'We zijn al aardig op streek met emissiereductie, 30 procent was haalbaar'

EU-commissaris Wopke Hoekstra schrapte de klimaatopgave van 30 procent voor de landbouw. Volgens Edwin Michiels, portefeuillehouder Natuur, Klimaat & Energie bij LTO Nederland, betekent dit niet dat de sector achterover kan leunen.

'We zijn als Nederlandse landbouwsector al aardig op streek met de reductie van broeikasgassen, maar een forse reductie komende jaren is noodzakelijk om het doel voor 2030 te behalen. Als dat lukt, op welke manier dan ook, zou de 30 procent reductie ten opzichte van 2015 een kleine extra stap betekenen.

'Nu staat er geen gemeenschappelijk doel en dat is best gevaarlijk. Je weet nooit wat voor kleur een toekomstige Europese Commissie of regering heeft en die heeft ruimte om het doel voor 2040 te agenderen en te verzwaren.'

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , lto , kleur , energie , broeikasgas , natuur , gevaarlijk , klimaat , europese commissie en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0