal geen onderhandelingspositie meer. Geweldig wat heeft stom eigenwijs en egoĆÆstisch dom extreem links het dan goed gedaan. Echt waar, wat een verstand.
arie.j
Quote Reactie van @Erik1979..:
@Nevergiveup er wordt wel onderhandeld. Alleen het westen steekt er iedere keer een stokje voor. Volgens verhalen en of het waar is weet ik niet is Poetin terug getrokken vanuit kiev omdat zelenski toegezegd had wat Poetin wilde en kwam daarna Johnsen om de clown zover te brengen om nog maar een paar honderd duizend jonge gezonde mensen de gehakt molen in te sturen want hij leverde nog wel wat van dat oorlogstuig. Een keer moet er onderhandeld worden. Duitsland is op de knieĆ«n. Zelfs de msm had er vandaag wat over geschreven. Wij gaan kapot en Trump stopt met de wapen wetloop en dan heeft OekraĆÆne helemaal geen onderhandelingspositie meer. Geweldig wat heeft stom eigenwijs en egoĆÆstisch dom extreem links het dan goed gedaan. Echt waar, wat een verstand.

De sprookjes om gelijk te krijgen zijn soms onvoorstelbaar.
Maar als ik jou was zou ik maar naar grote vriend Poetin emigreren, Rusland is tenslotte meer dan groot genoeg...
+1
Erik1979..
@arie.j ja, je staat je waarschijnlijk te scheren voor de spiegel denk ik.
+1
Erik1979..
@Erik1979.. bnr.nl/nieuws/economie/… en ga er maar vanuit dat het nog slechter is als ze hier schrijven. Van alle kanten hoor ik de verhalen over hoe slecht het gaat. Industrie gaat en de regering gooit het geld met de kolen schep eruit.
+1
m uut m
@Erik1979..
Dat is precies wat Kennedy ook zegt.
Nevergiveup
@Nevergiveup
Nog beetje olie op het vuur en een andere brandhaard aansteken ....

nu.nl/economie/6302666/…
+2
Nevergiveup
@m uut m Al zouden ze Rusland terug dringen uit OekraĆÆne, wat al heel slecht lijkt te lukken met alle moordtuig bijdragen van VS en EU dan zijn er leiders en veel domme mensen die denken dat het dan klaar is en het schieten stopt ....

Dan begint het pas , dan komen de zware wapens , hoe dom kunnen mensen en onze leiders zijn šŸ˜”

Ga overleggen en bespreek een standstil šŸ¤ž
Twentsch Land
Als deze topic nou even wordt voortgezet NIET meer over Zelensky en Poetin maar over de inwoners van de OekraĆÆne en Russische militairen en hun familie !!!
+2
m uut m
@Twentsch Land
Daarom stop met ophitsen vanuit het westen en probeer er aan de onderhandelingstafel eruit te komen!
Er zijn al veel te veel doden!
verwijderd
Twentsch Land
Staat in deze topic genoeg bijdrages die niet direct landbouw gerelateerd zijn dus wat dat betreft kan deze bijdrage er goed staan.

@Vdejong
Vdejong
@Twentsch Land daar heeft @Grasbaal zo z'n bedenkingen bij
+1
jordi 1455
Door op de protensterende Poolse boeren te schelden, is niet slim van zelenksy, zeker omdat steeds meer mensen geloven dat Oekraine de oorlog niet kan winnen. In Polen zijn ze optimistischer dan de rest van Europa , waar 17,4% nog geloofd dat Oekraine de oorlog kan winnen.
politico.eu/article/…
+2
Erik1979..
@jordi 1455 OekraĆÆne heeft al lang verloren. Waarschijnlijk 500.000 dode jonge mensen die gevochten hebben. 25% inwoners weg gevlucht. Grote delen van het land verwoest. Ook al zouden ze de Russen het land uit kunnen werken, verloren hebben ze. En heel veel.
Twentsch Land
Dus ze hadden direct met de handen omhoog moeten gaan staan ? šŸ¤”

De is van het geheel maar 1 ding van .....de Rus had moeten wegblijven uit de OekraĆÆne

