Lto: wettelijk afdwingbaar emissiebeleid op bedrijfsniveau

Wat hiervan te denken🤨
(Uit appgroepen)
Zie ook publicatie Lto vanmiddag.

John van Spithoven:

Gisteren gesprek van der Wal. Natuurorganisaties krijgen hun zin. Ook lto. In plaats van kdw komen er straks emissiedoelen in de wet. Dus de landbouw moet verplicht x procent emissiereductie doen voor het jaar y. Dat wordt vertaald naar bedrijfsgebonden. En als boer moet je maar bewijzen dat je er aan voldoet. Dus als mob gaat procederen sta je er lekker alleen voor. En of het iets helpt qua natuur? Boeiuh! Op zich wel opmerkelijk dat NATUURorganisaties er NIET voor pleiten om de staat van de natuur centraal te willen stellen. Nee, het is makkelijker om de bal bij de boer neer te leggen. Iets waar bepaalde - niet nader te noemen - belangenorganisaties gretig in mee gaan. Onbegrijpelijk.

Er is in ander gesprek ook gesproken over mest en derogatie. Het gaat er heel sterk op lijken dat minister niks klaar gaat boksen in Brussel. Kunnen of willen? Minister zit nog steeds met handen en voeten gebonden aan dit kabinet. Getallen over 40 procent krimp van de veestapel circuleren al.
De akkerbouw preekt voor kunstmest, dus die gaan geen druk uitoefenen. En de intensieve vinden dat ze hun eigen problemen door de jaren heen al opgelost hebben.

En dan nog even terug naar de wettelijke emissiereductie die vd Wal straks wil: als je niet voldoet, lees: niet in voldoende mate kan aantonen, plaats Rabobank je in categorie D. Krijg je een half jaar, anders wordt je financiering niet meer verlengd.
En met welk geld? Kosten mestafvoer rijzen pan uit, dus hoe wil je in emissiereductie investeren, kost per bedrijf ook zomaar paar ton. Als het al aan de nieuwe RAV-verplichtingen voldoet.

Laat dit maar even op je inwerken.... Met dank aan de natuurorganisaties en sommige belangenbehartigers en natuurlijk onze eigen coöperatieve bank.

Deel dit topic

Reacties

+5
kleine boer
Vd oever zag t goed wat vele nu pas gaan zien….
HenkjanOtten
@kleine boer ik heb er meer over gehoord, maar misschien wordt het eens tijd dat van de Oever zijn 'vrienden van de PVV' waar hij zo mee dweept op FDF stijl aanspreekt op het uitfaseren van de intensieve veehouderij?
Misschien kan hij een huisbezoekje bij Dion Graus organiseren?
Vreemd dat ik van de Oever er met geen woord over hoor..
+2
kleine boer
@HenkjanOtten je kon ook schrijven ja klopt vd oever zag t goed destijds maar daar voel jij je te goed voor …💤💤nu pas wakker …
HenkjanOtten
@kleine boer omdat het niet klopt. Er zijn er veel meer.
Waarom reageer je niet op mijn punt?
+1
John Spithoven
@HenkjanOtten je vroeg mij om een mening. Lees de bijdragen onder artikel v Martels en je begrijpt het.
HenkjanOtten
@John Spithoven begreep dat de tekst van u afkomstig is?
John Spithoven
@HenkjanOtten ik heb hem ook voorbij zien komen, ben niet de auteur .Maar het is een reactie van een Insider die mee gedaan heeft aan de Poolse landdag donderdag over de KDW uit de wet, als ik het zo lees.
HenkjanOtten
@John Spithoven aha. Dank voor uw reactie.
+3
demelkboer
Lto wil dat we zelf emmisie inleveren waardoor we perspectief krijgen. Welk perspectief krijg ikdoor 25-40% van mij vee stapel op te ruimen. Want daar komt het fietelijk op neer.

Lto geeft aan dar dan de pas melders kunnen wirden gelegaliseerd, maar dat is helemaal niet onze taak als sector. Dat is pakkie an van de overheid.

Lnv lacht zich helemaal rot. Zo lamg lto vrijwillig dit laat opnemen in de wet hoeft lnv verder niks te doen en heg kost ze ook niks.
+3
jordi 1455
Met belangenbehartigers als de lto heb je geen MOB nodig.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , derogatie , investeren , akkerbouw , kunstmest , rabobank , financiering , veestapel , verlengd en van der wal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0