Landbouwminister Adema: Nederland verdient als grote voedselproducent speciale status in EU


Quote:
Nederland en de rest van de ‘vruchtbare delta’ in Noordwest-Europa verdienen een speciale status in de Europese Unie. In tijden van wereldwijde onrust, oorlog en klimaatverandering is voedsel zó belangrijk dat dat nodig is. Dat zei demissionair landbouwminister Piet Adema (ChristenUnie) vrijdagmiddag tijdens de grootste landbouwbeurs van Europa, de Grüne Woche in Berlijn.

Deel dit topic

Reacties

+10
Twentsch Land
Geen woorden maar daden Adema ..... roffel maar even goed op die trom in Brussel ...... derogatie even weer ophalen .......
+17
ted9
Wat een held is het ook he. Nooit in Brussel geweest voor derogatie en nu grote praatjes. Duizenden boeren gezinnen in afwachting van wat komen gaat aankomende jaren omtrent mest en weet ik wat nog meer. Deze personen zou men eens in een instelling moeten opnemen en eens kijken hoe hun hersenen werken. Pathologische leugenaar!
bio boer
@ted9 derogatie was niet zijn werk dat was staghouwer of misschien wel voorwerk van schouten
Twentsch Land
Das een pittig verhaal, laatste woord nog niet over gezegd, mogelijkheid aanwezig op korte termijn ingrijpende overheid besluiten.

@hans-hans
bio boer
@hans-hans dat ging over de bufferstrook die wilde hij jaartje uitstellen was de eu het niet mee eens als ik het mij goed herinner
+2
JohnDeere7serie
@ted9 de dag komt dichterbij dat hij gaat zeggen, we staan achter de boeren! Nou, dan weet je het tenminste zeker dat je afgeknald wordt.
Achso
@JohnDeere7serie inderdaad. Een nekschot doe je van achter
+7
vannorden1993
Nederland verdient betere ministers.
+2
GJKlaassen
Ik stel voor dat de landbouwministerie naar het buitenland verhuist. Daar praten ze vaak positiever over ons dan binnen de landsgrenzen.

Elk jaar bij de Grune Woche hetzelfde liedje...
+1
HansBa
@GJKlaassen precies, stond vorig jaar v/d wal ook niet met mooie woorden over kaas daar? Eenmaal terug in den Haag spuugt ze weer bagger.
+2
Kars
Een man een woord zeggen ze. Slappe zak...
+2
jan 10
Tis alleen jammer dat we daar nu een vreselijke oorlog voor nodig hebben om te beseffen dat voldoende voedsel productie van essentieel belang is om de ,,vrede,, te bewaren.Wij boeren en vissers roepen dat al jaren,en nu pas vallen de oogkleppen van Adema zijn gezicht,of wist hij wel beter ,maar durfde hij niet...
Om geloofwaardig te blijven moet hij nu stappen ondernemen.
En anders moeten de boeren/vissers zelf maar stappen ondernemen ....
Melkveehoudernh
@jan 10 niet alleen voldoende, er komt altijd betaalbaar achteraan bij die politici. Dat betekent mag niks kosten, valt niks aan te verdienen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's piet , klimaatverandering , europa , landbouwbeurs , voedsel , verdienen , europese unie , nederland en piet adema geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0