De Rabobank draait bij, maar het is niet genoeg

De overgang naar echte duurzame landbouw vergt veel meer dan eisen stellen aan boeren die krediet willen. Er is nationaal beleid nodig, zegt Geert-...

Deel dit topic

Reacties

+2
Melkboer16
En dat staat in Trouw. De meest linkse krant van Nederland en die lezers die nog abonnee zijn kunnen biologische producten betalen.
Zebra
Weer zo'n profeet (zelfstandig onderzoeker zonder werk zeker), die denkt dat alles bio de oplossing is voor alles. Met halve waarheden als argument. Gaat hij ook bepalen wie er wel voedsel krijgt en wie niet?
+1
Braboboer
Misleidende titel, ik dacht effe dat ze wat teruggekomen waren op het d66 beleid.
+3
matt
Er is een andere optie voor nationaal beleid: maak biologisch de norm. Leg wettelijk vast dat vanaf 1 januari 2026 alle zuivel die in winkels wordt verkocht, biologisch moet zijn om vrij te blijven van ­accijns. Voor alle niet-biologische zuivel betaalt men wel accijns. Dat maakt het niet-duurzame product duurder dan het biologische. Nederlands product, Europees product, spul uit China, maakt niet uit. Laat vervolgens de markt zijn werk doen.
Drastisch, maar ook goedkoop beleid
Ja, het is drastisch, maar binnen drie jaar is 30 tot 40 procent van de ­Nederlandse melkveehouders dan wel biologisch. Daarna kunnen we verder met varkensvlees, tarwe, aardappels etc. En het kost de overheid niets.


Het kost de overheid niets,maar de burger kan het niet meer betalen.
Die probeert nu al,de winkel uit te komen.
Zonder te betalen,was gisteren nog groot in het nieuws.
+6
Bartlehiemboer
Heb ze vanmorgen geschreven dat ze contact kunnen opnemen met ons.

Zodat ze vanuit de bioboer horen dat het gewoon niet mogelijk is wat ze voorstellen. (2026)

Al zou heel Nederland biologische gaan boeren....
Dan nog zit je met tweeenhalf jaar overgang naar biologische. Schrale opbrengst.
Pas na 5 jaar komt alles wat op gang
Met alle hoge kosten die hierbij komen en weinig afname.
Dat gaan velen niet redden.

Is maar 1 voorbeeld. Het is wel moeilijk om op burger niveau te praten. Ze hebben geen idee wat een boer allemaal doet. En wat regels en plichten zijn.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , rabobank en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN