Nederlandse boeren eisen opschorting mestregels uit Brussel, dreigen met acties

Door mestregels vanuit de Europese Unie komen de boeren in Nederland in de problemen, stelt de melkveehouderij. De zuivelindustrie is bang dat er hierdoor minder aanvoer komt van melk. Samen luiden ze nu de noodklok.

Deel dit topic

Reacties

Frederika
Gewoon mest uitrijden waar het kan
Limburgs boertje
Hang die kieper maar aan en hop hop gas erop. we kunnen niet meer wachten op BBB en PVV. ze komen te laat met hun cabinet
+3
Erik1979.
@Limburgs boertje Pieter houdt het tegen. Hadden al lang alles kunnen hervormen. Hij had zijn stokpaardje van de toeslagenaffaire compleet op kunnen lossen. Alles kon. Gaat niets gebeuren. onbetrouwbaar.
Limburgs boertje
@Erik1979. klopt ik ruik ook onraad
vannorden1993
@Erik1979. Foute reactie. Je roept maar wat.
+1
Erik1979.
@vannorden1993 nee, wij zijn maanden verder. Pvv de grootste. Bbb en Pieter hebben ook gewonnen. Die hadden keihard moeten doordrukken. Je zit nog steeds met een Pinokkio die bezig is met zijn volgende baantje. Pieter is naar mijn mening onbetrouwbaar. Laat veel te vaak de mensen zitten waar hij kan scoren voor open goal. Waarom doet hij dat??? Als hij niet onbetrouwbaar is dan is die niet capabel genoeg om zo'n partij te leiden. Schrijft mooie ideeën. Maar met ideeën alleen kom je er niet. Hij had allang moeten oogsten.
+3
labella
@Erik1979. Pieter is autistisch, die durft zelf geen beslissingen te nemen.
+1
demelkboer
@labella pieter is erg perfectionistisch dat is in de politiek geen makelijke eigenschap
@labella Pieter zijn broer zit bij het WEF en volgens mij ze vrouw ook. Het gaat om niks anders dan persoonlijke belangen. Nsc erkent het stikstofprobleem. En die harm staat even te vaak in de boerderij. Het is allemaal een groot toneelstuk. En het publiek trapt er weer in.
Koeien boertje
@ookeenmelkveehouder juist, hij verloochent z'n nest niet.

Het persoonlijk belang staat hoger dan het partijbelang.

Was dus niet voor niks dat ie overal zo vaag mee was en nu de keutels in trekt
Twentsch Land
Iets verder kijken dan de neus lang is ....... in Europa en de wereld hebben ze een mening over Wilders ( of het terecht is of niet doet er even niet toe ) in een kabinet met hem als grootste partij wordt je met hem geassocieerd ...... de vraag is of je dat wel moet willen ........

Daarom is er maar 1 mogelijkheid en dat is een gedoog kabinet.

@Erik1979.
Erik1979.
@Twentsch Land natuurlijk een gedoog kabinet. Met de vvd moet je niet willen regeren want dan wordt je later gehalveerd. En Geert heeft uitspraken gedaan waar ik ook niet mee geassocieerd wil worden. Ze hadden allang een gedoog constructie kunnen organiseren met een acceptabele president (♥️ Mona♥️😉) ze hadden dat hele gedoe over grondwet weg kunnen laten als ze geen dicht getimmerd beleid hadden maar alleen juiste poppetjes op de juiste plaats zetten en de rest in de kamer regelen. Was geen enkel probleem geweest. Maar ze doen het niet. En Pinokkio kan verder alles kapot maken. Onverantwoordelijk vind ik dat. De bevolking heeft gekozen en er had allang gehandeld moeten worden.
+2
demelkboer
De EU is heel bang dat de boeren onrust over staat maar andere delen van de bevolking . Er zullen dus zoethoudertjes komen. Maar die zoethoudertjes van de EU kennen we inmiddels .

