Zal Alex de boerderij kunnen verkopen?

Nieuws van Alex the Dutch Dairyfarmer:

Deel dit topic

Reacties

hans1980
Ad hoc
Vdejong
Vast wel
IJsseldelta
Die is voor de kerst weer in Holland.
T60401
@IJsseldelta Alex is in ieder geval rijp om te verkopen.
+2
marcsterreborn
Een mooie soap....
+4
achterhoeker2
@marcsterreborn En de makelaar maar lachen
+2
casev2
@achterhoeker2 die is idd de enige die (ruim) beter word van dit kortstondig avontuur...

Overigens vind ik het best een mooi en net bedrijf, waar zeker een koper voor is. Weet iemand de vraagprijs?

interfarms.com/nl/realestate/…
+3
bio boer
@casev2 toch vrij sober bedrijf alleen jonge stal met melksysteem ook maar wat half is
Goede voeropslag zit er niet bij
Jongvee huisvesting is ook maar minimaal
Maar dan kun je het ook wat eigen maken natuurlijk als alles al perfect is moet je het doen wat er is
+7
Vdejong
@marcsterreborn hij heeft stappen gezet die jij nooit zult maken
+8
slagroomvla
Quote Reactie van @Vdejong:
hij heeft stappen gezet die jij nooit zult maken

Is dat erg?, en achteruit stappen is ook stappen maken.. en ik moest er ook niet aan denken. Niet iedereen is enthousiast over in totale eenzaamheid met vele maanden sneeuwtroep wat koeien te melken. Vraag me gezien jouw geïrriteerde reacties ook wel is af hoe happy jij daar werkelijk bent.
+3
Vdejong
Quote Reactie van @slagroomvla:
geïrriteerde reacties
dat komt voornamelijk door de reacties hier op PB, zo van: zie je wel dat emigratie niets is, 'iedereen' komt berooid terug, enz. Dat zijn de verhalen van de vastgeroeste prikkers
+1
marcsterreborn
@Vdejong enigzins geirriteerd klink je wel. En besef je wel dat ook jij behoort tot de vastgeroeste prikkers hier? Als we dat niet waren met zijn allen (het vastgeroeste prikkerslegioen) waren we ongetwijfeld met zijn allen naar het halfblote (al zouden we dat 30 jaar geleden niet zo noemen) boerinnenbal geweest....
+1
slagroomvla
Quote Reactie van @Vdejong:
zie je wel dat emigratie niets is, 'iedereen' komt berooid terug, enz. Dat zijn de verhalen van de vastgeroeste prikkers

Heb ook genoeg voorbeelden ervan gezien, vooral onder de oost-dld en dk gangers is een hoop familiekapitaal verdampt. Daar moet je dan in Canada weer meer je best voor doen om alles kwijt te raken..
+1
Rene Strik
@Vdejong Dat houd je toch.
Het geeft mensen een gevoel van ondersteuning dat niet emigreren de beste keus is. Wij doen hier zelf niet anders door het nieuws en regels in Holland te gebruiken om onze keuze te verdedigen.
Je hebt wel gelijk dat er vele onware vooroordelen zijn. 6 maanden vrieskist, alleen en eenzaam en geen sociaal leven.
Dat is pertinent onwaar voor 80% van Canada.
Ik ben een paar keer in Nova scotia en PEI geweest, en dat lijkt allemaal prima kwa afstand en klimaat. Sociaal leven lijkt mij ook prima, mits je wil aanpassen. Als men precies hetzelfde zoekt als waar men vandaan komt, moet je zelfs binnen NL niet verhuizen, want dat veranderd snel. In NL ga je naar de voetbal club of tentfeest om te socializen, hier een kampvuur of een buck and doe. De sfeer is hetzelfde, de locatie anders. Sociaal zoveel of meer te vinden als in NL.
Echt winter is vaak maar 6 weken.
Half January tot 1 maart. De rest is meer Hollands winter weer. Vaak mooier door -10 met veel zon.
Nu zijn we nog volop aan het oogsten. 10 graden en zon met uitschieters naar 20 graden tot mogelijk eind November. Daarna gaat het vrij snel naar milde winter met January/February mogelijk echt koud en wit. Half maart is de sneeuw vaak weer weg.
We zitten hier op dezelfde hoogte als Milaan, en dus vaak warmer dan kouder.
Veel mensen kijken verbaasd wanneer ze horen dat we net zo zuidelijk zitten als noord Italy.
+1
pieta
@Rene Strik Ik vind dat VdeJong zichzelf continu aan het verdedigen is. Van jou weet ik nog dat je in de vakbladen stond dat je ging vertrekken. Jij verdedigt je ook niet. Dat hoef VdeJong ook niet. Maar dat mensen vragen zetten bij zijn vertrek is toch niet zo gek. Prachtige locatie in NL, geen opvolger en geen financiële problemen (zover ik weet). Hij is zelf ietwat op leeftijd(50 jaar of ouder dacht ik). De logica van emigreren ontgaat me dan een beetje tenzij je zelf gewoon zegt dat het een langgekoesterde droom van je is.
+2
Vdejong
Quote Reactie van @pieta:
De logica van emigreren ontgaat me

