Zoon van melkveehouder ontwikkelt eenvoudige mastitissensor

Het Nieuw-Zeelandse bedrijf Bovonic heeft een eenvoudige sensor ontwikkeld die snel mastitis in de melk opspoort. Quad Sense test de melk uit elk kwartier afzonderlijk.

Quad Sense bestaat uit vier sensoren die de geleidbaarheid van de melk meten. De veehouder kan de sensoren zelf in de melkbekers plaatsen. Ze worden gevoed door een klein AA-batterijtje en zijn verbonden aan een besturingseenheid die in de melkstal komt te hangen. Zodra de sensoren mastitis vaststellen in de melk, gaat een waarschuwingslamp branden.

Meer info: bovonic.com/

Deel dit topic

Reacties

+1
Twentsch Land
Dit zijn nou prachtige uitvindingen, daar kun je wat mee.
Melkveehoudernh
@Twentsch Land doet elke melkrobot toch al vijftien jaar, kun je net niks mee, geleidbaarheid. Zijn bij de robots niet voor niets met scc enzo gekomen
bio boer
@Melkveehoudernh als echt mis is zie je wel bij geleidbaarheid maar hoog cel valt tegen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melkstal , mastitis , quad , melkveehouder , sensor , meten , test en quad sense geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
2.304