@Erik1979..
+2
Erik1979..
@Twentsch Land ze hadden de eerste vredes besprekingen aan moeten nemen. Ze hadden zich aan de afspraken moeten houden. Ze hadden zich onderdanig op moeten stellen. Als wij hier in Duitsland weer een Hitler aan de macht hebben dan kan Nederland hoog of laag springen. Bij Hitler gingen gewoon de steden plat. Hadden ze toen gewoon alles plat moeten bombarderen en alles kapot moeten laten maken. En ja we kunnen blij zijn dat veel landen Europa bevrijd heeft. Maar wat wil je anders. Wat die clown doet is wel het domste wat je kunt doen. Zoveel levens verloren voor een bij voorbaat verloren strijd. En dat wist iedereen.
+2
labella
@Twentsch Land Het is toch al vanaf het begin af aan duidelijk dat Rusland dit gaat winnen, dat heb ik altijd al gezegd! De EU heeft ook helemaal niets te zoeken in OekraĆÆne, dat hoorde in het verleden bij de Sovjet Unie.
+1
Twentsch Land
nl.wikipedia.org/wiki/Oekra%C3%AFne/

Misschien deze dan maar even lezen ā€¦

Even een vraag ā€¦

Zijn wij van de Amerikanen, Engelsen, Canadezen ( want die hebben ons bevrijd in de tweede wereld oorlog en Nederland was op dat moment van hun, wel lief dat ze het hebben terug gegeven !

Of zijn wij van de Duitsers of Spanjaarden enz enz ?

@labella
arie.j
Quote Reactie van @labella:
@Twentsch Land Het is toch al vanaf het begin af aan duidelijk dat Rusland dit gaat winnen, dat heb ik altijd al gezegd! De EU heeft ook helemaal niets te zoeken in OekraĆÆne, dat hoorde in het verleden bij de Sovjet Unie

Ja en Indonesie bij Nederland, Zelfs de VS was in het begin van Nederland
Dus hup,verklaar ze de oorlog en zie dat je er de baas word LabellešŸ˜€
Albert Altena
@Twentsch Land Door wat er in Poetins eigen land gebeurd met tegenstanders is blijkbaar voor een paar hier op dit forum hier niet duidelijk genoeg om enige twijfel bij Poetins woord te plaatsen.
+2
de jonge
@Albert Altena hoe denk je dan over rutte en consorten en de kinderen van de toeslagenaffaire die zijn verdwenen en waar zelfs in een motie om onderzoek tegen wordt gestemd? notabene ook nog door omtzigt?
Albert Altena
@de jonge Nou laat je wel echt blijken dat converseren met je verspilde tijd is.
de jonge
@Albert Altena met andere woorden wat onder je neus gebeurt vind je niet erg en dat veroordeel je niet?
Albert Altena
@de jonge Die kinderen zijn vergiftigd of uit een flat gevallen?
En nog even een weetje voor jou.
Voor de toeslagen affaire werden net zoveel kinderen uit huis geplaatst.
+1
Erik1979..
nieuweoogst.nl/nieuws/2024/… en dan vraagt men zich af waarom Rusland meer vrienden heeft als het westen. Het westen vernietigd zijn eigen landbouw en koopt de graan voor de neus van de armen weg. Rusland geeft graan weg aan de armen. Behoorlijk slim. Zo keren landen zich tegen het westen. Vandaar ook bijvoorbeeld in Niger.
arie.j
Quote Reactie van @Erik1979..:
en dan vraagt men zich af waarom Rusland meer vrienden heeft als het westen.

Wat jij voor rare kronkels heb weetik niet, maar het is bizar, rijp voor de dokter
Man jij gooit heel het westen op Ć©Ć©n hoop , dus Noord-Amerika met Europa
Hoeveel landen zijn dat al niet.
En vervolgens neem je neem je Ć©Ć©n land, en dan ga je vergelijken of ze steun hebben.....ongelooflijk
Framos
@arie.j Het wordt elke dag erger met hem. Valt op. Algoritme slachtoffer. Gehersenspoeld door twitter en co.
+1
Erik1979..
@arie.j de brics landen zijn al groter in bevolking als het westen wat Poetin steunt............. Even verder kijken als je neus lang is. En een deel van Afrika gooit Frankrijk eruit.... Even het echte nieuws volgen.
weurding
Dvhn vandaag

(klik om te vergroten)

Twentsch Land
Mooi !

Dan weten de boeren daar wat hun te doen staan....alleen maar zorgen dat er meerdere kleinere groepen zijn waar een ieder elkaar kent.

Ongemak werk je er uit.

@weurding
weurding
@Twentsch Land de echte relschoppers zullen hier nog niet op een trekker rondrijden maar dat ze wel es meedoen staat vast
Twentsch Land
Ons kent ons .... als de groep niet te groot is kent iedereen elkaar en weer je ongemak die hun frustratie gebruiken in jou protest.

