Actie op landbouwschool: 'breek banden intensieve landbouw'

Een groep studenten heeft het bezoek van demissionair minister Christianne van der Wal aan de landbouwhogeschool Van Hall Larenstein in Velp aangegrepen voor een noodkreet. Ze willen dat de school de banden verbreekt met intensieve landbouwbedrijven.

"Meer (bio)boeren. Minder bullshit." staat er op een spandoek. "Mijn lekkere aardappelen zijn bespoten!", staat op een bord geschreven. Aandachtig leest de minister de teksten en gaat met de actievoerende studenten in gesprek.

Het is niet de eerste keer dat een aantal studenten van hogeschool Van Hall Larenstein actie voert. In mei van dit jaar bezetten ze de school al een paar dagen totdat de politie de school ontruimde. Hun boodschap op deze maandagochtend blijft dezelfde. Maar de boodschap is voor hen nog wat urgenter na de verkiezingen.

Deel dit topic

Reacties

+1
Vdejong
Klimaatactivisten niet alleen doorgedrongen in de landbouw universiteit, maar nu ook in het hogere landbouwonderwijs
+2
Vdejong
@Vdejong Zo gestudeerd, maar niet de essentie van een democratie snappen
+5
magerehein
@Vdejong Denk dat de school hier ook wat te verwijten valt. Zou deze klantjes toch op korte termijn gaan verzoeken een andere studierichting te gaan volgen als je de basis principes van het iets laten groeien op onze mooie groene planeet al niet wenst te accepteren.Dan nog enige financieel onderricht,studie schulden maken op iets wat je toch niet tussen de oren wenst te krijgen levert alleen maar problemen op in financiële zin,geld lenen kost geld.
bio boer
@magerehein er zijn ook steets meer opleidingen voor voedsel bossen biologische opleidingen of andere alternatieve activiteiten weet niet of ze die daar ook doen
+3
Jannus
@Vdejong mensen met een moestuinambitie
+3
Vdejong
@Jannus ja en dan verbaasd zijn dat de aardappelen verrotten in de moestuin door ze niet te beschermen tegen phytophthora
+3
kanniewaarzijn
@Vdejong Precies. Er komt een tijd dat we borden tegenkomen met de tekst:" waren mijn aardappelen maar bespoten geweest"

En waarom degene die het zo erg vindt dat aardappels bespoten worden, niet gewoon biologische aardappelen eet is mij ook een raadsel. Leven en laten leven.
+1
Kars
Hoorde dat jarem terug al van studente op wageningen. 2 studenten pro en anti boeren
+2
Jannus
Quote Reactie van @Kars:
2 studenten pro en anti boeren

Zijn degenen altijd die nog nooit een aardappel hebben verbouwd of een tomaat hebben gekweekt maar wel over de ander weten te praten.

Ken genoeg mensen met een moestuin en die weten heel goed hoe lastig het is om producten te vebouwen ook al gaan ze goed om met diverse teelt stroken en ongedierte buffer gewassen etc etc en het ook accepteren dat er iets niet lukt door de slakken of de vorst

deze studenten zullen al wel heel wat kerosine achter zich hebben gelaten
grös
@Jannus
Hier in de groentetuin ook geen gbm's, alleen mest, en stro tegen onkruid. Veel kan wel op die manier, aardappels 25% verlies, en voor de rest prima maar lang niet altijd een perfect product voor de supermarkt..
+2
Klussera
Velp is toch school voor boswachter landschap architectuur etc
Jannus
Quote Reactie van @Klussera:
Velp is toch school voor boswachter landschap architectuur etc

Kunnen ze sluiten ,er zijn er genoeg
Vdejong
@Jannus Komende jaren komen er toch honderden boswachters bij, al die stoppers
Vantveen
@Klussera tegenwoordig ook international development management en hippische bedrijfskunde. Die eerste is helemaal feest. 4 jaar les over hoe vaak je het woord duurzaam kan gebruiken zonder met een oplossing te komen
+1
robbies
Vroeger schoefelde we die spinazievreters toch gewoon van het schoolplein af? In Emmeloord kwam je die lui van Warmonderhof weleens tegen. Pretendeerden boer te zijn, maar als ze op een trekker stapte moest je wegduiken
+1
richard melkvee
Laat die jongen lekker een biologische dynamische boerderij beginnen, maar denk dat die daar te lui voor is.
+2
Weidezicht
@richard melkvee was iemand anders zo scherp om het zien, maar grammaticaal is "aardapelen" ook een moeilijk woord. Ze moeten dus nog even verder studeren.
+4
m uut m
Waarom doet vd Wal überhaupt nog aan deze uitstapjes. VVD wil toch niet mee regeren.
Frans Z.
Worden nu ook al van binnenuit aangevallen.
+1
bertusvds
Allemaal een onvoldoende en gezakt !!
+3
paul1
Zonder intensieve landbouw zullen de supermarkten snel leeg raken.
grös
@paul1
Er zit ook nog een boel in de grond..
paul1
@grös is ook vaak intensieve landbouw
bluepower12
Betaald door vd Wal om een showtje op te voeren?? 😜
+1
MBMB
Hier zie je de toekomstig medewerkers van SBB en Milieufederatie. In Dronten (waar onze zoons hebben gestudeerd) zal dit nooit gebeuren.
newholland6640
@MBMB

Nee daar nemen ze liever de vlucht vooruit
MBMB
Hier zie je de toekomstig medewerkers van SBB en Milieufederatie. In Dronten (waar onze zoons hebben gestudeerd) zal dit nooit gebeuren.
bio boer
@MBMB daar heb je Warmonderhof wat ook onderdeel is van de has
marcsterreborn
@bio boer klopt dat wel? Warmonderhof staat toch los van Aeres Hogeschool, al werken ze wel samen soms...
bio boer
@marcsterreborn nee zelfde school wel met eigen directeur
marcsterreborn
@bio boer aha weer wat geleerd
+1
bio boer
@marcsterreborn mijn vriendin is er lerares engels en rekenen 😉 lang niet alle leerlingen zijn er groenlinks stemmers ook veel rechts
marcsterreborn
@Bennie Stevelink tja als we boeren gaan afrekenen op spelfouten, hebben we een dagtaak....
Jan-T
Als je het bord leest dan kan je afvragen, Zijn ze wel naar school geweest.
Want ze mogen eerst wel Nederlandse les hebben in schrijven op een bord.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's school , banden , verkiezingen , aardappelen , politie , bio , christianne van der wal en van der wal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
35
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
0