Allerlei eisen is best , maar dan gewoon in geprijsd in de opbrengstprijs. Echter dat is waar het hem steekt, als het voedsel duur wordt krijg je gedonder daar hoef je de geschiedenis (zeer recente) maar voor op na te slaan
+2
bio boer
@demelkboer waneer is iets duur door het laag houden is nu inhaalslag nodig en lijkt het duur maar was altijd te goedkoop
+3
Tinus78
+1
Polder
Hogere normen in ons oppervlaktewater eisen dan ons omringende hoger gelegen landen. Een vruchtbare delta hoort dit te hebben en niet andersom. Daar ligt het grootste gedeelte vd oorzaak.
+5
spotmelker
@Polder Het echte probleem zit in de basis van al die EU-richtlijnen. Ze vinden stikstof inzet water, bodem of lucht. Vervolgens wordt een onbenullenlegioen ingehuurd om te rapporteren dat de landbouw de oorzaak moet zijn. De boeren moeten via ongecontroleerde rekenkundige misbouwsels zoals Minas en KLW uitrekenen hoe ze hun 'schuld' erkennen. Ondanks alle genomen maatregelen en beperkingen wordt er niet/nauwelijks vooruitgang geboekt en moet het beleid nog strenger. En nog steeds is er (bijna) niemand die nadenkt en ziet dat de praktijk heel anders is dan dat ze ons(zelf) willen laten geloven. We zijn er al veel te ver in meegegaan en zien nu dat die papieren doelen onhaalbaar zijn.
bio boer
@spotmelker volgens de grafieken zijn al flink gedaald dus er zijn maatregels geweest die wel wat hebben gedaan
+1
spotmelker
@bio boer wat maakt het zeker dat de maatregelen effect hadden en dat het niet een gevolg is van iets waar wij (nog) niets van weten? M.a.w. ben jij overtuigd dat de natuur reageert zoals wij het (moeten) berekenen?
bio boer
@spotmelker jij trekt alles wel erg veel in twijfel ze zullen toch wel iets weten
+6
spotmelker
@bio boer kwestie van analyseren en wanneer er conclusies worden getrokken o.b.v. gammel gereken moeten we scherp zijn i.p.v. volgzaam omdat een titelhouder dat beweert. Zie ook het stikstofbeleid. Voortschrijdend inzicht van o.a. TNO en RIVM laat zien dat alle bedrijven die onder de 10 Mol zitten nooit een waarneembaar effect op de natuur zullen hebben. Dan kun je het voorafgaande inclusief bevindingen van RvS en Rechterlijke uitspraken niet meer serieus nemen.
+1
Twentsch Land
Spijker op de kop 👍🏻

@spotmelker
+1
Polder
@spotmelker het zijn de Nederlandse te lage normen voor oppervlaktewater die de derogatie doet verdwijnen en de bufferstroken en NV gebieden in t leven hebben geroepen. En ja dit is in Brussel gerapporteerd maar t zijn Nederlandse normen.u
+2
spotmelker
@Polder en dus moeten de boeren Europabreed protesteren tegen de totstandkoming van die normen. Als je alleen tegen de hoogte of in dit geval de laagte ervan protesteert blijf je verdacht of als veroorzaker gezien. Daar moeten we vanaf.
+2
harke
Dat je er wat aan wilt doen snap ik.
Maar waar ik een beetje schijtziek van wordt zijn die burger initiatieven die ons gewoon aan het opstoken zijn.
Ze willen dat wij gaan demonstreren maar zelf doen ze niks
+5
Marco69
Europese verkiezingen komen eraan, nu willen ze beperkende maatregelen in Brussel terug draaien. Nu komt ie .......voor 1 jaar...
Stem nu op ons, doen we even wat U wilt en daarna naaien we je weer in de poepert.
Heel Eu rukt naar rechts daar zijn Koningin Von Der Leyen cs als de dood voor. Niet voor niets willen ze twitter facebook ect aan de ketting leggen. De landelijke media tv en kranten hebben ze al in hun zak. Met enige hulp van subsidies uiteraard.
+6
nederlandse boer
Nu dreigen met acties? Beetje laat of niet? Vooruitdenkniveau lijkt wel 0. Toen het besluit viel in Brussel dat NL de derogatie zou gaan verliezen was het voor mij een donkere dag en een zwarte bladzijde. Wie hoorde je erover? Niemand. Iedereen was zogenaamd druk met het stikstofgeneuzel waarvoor ze minstens 10 jaar procederen voor nodig hebben om je van de boerderij af te krijgen. Verlies derogatie betekent direct snijden in je inkomen en in je gezinsinkomen. Maar nogmaals, niemand had interesse......

Nu er een paar tanken mest teveel zijn in het land staat alles op zijn kop. Wonderlijke timing....
bio boer
@nederlandse boer ja snap het ook niet en maar blijven jammeren over bufferstroken wat peanuts zijn in verhouding gewoon alle ballen op derogatie en convenant dierwaardig veehouderij daar gaan de klappen vallen van een bufferstrook raakt niemand boer af is alleen stom en vervelend
Noorderling
Quote Reactie van @nederlandse boer:
had interesse......Nu er een paar tanken mest teveel zijn in het land staat alles op zijn kop. Wonderlijke

Inderdaad, gedoe achter de komma en druk met bijzaken en 2030 of 2035, dat maakt allemaal niets uit. Gerommel in de marge maar wel makkelijk te behalen resultaat, als het al niet ingecalculeerd wisselgeld is van LNV.

Speen in de mond en ze zijn weer stil, ondertussen gaat het over de grote massa voor de komma en wordt er lijdzaam toegekeken omdat er 3 ministers opvolgend de kantjes er vreselijk afgelopen hebben.
Brussel wil niet, ze wouden of mochten niet naar Brussel, dat is heel wat anders.
demelkboer
@Noorderling kantjes er aflopen? tis maar welke zaak ze dienen . Vooralsnog zijn ze van uit D66 perspectief machtig effectief bezig

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , melk , zuivelindustrie , brussel , aanvoer , acties , europese unie en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
30
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0