@weurding
weurding
@Twentsch Land als je elders demonstreert, bv malieveld, veel succes mensen te onderscheiden
+2
de jonge
@weurding de romeo's waren er bij de boerenprotesten over het algemeen ook wel vrij makkelijk uit te pikken toch
weurding
@de jonge bedoelde eigenlijk diegene die niet uitgezet door of op hand van overheid warenšŸ˜…
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
Dvhn vandaag

Iemand die zich thuis voelde in de KGB staat nergens voor
Een Russische militair die voor Oekraine koos en met helikopter over vloog
Die hebben ze recent ook dood geschoten, in Spanje
vrt.be/vrtnws/nl/…
De Russische directeur van de Buitenlandse Inlichtingendienst verklaarde dat Koezminov "een symbolisch lijk voor overlopers werd " op het moment dat hij zijn plannen beraamde
Doen er zelfs niet geheimzinnig over
+1
weurding
@arie.j bevestiging dat de Russen overal al zitten, of ze geĆÆntrigeerd zijn geen idee, maar vinden doen ze je
+1
Achso
@arie.j makkelijk he, als je geen engels kan verstaan. Hoor anders Biden maar eens hoe die stoer loopt te vertellen hoeveel ā€šdissidentenā€˜ hij heeft gearresteerd in US
+2
Erik1979..
@Achso en hoe hij de oppositie probeert te onderdrukken met rechtzaken en propaganda. Hoe hij klokkenluiders aanpakt. Daar vreet de hond geen brood van.
+1
Achso
@arie.j US: bbc.com/news/uk-68361208.amp/ Julian Assange in de bak.
Snowden: hln.be/buitenland/….
Navalny lieverdje:
"Navalny heeft uitspraken gedaan waarin hij migranten uit AziĆ« vergeleek met een ziekte die weggewerkt moest worden. Hij sprak over GeorgiĆ«rs als ongedierte", verduidelijkt De Graeve. "Deze uitspraken heeft hij publiekelijk gedaan. Een aantal van die uitspraken beschouwen wij als haatdragend. Het zijn uitspraken die oproepen tot discriminatie en geweld". vrt.be/vrtnws/nl/…
+3
ronald73
Quote Reactie van @weurding:
Dvhn vandaag (klik om te vergroten)

Een enkel incident waar heel de media mee aan de haal gaat (waar kennen we dat ook alweer van?). Het ging om de poster op deze trekker:
tokfm.pl/Tokfm/…
De tekst zou ik niet zo vertalen als in het krantenartikel staat, de vertaling in het krantenartikel is meer een soort van wensdenken van de redacteur van de krant. Letterlijker staat er op het spandoek: 'Poetin, stel orde op zaken met Oekraine en Brussel en met onze leiders'.
+1
m uut m
Ga voordat je een mening vormt over OekraĆÆne eerst eens luisteren en lezen hoe Robert F. Kennedy jr. dit uitlegt
Albert Altena
@m uut m Deze Kennedy is een Biden aanhanger.
+1
m uut m
@Albert Altena
Voel jij je wel helemaal lekker.
jordi 1455
@Albert Altena uit diverse polls blijkt dat Kennedy die als een independent meedoet juist stemmen bij biden weghaalt, waardoor biden de verkiezingen hoogstwaarschijnlijk gaat verliezen.
Albert Altena
@jordi 1455 Laten we hopen dat Kennedy die stemmen pakt en een volwaardige tegen kandidaat wordt van die gek Trump.
+1
m uut m
@Albert Altena
Vindt persoonlijk Kennedy de beste kandidaat. Als hij het niet wordt dan toch liever Trump dan die corrupte Biden.
jordi 1455
@Albert Altena Tijdens de Amerikaanse verkiezingen van 2016 snoepte de Green Party enkele stemmen van Clinton weg, waardoor Trump won.Over de man die voor de green party voor het presidentsschap gaat, zal waarschijnlijk heel wat stemmen van de linkerflank van de democraten krijgen vanwege zijn standpunten over israel en hamas, maar ook omdat hij een socialist is.