dus wanneer er geen opvolgers zijn, dan heb je in jouw ogen geen geen reden om te emigreren?
Zul je toch iets beter moeten lezen. Ik heb meerdere keren geschreven waarom we de boerderij in Nederland verkocht hebben. Daarnaast was dit een mooie kans om opnieuw te beginnen zonder de sores van het beleid in NL en zonder bankperikelen. Ik sjors maar dan in het buitenland.
+1
pieta
@Vdejong Al wat je noemt had in Nederland ook gekund volgens mij. Tenminste ik heb mijn boerderij ook verkocht, ben verplaatst, ben eigenlijk ook aan het sjorsen, heb met weinig regels echt van doen en boer ook zonder bank. Vandaar dat ik zeg dat je beter kunt zeggen dat het gewoon een langgekoesterde wens van je was/is. De rest van wat je noemt kun je in NL namelijk ook.
Vdejong
Quote Reactie van @pieta:
Vandaar dat ik zeg dat je beter kunt zeggen dat het gewoon een langgekoesterde wens van je was/is.

onze redenen heb ik in vele topics verteld, ik voel me niet geroepen om me verder te verantwoorden
+4
Achso
@pieta ik snap het drommels goed waarom hij daar een stap gezet heeft. Of vind je het gezeur in Nederland zelf wel zo gezellig? Met de redenen die De Jong aangeeft hoeft helemaal geen Nederlands opgeheven vingertje bij. En ook zonder opgaaf van redenen niet
Vdejong
@Achso Dank u
+3
pieta
@Achso Hij wou boeren zonder bank, was de regels beu en zijn boerderij stond op een voor de toekomst slechte locatie.

Nou ga ik er vanuit dat er in Canada toch ook wel enige vorm van regelgeving zal zijn. Hij had hier 90 hectare eigendom, werd door de provincie gekocht en had een prachtlocatie. Ik ga er vanuit dat ie voor het geld wat ie daar netto van overhield in Nederland ook wel een locatie had kunnen kopen waar ie 60 koeien kon melken zonder bank en weinig belemmering van regelgeving als P-rechten, NB-vergunning of mestregelgeving.
Dus dan vind ik, met de nadruk op ik, die redenen die hij noemt niet indrukwekkend. Als ie gewoon zou zeggen mijn kinderen zitten allemaal in het buitenland en het is altijd mijn droom geweest om in Canada te boeren dan zou ik direct zeggen: groot gelijk.

Succes, gezondheid en alles gun ik hem sowieso.
leonievdh971
@pieta Zonder afstemming spreek ik voor twee
Ik ga er gemakshalve vanuit dat VdeJong dezelfde mening heeft.
Wat jij denkt en vindt is voor ons niet relevant.
We hebben allebei medelijden met mensen die iets denken en te mogen vinden van iemand anders.
+1
pieta
@leonievdh971 Luister dat liedje nog maar een keer waar ik eerder al een link naar gegeven heb. Dat interesseert me echte geen ene reet. 😁
+1
Vdejong
Quote Reactie van @slagroomvla:
totale eenzaamheid met vele maanden sneeuwtroep wat koeien te melken.

weer zo'n cliche
slagroomvla
Quote Reactie van @Vdejong:
weer zo'n cliche

Wat klopt er niet dan?
Vdejong
@slagroomvla ik nodig je uit om je vooroordeel te bevestigen, maar dan voor minimaal een jaar zodat je niet alleen de winter ervaart maar ook de voordelen van boeren in Canada tov NL
slagroomvla
@Vdejong Mooi aangeboden, maar heb hier mijn eigen spulletje wat ook een beetje door moet hobbelen. Geloof best de voordelen, hier ook meer dan zat waar ik mij groen en geel aan erger, maar mijn gezin wil hier toch niet weg. Dus het beste maar van maken.
+1
January
@Vdejong dat heb je ook met dk , je kunt hier prima boeren , maar veel laten zich gek maken
+4
achterhoeker2
@Vdejong Ik snap best, dat je het voor alex op neemt, maar hij is hard opweg naar boer af.
En ja ;soms heb je pech maar even goed,nadenken voor je een beslissing neemt is ook weleens verstandig.
+4
Greetje
@achterhoeker2 Ik vind het een geweldige vent, blijft onvermoeibaar zijn opgewekte en super eerlijke vlogs maken. Waar velen wel eens over fantaseren, wij wel althans, brengt hij in de praktijk! Iedereen mag zijn eigen fouten maken zeg ik altijd maar.
+4
marcsterreborn
@Greetje helemaal mee eens. Dat ik geniet van zijn mooie, enthousiaste en openhartige vlogs..... en de vergelijking met een soap maak..... wil totaal niet zeggen dat ik hem diskwalificeer. Ik vind het dapper van Alex wat hij deed en doet. Hij zet inderdaad stappen die ik niet zo snel zou zetten. Tja, is dat erg? Ik weet het niet. Zijn filmpjes stel ik zeer op prijs in ieder geval...
+2
Frans1
@marcsterreborn kijk, dat is aardig genuanceerder
+2
casev2
@achterhoeker2 daar heb je ook wel gelijk in. Het zou voor vele geen gek idee zijn, om na de verkoop in nederland eerst eens een paar maanden in het nieuwe land te gaan werken voordat je wat koopt. Zo heb ik zelf na school een halfjaar in denemarken gewerkt, en besloten dat het land niks voor mij is. Dat had ook heel anders kunnen lopen (het was in 2007, net voordat daar de bom barste...)
+2
Frans1
@casev2 Als je te behoudend bent kom je ook nergens. Zie jij je zelf dat doen? Bedrijf verkopen, en vervolgens een aantal maanden ergens anders werken? Met je gezin? Klinkt leuk, maar werkt niet denk ik. Voors en tegens moet je goed tegenover elkaar zetten, en als de voors ruim genoeg in de meerderheid zijn, doorpakken.
+2
Vdejong
@achterhoeker2 neem het niet voor Alex op. Hij had beter eerst tot 10 kunnen tellen of anders tot 20 voor hij deze stap zette.
+3
George
Quote Reactie van @Vdejong:
Hij had beter eerst tot 10 kunnen tellen

