Plan voor opschaling naar 2.500 biologische melkveebedrijven



Quote:
Van 500 biologische melkveehouders nu, naar 2.500 over vijf tot tien jaar. Dat is het ambitieuze doel van de Regiegroep Opschaling Biologische Zuivel en Rundvlees, de onlangs van start is gegaan.

Deel dit topic

Reacties

+1
Putjeschepperr
Ik las dat campina ook biologische bedrijven zoekt.vond het wel humor want ken sommige bedrijven die er weg gingen omdat ze er geen plek voor hadden.
+2
spotmelker
Als die regiegroep zich nu inspant voor een plus van 20 cent t.o.v. gangbaar is het zo klaar.
wolfje
@spotmelker en zo is het. Bio melkprijs is momenteel maar moeilijk te handhaven. Eko-holland heeft ledenstop. Friesland wil ene jaar van alles af en andere jaar zoeken ze weer nieuwe leden, daar krijg je geen hoogte van.
als bio in de supermarkt zo duur blijft als nu en het dus niet meer wordt verkocht hou ik mun hart vast.
krapte geeft altijd nog een betere marktpositie dan overschot
+1
Twentsch Land
Bio voor reguliere prijs.....

@wolfje
Galebreaker
@Twentsch Land Helemaal met jullie eens, er is simpelweg niet genoeg méérwaarde op bio te realiseren tov van de gangbare (reeds geïntegreerde) super-producten. Deze moeten dus worden gebruikt om bio te sponsoren. Dit is pervers en gaat niet werken omdat we geen gesloten markt hebben. Met het achterblijven van marge op bio op boerderij- en winkelniveau zal bio uit zichzelf niet groeien.
m uut m
Kan iemand die man terug fluiten.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zuivel , rundvlees , melkveebedrijven en melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0