Trump mag wel gek zijn, maar gek genoeg hielden landen als China, Rusland, Iran en Noord-Korea zich aardig gedeist, maar sinds biden president is zorgen die landen voor meer chaos in de plus dat onze gasleverancier Azerbajan sinds oktober Armenie de oorlog heeft verklaart.
+1
m uut m
@jordi 1455
Biden gaat sowieso verliezen of ze moeten weer vals spelen.
jordi 1455
@m uut m zou zo kunnen, aangezien heel wat staten eens geen identificatieplicht bij het stemmen hebben, waaronder Penysylvenia.
en.wikipedia.org/wiki/Voter_identification_laws/…
Albert Altena
@jordi 1455 Weer een bewijs dat ik maar niet meer reageer .
jordi 1455
@Albert Altena Als er geen identificatieplicht worden verkiezingen fraudegevoelig en kunnen mensen stemmen die geen stemrecht hebben stemmen of mensen kunnen meerdere keren stemmen. Hier in Nederland hebben we een identificatieplicht en is iedere stempas aan iemand geadresseerd om de integriteit van de verkiezingen te waarborgen. Daarbij komt dat Nederland ook geen stemcomputers gebruiken, waarmee gerotzooid kan worden of gehackt kunnen worden. Als er tijdens de komende verkiezingen in Rusland soortgelijke ongereldheden als bij de Amerikaanse verkiezingen van 2020 gebeuren en Poetin wint, dan geloofd niemand dat de stemming eerlijk verliep.
Erik1979..
@jordi 1455 ik krijg hierin Duitsland mee wat er gefraudeerd kan worden. Hoe vaak verkiezingen opnieuw moeten als ze er achter kwamen. Ik vertrouw de Nederlandse verkiezingen wel omdat er nu zoveel gecontroleerd wordt. Maar de rest van de wereld geloof ik niet in eerlijke verkiezingen. Frauderen is veel te makkelijk. En extreem links vind hun agenda zo belangrijk dat ze over lijken gaan.
+1
Limburgs boertje
Zelenski moet zijn neus eens snuiten en wassen al dat witte poeder wat hij snuift is in zijn hersenen geslagen maf ketel
Twentsch Land
Begin me af te vragen wie er snuift !

@Limburgs boertje
Limburgs boertje
@Twentsch Land vertel waar snuift het?
+2
weurding
Limburgs boertje
@weurding die mag eerst eens de 8,5 miljard corona steun zoeken die weg is de gluiperd
Limburgs boertje
@Twentsch Land kom reageer ff je hoeft nog niet te melken
Twentsch Land
Met die uitspraak zou je denken dat jij ook wel een lijntje snuift.

@Limburgs boertje
Limburgs boertje
@Twentsch Land het spijt me dat ik die rommel nog nooit gebruikt heb. aan ALLE snuivers snuif maar lekker door.
Twentsch Land
Lijkt me dat je die uitspraken die je doet ook niet krijgt door een paracetamol.

@Limburgs boertje
Limburgs boertje
@Twentsch Land heerlijk dat jij je zo op kan vreten achter een beeldscherm
+1
Twentsch Land
Dat valt reuze mee.

Denk toch echt dat het bij jou aan de orde is met zulke uitspraken.

Wens je beterschap.

Voor nu laat ik het hierbij.

@Limburgs boertje
Limburgs boertje
@Twentsch Land jij reageert ik niet, als je mij onder de tafel wil praten moet je toch van betere huizen komen.

hou je taai
weurding
Limburgs boertje
pieta
Quote Reactie van @Limburgs boertje:
mij onder de tafel wil praten

Sommige kunnen praten tot ze een ons wegen. Wil niet zeggen dat ze gelijk hebben.
Albert Altena
@Twentsch Land Holle vaten kom je nooit bovenuit!!!
+1
pieta
@Limburgs boertje Volgens mij vreet jij je meer op achter je beeldscherm.
Erik1979..
Even voor iedereen die vind dat je moet kiezen tussen 2 kwaden....... Kiezen jullie dan ook maar tussen Hitler en Stalin...... Ik doe dat niet. Ik verafschuw ze beide.
+1
labella
@Erik1979.. Hitler had ook wel goeie ideeƫn bijv. volkswagen.
+3
weurding
@labella zijn zelfmoord was wel de beste, al had ie van mij langer mogen lijden
+2
George
Quote Reactie van @labella:
Hitler had ook wel goeie ideeƫn bijv. volkswagen.

Hij had heel goede ideeƫn voor Duitsland , alleen die slechte waren ook wel direct heel zwaarwegend slecht. Het allerergste zijn de concentratiekampen en de massavernietiging van de joden. Hij gaf ze ook geen kans.
In zijn eentje had hij het nooit gekund en had toch wel heel erg veel sympathisanten.
Erik1979..
@George dat laatste is het erge van alles wat er gebeurt is. Alleen is ĆØĆØn persoon niets. Door propaganda en leugens hebben ze een groot deel achter hem gekregen. Door extreem hard op te treden tegen mensen die zich uitspraken maakte ze de oppositie mond dood. Door dat mensen zich aan de verschrikkelijke wetten hielden werd een deel van de bevolking uitgesloten en daarna vernietigd.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's tarwe , granen , grondstof , parijs , beurs en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nƩt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
158
DEELNEMERS
24
WEERGAVES
5.069