Wolf richt 'slagveld' aan bij boerenvoorman Bart Kemp in Otterlo

Schapenhouder en boerenvoorman Bart Kemp heeft vanochtend dertien dode en twee gewonde schapen aangetroffen op een van zijn weilanden bij Otterlo. Kemp spreekt over "een slagveld". Hij gaat ervan uit dat een wolf de boosdoener is.
Het is de vierde keer in korte tijd dat Kemp dode schapen aantreft op zijn land. "In dit tempo kan de professionele schapenhouderij over vijf jaar niet meer bestaan", zegt Kemp bij Omroep Gelderland. "Het loopt de spuigaten uit."
Kemp, bekend van zijn werk als voorman van Agractie, kreeg vanochtend in alle vroegte een telefoontje van zijn buurman dat er iets mis was. Onderweg naar zijn weiland belde hij een dierenarts en de wolvenexperts van BIJ12.
Gat onder schrikdraad
Op zijn land trof de schapenhouder de kudde van 42 schapen, waarvan er dertien de aanval niet hadden overleefd en twee zwaargewond waren geraakt. Aan de rand van zijn weiland zag de boer een duidelijk graafspoor dat onder een hek met schrikdraad door ging. "En na dat graven is het geweld tegen mijn schapen begonnen", aldus Kemp.
Een taxateur van BIJ12 ging vervolgens direct naar Otterlo. "We nemen DNA-monsters en analyseren de bijtwonden om te kijken of het inderdaad een wolf was", aldus een woordvoerder van de organisatie. "Dat doen we liefst meteen, ook in het weekend. Want dan zijn de sporen vers."
Perspectief
Als het inderdaad om een aanval door een wolf gaat, is het de vierde keer bij Kemp sinds 7 november. Hij verloor daarbij in totaal zeker 25 schapen. Zoals elke boer die te maken krijgt met een aanval door een wolf, krijgt Kemp een schadevergoeding voor zijn gedode schapen.
Zelf noemt hij zo'n compensatie nu "niet relevant". Hij wil naar eigen zeggen vooral dat de overheid perspectief biedt voor de toekomst van de schapenhouderij in Nederland.

Deel dit topic

Reacties

+14
labella
Afschieten die krengen!!!
+1
grös
@labella
De laatste was in 1772, dus word wel weer tijd ja. Is al een roedel van 8 stuks gefilmt bij Makkinga. 8 stuks !!
+1
hans1980
Lees op sociaal media niets anders dan "heeft boer omheining wel in orde?"
Weidezicht
Het "goede" nieuws is, is dat deze aanval zojuist het 20 uur journaal haalde. Althans ze hadden het over 10 dode schapen in Ede.
T60401
@Weidezicht Wat ik nog het beste vond was de constatering wat de spreidingswet inhield. Voor de regeringsleiders is het nu wat minder ver van mijn bed show.
Weidezicht
@T60401 tja ik schakelde daarvoor net te laat in. Dus dat net gemist.
IJsseldelta
@T60401 Zuid Holland overduidelijk de minste asielzoekers opgenomen.
+1
cjw73
@IJsseldelta als je in wassenaar woont wil toch asielzoekers centrum naast je huis.🤣🤣🤣
Weidezicht
@cjw73 weet niet hoe het nu is, maar auberge de kieviet in wassenaar, een voormalig 2 of 3 sterren restaurant is paar jaar geleden ook asieloovang geworden.
+1
cjw73
@Weidezicht hier in de buurt ook een paar hotels waar ze in zitten. Maar das booming business.
+3
Weidezicht
@cjw73 ja, die hoteleigenaren hoor je niet, coa is een beste klant.
+1
Weidezicht
@IJsseldelta nou, ik woon toevallig in het westen en zit voor werk in den haag. Daar heb ik niet het idee dat we er een paar tekort hebben hoor.....
grös
@Weidezicht
Dit soort berichten hadden we 2-3 jaar terug hier al, maar komt langzaam steeds dichter bij de Randstad.
+2
vannorden1993
Er moet eerst een mens aangevallen worden voordat er actie komt
Putjeschepperr
@vannorden1993 het is niet of maar wanneer het gebeurt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's graven , schapen , dierenarts , weiland , overheid , toekomst , gelderland , agractie , bart kemp en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0