Vlaamse onderzoekers vinden nieuwe methode om stikstof op akkers te verminderen: "Zeer hoopvol"

Vlaamse onderzoekers hebben een methode ontwikkeld om natuurlijke micro-organismen in hun akkers minder stikstof te laten opnemen, waardoor de boeren zelf ook minder stikstof zouden moeten inzetten voor hun gewassen. Het kan voor de boeren een belangrijke oplossing worden in de ambitie om stikstof af te bouwen. "We kunnen er redelijk wat winstmarge mee boeken", vertelt Hans Motte, coördinator van het onderzoeksproject.

Deel dit topic

Reacties

KOC1981
Met een mooie foto van een echte vlaamse mest injecteur. Je gelooft het niet, maar zo wordt hier over de grens echt mest uitgereden. een buis met wat brandweerslangetjes aan, en klaar. moet niet alles kosten.
bio boer
@KOC1981 gebeurde hier toch paar jaar geleden ook hier zit nog boer met tobroco op de buurt gaat ook nog goed 😁
2018 verplicht zode bemester op klei en veen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof , micro-organismen , Gewassen , boeren en bouwen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0