Dat moet je wel kunnen...... Maar bij 5 opnieuw beginnen en dan dat 2 keer doen is wel hetzelfde. 😂 😂
+2
pieta
@Vdejong Dat gevoel heb ik bij Alex ook. Bij jou heb ik dat niet. Ik zou jouw keuze zelf niet maken. Ik zou dan eerder bij @Frans1 in de omgeving gaan boeren.
+3
George
@pieta Frans is weloverwogen met zijn kinderen ( Opvolgers) naar Frankrijk vertrokken omdat daar waarschijnlijk meer mogelijkheden liggen voor jonge boeren.
+2
Vdejong
Quote Reactie van @George:
Frans is weloverwogen met zijn kinderen ( Opvolgers) naar Frankrijk vertrokken

En wij zijn weloverwogen zonder opvolgers vertrokken naar Canada, om hier nog een aantal jaren te kunnen boeren zonder dat de regels roet in het eten gooien.
January
@Vdejong groot gelijk
marcsterreborn
@Vdejong geloof je wel dat er ooit een mens stappen op de maan heeft gezet?
+3
Vdejong
@marcsterreborn het enige waar ik in geloof, is onze eigen kracht
+2
paul1
@marcsterreborn ik twijfel daar aan.
+1
marcsterreborn
@paul1 dat mag hoor....
+3
George
Quote Reactie van @paul1:
ik twijfel daar aan

Ik ook wel. Ik vind het bizar en opmerkelijk dat de pogingen nu onbemand zelfs mislukken meer dan 50 jaar na dato. Maar als je dit schrijft wordt je wel al snel als Wappie weg gezet en dat terwijl ik geen fan van Baudet ben.
rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/…
+2
Frans1
@George idd, zo denk ik er ook over
+4
weurding
@marcsterreborn op de maan is je footprint een stuk minder dan hier
+4
George
Quote Reactie van @weurding:
op de maan is je footprint een stuk minder dan hier

Ben benieuwd of die foodprint van die Amerikaan uit 1969 nog te zien is. Zou de Amerikaanse vlag er nog staan? 😂
pieta
@Vdejong Is dat nou een compliment of hoe moet ik dat zien? 😁
+2
hans1980
Goed voor z'n vlog, de meilandjes verhuizen ook steeds voor kijkcijfers
+3
Melkboer16
@hans1980 wat ie met deze move verknoeit heeft is lastig terugverdiend.
+3
Vdejong
@Melkboer16 Jij weet al hoeveel hij voor de boerderij krijgt en hoeveel hij er voor betaald heeft?
Elvis
@Vdejong belasting aftikken wat niet nodig was
+2
Vdejong
@Elvis heb me nog niet verdiept in de te betalen belasting bij verkoop in Canada.
+1
bio boer
@Vdejong zal alleen over de winst zijn toch
Als je in nl net bedrijf koopt voor de vrije waarde en later weer verkoopt voor bijna zelfde krijg je ook geen grote belasting aanslag toch
+2
Melkboer16
@bio boer als je in NL verkoopt en emigreerd zal je toch fors af moeten tikken.
Ik gun hem het allerbeste en zou gewoon bij een loonwerker gaan werken. Dat doet ie graag
+2
Vdejong
Quote Reactie van @Melkboer16:
als je in NL verkoopt en emigreerd zal je toch fors af moeten tikken.

als je in NL verkoopt en niet emigreert is dat evenveel. Maar hoeveel is de vraag? Was bij ons bijna 7% van het totaalbedrag en natuurlijk moest de bank nog afgelost worden.
George
Quote Reactie van @Vdejong:
als je in NL verkoopt en niet emigreert is dat evenveel. Maar hoeveel is de vraag?

Ja dat maakt inderdaad niks uit.
pieta
Quote Reactie van @Vdejong:
as bij ons bijna 7% van het totaalbedrag

Oke, flink wat landbouwvrijstelling meetellen om aan een laag percentage te komen.
George
@pieta Dat zou iedereen doen toch . Maximaal wat mogelijk is toch?
Frans1
@pieta je zult het in alle redelijkheid op moeten geven, Anders gaat de belastingdienst echt niet akkoord. Ze zijn daar ook niet achterlijk
Elvis
@Vdejong bedoel belasting in NL
pieta
@Vdejong Van NL naar Canada zal qua belasting wel wat gekost hebben denk ik. Dat weet jij wel. Moet je dan overal over afrekenen of zijn er nog mogelijkheden?
Vdejong
@Elvis jij hebt geen kinderen en gaat nooit op vakantie? Is. niet nodig en moet je ook flink aftikken
T60401
Quote Reactie van @Elvis :
belasting aftikken wat niet nodig

Als hij hier in nl weer een bedrijfje opstart kan hij de betaalde belasting dan niet terug vorderen. Herinvestering binnen 3 jaar?
George
Quote Reactie van @T60401:
betaalde belasting dan niet terug vorderen. Herinvestering binnen 3 jaar?

