Illustratie van: Lucas Ensing

Extinction Rebellion trekt met ‘rouwstoet’ door de binnenstad van Den Bosch

Extinction Rebellion hield zaterdag een demonstratie in Den Bosch. Dat deed de actiegroep om aandacht te vragen voor beter beleid bij zuivelgigant FrieslandCampina.

De groep kwam eerst samen op de Markt. Vanuit daar liep de groep in een ‘rouwstoet’ onder andere via de Hinthamerstraat de Jacob van Maerlantstraat richting de Pieter Langendijksingel, waar één van de productielocaties van FrieslandCampina zit.

De demonstranten hadden speciaal voor de gelegenheid vooral zwarte kleding aangetrokken, naar eigen zeggen voor “alle dieren, boeren en natuur die onder het beleid van FrieslandCampina hebben geleden of nog altijd lijden”.

XR hield zaterdag, naast demonstraties in Den Bosch, ook demonstraties in Tilburg en Eindhoven.

Deel dit topic

Reacties

+8
Ik vind het onderhand gewoon zielig. Zielige mensen, gehersenspoeld door de media en hun eigen bubbel.
+9
Erik1979.
Eerste actie van Wilders moet zijn om deze groep op de terroristen lijst te krijgen. De moord aanslag op Baudet kwam ook van hun. Zulke groepen moeten in de gaten gehouden worden. Deel gaat letterlijk over lijken.
sorry
chris-van-hagen
@sorry Tel het aantal borsten in de demonstratie.
Wat komt er uit die borsten wanneer de eigenaar bevallen/gekalfd is?

“Koeienmelk is smeriger dan olie”
“Koeienmelk wordt gemaakt over de lijken van levende wezens”

Ik zie enkele tientallen mensen protesteren die lijden onder het tekort aan personeel in de geestelijke gezondheidszorg.
Het is goed dat deze mensen geen zuivel consumeren. Consuminderen leidt uiteindelijk vanzelf tot een goede oplossing voor deze mensen.
+2
Hans van Bergen
Niet in het kranten artikel wel in De Gelderlander: ER wordt uitgejoeld in Den Bosch. Activisten van ER die een rouwstoet vormden werden de gehele route uitgejouwd gemiddelvingerd een vrouw zwaaide met 2 tassen vlees' 'wij gaan lekker BBQen, ga eens werken etc etc.
+1
Cowboy3
@Hans van Bergen Dat artikel heb ik hier boven geplaatst.
archive.is/IDKfB/
Het you tube filmpje hebben ze natuurlijk zelf gemaakt en alle commentaar/positieve eruit geknipt.
Hans van Bergen
@Cowboy3 In het artikel ook een deelneemster die verklaart wel gewend te zijn uitgescholden te wordne tijdens haar demo's. Zo ook tijdens snelweg blokkades en bank gebouw akties. Daar lees je dan nooit iets over
chris-van-hagen
duurzaam-ondernemen.nl/frieslandcampina-publiceert…

Hoe maak je mensen gek genoeg om met doodskisten te gaan demonstreren??
Heel eenvoudig:

Met onze doelstellingen en concrete acties hebben we een duidelijke routekaart voor de significante reductie van de uitstoot van broeikasgassen in 2030 en zijn we op weg naar het realiseren van netto-klimaatneutrale zuivel in 2050.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's speciaal , demonstratie , frieslandcampina , natuur , dieren , bosch , tilburg , eindhoven , richting , boeren en extinction rebellion geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0