Boeren maken zich grote zorgen over oogst vanwege wateroverlast

In verschillende delen van het land zorgt de verhoogde waterstand voor overlast. Boeren maken zich grote zorgen over de gevolgen van het hoge water. Vooral de oogst van aardappelen en suikerbieten dreigt in gevaar te komen.

Deel dit topic

Reacties

paul1
ITTEREN - Paniek op het schiereiland van het Limburgse Itteren. Daar is een stier die zich maanden geleden heeft afgezonderd van de kudde nu ingesloten door de Maas. Het dier is al dagenlang omringd door water in het natuurgebied tussen Lanaken en de Limburgse grens dichtbij Iterren, meldt de Belgische zender TVL.

telegraaf.nl/nieuws/1930641693/…
+1
bio boer
Als de aardappelen er nog nog steeds uitmoeten is ook niet best is de onderste helft in de rug ook wel weg gerot
Kars
@bio boer des te beter! Beter goed rot dan half rot. Flikkeren ze mooi door de zeefmat, sta je aan de band niet heel tijd in de mayonaise te knijpen 🤣
+1
Vdejong
2 dagen geleden heeft de buurman sojabonen geoogst over de vorst
bio boer
trekkerfotografie.nl/bietenoogst-2023-loonbedrijf-…
Melkveehouder met suikerbieten op zware klei gaat nog niet zo gek onder deze omstandigheden met mais rijden ze diepere sporen

Suikerbieten prijs is nog niet zo slecht misschien kan ik dat ook nog wel eens proberen maar mag je zomaar bieten aan de suikerunie leveren?
Kars
@bio boer bietenquotum kopen
bio boer
@Kars ik dacht dat het er niet meer was
+1
hans-hans
Claas 1986
@hans-hans structuur van de grond is wel beetje naar de maan.
bio boer
@Claas 1986 dat was het ook al zo tezien 😁
+3
Weidezicht
De enige keren dat LTO het landelijk nieuws haalt, is met klagen over droovte in het voorjaar en nattigheid in het najaar. Over stikstof, derogatie en oneerlijke toestanden met KRW weten ze de pers niet te bereiken.
+1
Noorderling
@weurding
Toch maar even met mooi weer lijn een GPS lijn opslaan.
bio boer
@weurding die ford is nog oude degelijkheid kon nog wel wat dieper weet niet hoe diep het werd verder op natuurlijk tank vol melk kun je nog wel lekke band om gokken 😁
Koeien boertje
@bio boer afrastering was op het pad gespoeld

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's water , wateroverlast , suikerbieten , oogst , aardappelen en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0