Ik ben geen accountant of fiscalist , maar volgens mij zal dat niet gaan. Dan had je direct aan moeten geven dat je een herinvesteringsreserve vormde.
T60401
@George Even gegoogeld en denk dat je gedeeltelijk gelijk hebt. Wat ik zo snel vind is dat je binnen een jaar moet herinvesteren en niet binnen 3 jaar. Dat jaar gaat lopen vanaf het indienen van je aangifte van het jaar van staken. Bij die aangifte moet je dan ook aangeven dat je het wil herinvesteren.

Dan wordt het gissen heeft hij zijn aangifte al gedaan? Of is het nog geen jaar geleden en heeft hij gevraagd om te herinvesteren? of hij heeft gewoon pech en kan fluiten naar zijn betaalde belastingcenten. Wat hij in zijn vlog wel aan gaf is dat ze terug naar europa willen dus dan zou het bovenstaande ook niet spelen.
marcsterreborn
@Vdejong wederom een enigzins geagiteerde reactie. Hoe bevalt het jou daar?
+4
Grasbaal
Quote Reactie van @Melkboer16:
wat ie met deze move verknoeit heeft is lastig terugverdiend

Stel dat ie hiermee minimaal een ton heeft verdiend, dan is er toch helemaal niets aan de hand en heeft ie een geweldige levenservaring... Het ene valt mee, het andere valt tegen, dat is het leven.
+2
George
Quote Reactie van @Grasbaal:
Stel dat ie hiermee minimaal een ton heeft verdiend, dan is er toch helemaal niets aan de hand

Stel dat ie een ton toegeeft ? Dan heeft ie nog minder over . Is al uit Nederland vertrokken uit armoede . Kon het met zijn bedrijf hier al niet meer financieel bolwerken heb ik in eerder topics gelezen hier. Met niks wordt het in Canada ook niks.
Grasbaal
Quote Reactie van @George:
Stel dat ie een ton toegeeft ? Dan heeft ie nog minder over

En is dat het ergste wat je kan overkomen?.
George
Quote Reactie van @Grasbaal:
En is dat het ergste wat je kan overkomen?.

Nee maar dat is zo'n cliché antwoord. Maar ik ben toch wat bedachtzamer en behoudender en niet zo van de roekeloze avonturen 😀 Ik heb het niet zo op levenservaringen die grof geld kunnen kosten , zoniet je hele boerderij.
+2
Grasbaal
Quote Reactie van @George:
Ik ben niet graag alles kwijt.

Na1 ton verlies (of minder winst) ben jij nog niet alles kwijt.
+2
George
Quote Reactie van @Grasbaal:
Na1 ton verlies (of minder winst) ben jij nog niet alles kwijt.

Van snel verkassen wordt je vaak niet rijker van. Van mij mag jij denken van wel. Maar hij zat in NL al moeilijk dus ik verwacht niet zo'n geweldige vermogenspositie. Dan is een ton verlies al direct veel. Maar ik kan ook net zo min in zijn boeken kijken als jou. Maakt mij verder ook niks uit. Ik hoop dat ie het met winst kan verkopen.

Maar nu zie ik dat je het over mij hebt. Tja ik verlies niet graag een ton , maar ik zou er in ieder geval niet minder door hoeven te gaan eten. 😀
+1
pieta
@Grasbaal Er is altijd iets ergers te bedenken. Maar als grond terug wil kopen in eigendom hier dan mist ie alvast heel wat waardestijging van de afgelopen periode. Dat kon nog wel eens pijnlijker zijn dan wat ie aan belasting betaald heeft.
Noknok
Zijn wel meer boeren geweest die hun draai niet kunnen vinden in een ander land of regio binnen nederland en die terug keren of wat anders zoeken. Jaren geleden had je die eenne nederlander die in duitsland zat van bzv, daarna naar wisconsin even gezeten daarna denemarken.
slagroomvla
Quote Reactie van @Noknok:
Jaren geleden had je die eenne nederlander die in duitsland zat van bzv, daarna naar wisconsin even gezeten daarna denemarken.

