GroenLinks durft boer te vertrouwen, PVV en BBB botsen over dieren

Het boek Wegens stikstof gesloten van emeritus hoogleraar rurale sociologie Jan Douwe van der Ploeg maakte furore gistermiddag 30 januari tijdens het landbouwbegrotingsdebat in de Tweede Kamer. Van der Ploeg, die ooit de toegang tot het ministerie van LNV werd ontzegd vanwege zijn pleidooien voor een niet-padhankelijke boer, geeft in zijn boek het voorbeeld van boeren die er een sport in gingen zien om hun milieudoelen beter te halen dan anderen.

Het is een aanstekelijk spel dat werkt als je boeren de ruimte geeft om zelf te bepalen hoe ze hun milieudoelen het beste kunt halen. Kamerlid Laura Bromet verklaarde in het landbouwdebat dat de Kamer gisteren voerde dat ze een oude CDA en VVD-gedachte omarmt: laat de boer bepalen hoe hij doelen haalt en schrijf niet voor hoe hij dat moet doen. Doelsturing heet dat. Groene en andere linkse politici hadden daar nooit vertrouwen in. Boeren mogen Van der Ploeg een bloemetje sturen want ook zij pleiten al vele jaren voor doelsturing.

De formatie leek een nieuwe deuk te hebben opgelopen. Dierenwelzijnswoordvoerder Dion Graus (PVV) botste met Caroline van der Plas (BBB) over afschot van de wolf. Dat ging zo ver dat zij zich vermoedelijk realiseerde dat Graus' dierenwelzijnsopvattingen niet ver van de Partij voor de Dieren staan.

#PVV Dion Graus verontwaardigd tegen Van der Plas #BBB "De mens doodt miljoenen dieren, daar hoor ik nooit iemand over, nooit. En nu pakt de #wolf een paar schapen, waar de boeren ook nog voor betaald krijgen, en we hebben problemen." pic.twitter.com/MGVmfECHEu— dr. Marina (@mmeeuw) January 31, 2024

Deel dit topic

Reacties

+2
de jonge
Ach volgens graus als hij oog in oog met een wolf komt doet hij even ksst ksst en wapperd met de handjes en de wolf is zo onder de indruk dat hij hem met rust laat. Dhr Graus moet het dan in de praktijk maar even voor gaan doen toch?
familie pelle
@de jonge
Quote:
. Ach volgens graus als hij oog in oog met een wolf komt doet hij even ksst ksst en wapperd met de handjes en de wolf is zo onder de indruk dat hij hem met rust laat.

Ook zonder ksst ksst en wapperende handjes laat een wolf Graus met rust. Ook al heeft die wolf 3 weken niet gegeten.
Bennie Stevelink
Doelsturing is iets wat LTO, CDA en VVD al heel lang willen. Het valt of staat echter bij de mogelijkheid tot objectieve en goedkoop uitvoerbare doelmeting.
Dat is tot nu toe de beperkende factor.
vannorden1993
@Bennie Stevelinklijkt mij heerlijk zo’n stikstofmeter in de stal
Daarmee kun je beter werken dan met minas
Een condoom eromheen met een piepklein gaatje erin
En klaar is kees
+2
Realisme
@vannorden1993 daar komen ongelukjes van
+1
weurding
@vannorden1993 condoomgebruik met gat geeft zelfde resultaat als geen😋
Kars
@vannorden1993 ventilator boven hangen die naar beneden blaast 🤣
vannorden1993
@Kars we verzinnen er wel wat op
Ik ben gek op uitdagingen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's sturen , schapen , partij voor de dieren , stikstof , groenlinks , dieren , tweede kamer , formatie , caroline van der plas en caroline geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1.656