Staat in DK ook al weer te koop:edc.dk/landbrug/kvaeggaarde/…

Is al bijna 10 mln. dkk met de prijs gezakt.
Elvis
Elvis
@slagroomvla is dat deze?
slagroomvla
@Elvis Ja, geen idee of die dochter is afgehaakt op het bedrijf of waarom hij verkopen wil.
+3
bio boer
@Noknok hier is keer Brabandse varkens boer heen verhuisd met geiten begonnen is ook gestopt de vrouw had last van heimwee dus zelf binnen nl kan dat
marcsterreborn
@bio boer weet je wel zeker dat het een Brabantse varkensboer was en niet 1 uit Overijssel?
bio boer
@marcsterreborn weet het niet zeker zo staat het bij wel bij is al jaar of 20 geleden was toen ook nog kind jaar of 12 toen hij hier zat
marcsterreborn
@bio boer ja dan was het misschien wel een varkensboer uit deze regio. Die is een aantal jaren geitenhouder in Friesland geweest. Is teruggekomen om de reden die jij aangeeft. Helaas hield het huwelijk ook na terugkeer in het oosten geen stand. Ex-vrouw van hem is enkele jaren geleden overleden aan ernstige ziekte. Heel trieste afloop dus.
bio boer
@marcsterreborn moet ergens van 98/2000 tot 2006 geweest zijn dat hij hier gezeten had
We konden wel goed met die man ben daar wel wat aan het werk geweest als 12 jarige in hoe verre je wat aan iemand hebt 🤣
Het was wel romel kont

Kan de naam niet zo meer voor geest krijgen dacht een Freddy
bio boer
@bio boer wel triest dat het allemaal zo gelopen is
Koeien boertje
Gaat die oude New Holland weer de container in of die dikke fendt 🤣.

Vind wel leuk om te kijken van sommige.
Pas mesttanken in het najaar, omdat het voorjaar te snel ging.
Sommige dingen werken overal net iets anders, maar het foefje ist zelfde
bio boer
@Koeien boertje zijn liefde zit toch bij zijn oude nh wat volgend mij een fiat is met blauwe kappen ik weet niet hoe lang er nh zijn gebouwd op het fiat basis zijn type nh is ook nooit verkocht aan de overkant van de plas
Greetje
@bio boer Dacht nog best lang, die case jxu modellen zijn ook nog gewoon fiat 70-80 ers. Onze john deer dealer mag dat ook graag benadrukken:) volgens hem is de tm serie ook gewoon een blauw fiatagri winner.
+6
JohnDeere4440
Hij zat in een lastige situatie door de overgang naar fosfaatrechten. Voor iedereen is de situatie anders, hij heeft wat geprobeerd en daar kun je alleen maar respect voor hebben. Soms moet je een stap terug doen.
+1
George
@JohnDeere4440 Respect nog wel? Dat verdien je bij mij toch op een andere manier.
Vdejong
@George Hoe dan?
George
@Vdejong Als iemand bijvoorbeeld uit een brandend huis mensen of dieren redt of de poes van de buurvrouw uit een hele hoge boom uit haar benarde positie bevrijdt. 😂 Maar niet voor vijftig jarige die dan uit eigen keuze naar Canada gaan om daar verder te boeren. Daar krijg je geen respect voor net zo min als dat je dat hier doet.
+3
Vdejong
@George ik snap dat de keuze die wij gemaakt hebben door velen niet wordt begrepen en ook hoeven we daar geen respect voor. Wij hebben gedaan wat voor ons goed voelt.
JohnDeere4440
@George weer een nieuwe discussie🤣🤣
+3
pieta
Quote Reactie van @George:
iemand bijvoorbeeld uit een brandend huis mensen of dieren

Bij mensen redden wel maar voor de hond, kat of parkiet een brandend huis ingaan dan verklaar ik je compleet voor gek. Net als je hond achterna duiken als ie in de rivier/beek beland. Compleet zot.
Melkboer16
@pieta ben ik met je eens maar kijk voor de lol eens naar Hart v Nederland en je gelooft je ogen niet.
Malloten die de brandweer bellen voor een poesje wat in de boom zit of die een hond hebben gered en hun eigen leven daarvoor in de waagschaal legden
+1
George
@pieta dat van de buurman haar poes was meer als grap bedoeld he Piet😀
pieta
@George Waarom denk je dat ik kat schrijf in mijn reactie? 😁
+4
weurding
@George als de poes van de buurvrouw hoog in de boom zit is dat best mooi om een poosje naar te kijken 😆
j h p
@George Dat ligt dan meer aan jouw definitie van respect.
George
@j h p ja ik heb echt geen respect voor iemand die in Canada of waar dan ook gaat boeren. Dat moeten ze zelf weten maar vraag mij niet om respect 🙈😀
Vdejong
Quote Reactie van @George:
ik heb echt geen respect voor iemand die in Canada of waar dan ook gaat boeren.

dus ook geen respect voor jezelf?
George
@Vdejong inderdaad niet omdat ik boer ben. Het is gewoon mijn beroep waar ik de kost mee verdien. En ik vraag ook niet om respect.
+3
January
Ik was nog maar even door gegaan als ik hem was , waar ter wereld kun je van 55 mk zo goed leven dikke fendt New Holland shoveltje enz , overal waar hij eventueel terecht komt moet ie er minstens het dubbele melken
+1
Vdejong
Quote Reactie van @January:
dikke fendt

Meeste Fendt trekkers zitten hier in de lease.
+1
January
@Vdejong Haha hier ook daarna heb ik er ook niet ëen
+2
pieta
@January Ik heb er 4 en er er zit er niet 1 in de lease. 😁 Zijn ook niet nieuw trouwens.
+3
slagroomvla
Quote Reactie van @pieta:
Zijn ook niet nieuw trouwens.

Die trekkers bij mij zijn zo oud, toen had er nog nooit iemand van lease gehoord.
+1
pieta
@slagroomvla De jongste bij mij is van ik meen 2008 of 2009.
+2
slagroomvla
@pieta Dat is bij een Fendt zo goed als nieuw.
grondlozeboer
@slagroomvla ik heb nog wel een zgan nieuwe 310 lsa te koop. Nederlandse kenteken zit er nog wel bij. Haal je m rijdend op. Meteen een vakantie 😅

(klik om te vergroten)

weurding
@Vdejong moet net zo goed ook betaald worden, zit vaak nog 1 tussen die er ook aan verdienen moet
Vdejong
@weurding is waar, maar elke maand $2000 betalen gaat makkelijker dan $200000 in 1 keer
Vdejong
@Vdejong marketbook.ca/listing/for-sale/…
zelfs nog meer dan $200000 voor een trekker van 160 pk en 3 jaar oud
+2
weurding
@Vdejong 160 pk 3 jaar oud heb je hier voor 100000 euro makkelijk, onze koste minder nieuw in 2020
pieta
@Vdejong En dat zonder voorspatborden! 😁
Koeien boertje
@Vdejong met koop zal ie dan 175 zijn hé.
Laat mij dan maar één op de dam hebben die oud en betaald is.
Vdejong
Quote Reactie van @Koeien boertje:
met koop zal ie dan 175 zijn hé.

vergeet het maar, dealers zijn hier erg wijs met hun spullen
Koeien boertje
@Vdejong trekker van 175 k.
laten we maar 3 jaar en 3 procent rekenen is al 10000 verschil met koop.
De meeste zitten op 5 jaar lease.

Daar wil je toch niet aan vast zitten als er een kloten jaar tussen zit.
Zijn ook zat groene voor de helft die bij een boer hetzelfde werk doen.
George
Quote Reactie van @weurding:
zit vaak nog 1 tussen

Juist eentje extra. Maar dat kan ook een bank zijn als je het zelf niet betalen kunt. Maar sommige denken dat leasen gratis is lees ik vaker hier.
Frans1
@George het voordeel is dat je geen belasting hoeft te betalen over het bedrag wat je moet sparen om ineens te betalen, daar schrik je ook van wat dat kost
+1
George
@Frans1 Dat is natuurlijk wel zoeken naar goede redenen om te leasen Frans. 😀
Ik zeg niet dat leasen iets verkeerd is. Ik bedoel of je nu gaat leasen of een geldlening bij de bank aan gaat , beide kost geld. Maar sommige dachten dat leasen met 0% rente echt gratis was. 😀
Frans1
@George dat is niet zoeken, dat is ervaring. De bedragen worden te groot om zo te betalen. Een huis tik je toch ook niet zo af? In die orde van grootte zit een nieuwe trekker ook zo langzamerhand, en voordat je een paar ton vrij geld hebt, heb je toch ook al het nodige afgedragen aan belasting. Zo simpel is het.
Ben het wel met je eens dat lease niet gratis is. Het leek misschien zo door de lage tarieven de laatste jaren
+2
George
Quote Reactie van @Frans1:
Ben het wel met je eens dat lease niet gratis is. Het leek misschien zo door de lage tarieven de laatste jaren

Gelukkig je hebt dat toch ook door. Geld lenen bij bank voor 1,5% was ook bijna gratis trouwens. Maar zoals jij aangeeft kun je wel duidelijk zien dat daarom de verhoudingen in kosten en verdiencapaciteit in de landbouw volledig zijn scheef gelopen. Ik heb altijd mijn trekkers zo kunnen kopen en betalen van de lopende rekening.
labella
@George ik kan het nog sterker vertellen, koop was hier duurder dan lease.😅
+3
Melkboer16
@George jong gebruikt is ook al onbetaalbaar.
Maar wat is er mis met lease, als er groot onderhoud aan een ouwe tractor komt kan je net zo goed een nieuwe leasen en een tractor minder hebben.
Maar eigenlijk is het triest, m’n ouders tikten een nieuwe zo af met de helft van het aantal liters melk.
Noorderling
@Melkboer16
1x groot onderhoud, revisie of een flinke reparatie is goedkoper dan een jaar lease aftikken.
Daar kun je geen nieuwe aan kopen en netto meer overhouden.

20k heb je een als nieuwe motor en bak. Dat bijleggen krijg je niks nieuws voor, tweedehands weet je nog niet wat je koopt.
achterhoeker2
@January Lijkt me vreselijk, zelfde werk ,met de zelfde problemen, elk half jaar in de diepvries, en vrouw en kinderen willen alleen maar terug naar Nederland.
+1
Vdejong
Quote Reactie van @achterhoeker2:
Lijkt me vreselijk, zelfde werk

waarom heb jij je spul nog niet verkocht?
+3
achterhoeker2
@Vdejong Als je emigreert, moet daar een goeie reden voor zijn, interessante baan , partner wil heel graag ,of een grote pot met goud.
Maar emigreren (en jezelf deels isoleren) om ver weg het zelfde te gaan doen lijkt me niks.
+1
pieta
Quote Reactie van @achterhoeker2:
n grote pot met goud.

Daarvoor ga je het waarschijnlijk niet volhouden. Mentaal dan he.
Vdejong
Quote Reactie van @achterhoeker2:
(en jezelf deels isoleren)

weer zo'n stom vooroordeel
+2
pieta
@Vdejong Dat is geen vooroordeel. Je isoleert je deels afhankelijk van de omstandigheden. Ik zie mijn ouder ongeveer wekelijks in het echt. Dat soort dingen vind ik onbetaalbaar. Maar dat kan voor jou anders zijn.
+1
George
@pieta Ik zou ook niet kunnen bedenken dat ik zonder kinderen die willen opvolgen na mijn 50 ste naar een ander land zou verhuizen om daar te gaan boeren. Dan moet je helemaal gek zijn van je beroep en daar helemaal vol van zitten en je lust en je leven zijn. Maar dat is het voor mij niet. Ik ben boer geworden omdat mijn ouders dat ook waren er een beetje automatisch ingerold. Niet dat het moest maar een soort automatisme zeg maar. Ik denk dat ik altijd heb gezegd van kleins af aan dat ik boer werd , iets anders kwam niet in mij op. Maar ik heb niet zo dat ik denk dat ik het mooiste en beste beroep ter wereld heb. Ik heb er gelukkig altijd de kost goed mee kunnen verdienen. Moest vroeg aan de bak en mijn vader overleed toen ik 19 jaar was en dat kost je toch je jeugd. Maar ik heb nu al jaren een fantastisch leven en daar ben ik dankbaar voor.
+2
pieta
@George Ik ben wel bewust boer geworden. Ik heb een hele tijd op kantoor gezeten. Maar ik heb nog wel eens wat gedacht wat anders gaan te doen.
+3
achterhoeker2
@George Dat je nu een goed leven hebt , heeft veel te maken met dat je de gedachten er bij hebt en de ogen goed los, kortom kansen zien.
Met alleen boeren (maakt niet uit hoe groot je bent) ben je eerder oud dan rijk.
+1
pieta
Quote Reactie van @achterhoeker2:
Met alleen boeren (maakt niet uit hoe groot je bent) ben je eerder oud dan rijk

Mijn motto is rijk worden met boeren valt niet mee maar lukt wel. 😁
achterhoeker2
@pieta Ja met één been in het graf..
pieta
+1
achterhoeker2
@pieta Dat het heel lang duurt voor je rijk bent.
pieta
@achterhoeker2 Spreek voor jezelf. 😁
+1
weurding
@achterhoeker2 idd, er leiden meer wegen naar rome
+1
richard-de-wolff
@achterhoeker2 ligt er ook aan wat je definitie van rijk is
+1
achterhoeker2
@richard-de-wolff Ja daar heb je gelijk in , ik geniet ook wel van het boerenwerk.
Maar verleden jaar 14 dgn naar de VS geweest en dus 14 dgn de bedrijfsverzorging gehad en dat viel niet mee..
Dus de koeien zullen toch een keer weg moeten
+1
pieta
@achterhoeker2 Brengen bij jou de koeien minder op dan wat 2 weken bedrijfsverzorging kost?
achterhoeker2
@pieta Vast wel , maar wil nog wat vaker die kant op, en als de goeie man dan 6 uur bezig is (ook in de weekenden) dan wordt de trip een duur grapje.
+2
weurding
@achterhoeker2 gewoon doen, kunt het toch niet meenemen later, wij gingen jaarlijks met de kinderen 8 a 10 dagen tegen voltarief
+2
pieta
@achterhoeker2 Je inkomen loopt dan toch door. Ik zie dat probleem niet zo. Ik vind het organiseren van goede vervanging voor 2 weken meer het probleem dan de kosten.
+1
weurding
@pieta vooral nu, 20 jaar terug viel het nog beetje mee
achterhoeker2
@weurding zekers was nog ff spannend of ze dr een konden vinden
achterhoeker2
@pieta Daar heb je wel gelijk in , kreeg ook op de kop van een vriend met een meubelzaak die de toko 3 wkn dicht moet doen wil ie fatsoenlijk op vakantie.
+1
pieta
@achterhoeker2 Wat heb je in de VS dat je daar naar toe wil?
pieta
@richard-de-wolff Juist, je wordt boer en zit alvast mooi te wonen als je een beetje geluk hebt. Met wat grond in eigendom heb je vaak ook al wat vermogen achter de hand. Pas je tot je 50 netjes op de winkel kun je vanaf dan met een beetje creativiteit met weinig moeite voldoende inkomen halen.
George
Quote Reactie van @pieta:
netjes op de winkel

Begin jij er nu ook al over? 😂
+1
pieta
@George Wij passen er altijd al netjes op. Ik las hier ook dat je met 30 hectare de kost niet kunt verdienen met graan/mais(bron: George 😁 ). Daarom heb ik eerst maar eens een 60 ha geregeld.
weurding
@pieta als je de rest eens verkoopt, wat p rechten of/en de bunders boven de 30 kun je je vast wel redden met 30😄
+1
pieta
@weurding Ik red me ook wel zonder wat te verkopen. 😁
weurding
@pieta had niks anders verwacht👌
George
Quote Reactie van @weurding:
ls je de rest eens verkoopt, wat p rechten of/en de bunders boven de 30 kun je je vast wel redden met 30

Ja maar dan ben je wel de pot aan het verteren zoals ze dat hier noemen. 😂
pieta
Quote Reactie van @George:
de pot aan het verteren

Wat in de pot komt is al verteerd als het goed is. 😁
George
Quote Reactie van @pieta:
beetje creativiteit met weinig moeite voldoende inkomen halen.

Dat doe ik sinds 2007. 😂
Vdejong
Quote Reactie van @George:
Ik zou ook niet kunnen bedenken dat ik zonder kinderen die willen opvolgen na mijn 50 ste naar een ander land zou verhuizen om daar te gaan boeren.

kijk daar zit jou/jullie probleem. Omdat jij je dat niet voor kunt stellen, vind je het vreemd dat iemand anders dat wel doet.
+2
JappieJo
@Vdejong het is net als dat programma ik vertrek, 50 plussers die gewoon wat anders willen in een andere omgeving. Geef ze groot gelijk, als je 80 bent en de hele tijd denkt had ik maar... Dan ben je te laat, mooi dat je het daar naar de zin hebt 👍
+3
pieta
Quote Reactie van @Vdejong:
daar zit jou/jullie probleem

Volgens mij is het meer jouw probleem. Jij reageert telkens alsof je gebeten wordt. Ik vind het gewoon niet de meest logische beslissing/keuze die je gemaakt hebt. Dat zie ik uiteraard vanuit mijn eigen perspectief. Jij had blijkbaar liever dat iedereen hier zei wat doe je dat toch slim als vijftiger zonder opvolger. Dat ik dat zelf niet bedacht heb. Ik ga het voor mezelf niet bedenken en ik denk ook dat ik alleen op Schiphol zou staan.
leonievdh971
@pieta Ik vind het gewoon niet de meest logische beslissing/keuze die je gemaakt hebt.

Ik zal waarschijnlijk dezelfde mening hebben als VdeJong.

Piëta, een waardeoordeel over een beslissing die VdeJong genomen heeft plaats ik in de categorie irrelevant/onbeschoft.
+2
pieta
Quote Reactie van @leonievdh971:
een waardeoordeel over een beslissing die VdeJong genomen heeft plaats ik in de categorie irrelevant/onbeschof

Wat jij doet mag je zelf weten. Ik heb geen waarde oordeel over VdeJong. Ik zeg enkel dat ik het vanuit mijn perspectief een "rare" beslissing/keuze vind. Niet dat ie het van mij niet mag noch dat ik hem niet alle succes en geluk wens.
leonievdh971
@pieta Moet je er wat van vinden? Moet je dat uitdragen? Kom op zeg, bemoei je met je eigen zaken.
+1
weurding
@leonievdh971 dit is en blijft een discussieforum he, of het nu gaat om hoe iemand de koeien voert, wat zijn inzichten zijn of wat ie doet of gedaan heeft
leonievdh971
@weurding respectloos discussiëren is ook discussiëren
+1
weurding
@leonievdh971 net als achteruit boeren ook boeren is?
leonievdh971
@weurding Ja, achteruit boeren is ook boeren.
En speciaal voor jou: het leukste vermaak is leedvermaak.
+1
weurding
@leonievdh971 als een ander het slecht gaat, gaat het mij ook slecht, hoef je geen studiebol voor te zijn, dus neem aan dat je me begrijpt, mocht je een reactie van me vinden dat ik me vermaak aan de sores van een ander ben je uiteraard vrij die te kopiëren en plakken
newholland6640
@leonievdh971

Jij mag ook graag negatief zijn over kleine stromingen binnen de sector dus ik snap je probleem niet
leonievdh971
@newholland6640 Het verschil is dat ik er een onderbouwing bij geef
Maar dat is jou/jullie vast niet opgevallen
newholland6640
@leonievdh971

Absoluut wel hoor. De onderbouwing is alleen vrij voor ingenomen meestal
leonievdh971
+2
pieta
Quote Reactie van @leonievdh971:
Moet je er wat van vinden? Moet je dat uitdragen? Kom op zeg, bemoei je met je eigen zaken

Dat vind ik nou ook. Moet jij wat van mijn reactie vinden? Moet je dat uitdragen? Kom op zeg, bemoei je met je eigen zaken! Het is niet zo dat dit een discussieforum is zou @Weurding zeggen. 😁
leonievdh971
@pieta Er zijn verschillende sloopbedrijven in Nederland
Ik heb nog geen bedrijf kunnen vinden die een enorm dikke plaat voor iemands kop kan slopen
Onbegonnen werk zeggen ze
+2
pieta
@leonievdh971 Oké, er is dus niemand die de plaat voor jouw hoofd slopen kan/wil. 😁
+2
weurding
@pieta er zijn idd bedrijven die eerst kijken of iets slopen loont
Vdejong
Quote Reactie van @pieta:
Ik vind het gewoon niet de meest logische beslissing/keuze die je gemaakt hebt.

Wat was dan in jouw ogen een logische beslissing geweest? Dat kun je niet zeggen want je kent schijnbaar het verhaal achter onze beslissing niet, alhoewel ik dat al meerdere malen kenbaar gemaakt heb op dit platform.
Quote Reactie van @pieta:
Jij had blijkbaar liever dat iedereen hier zei wat doe je dat toch slim als vijftiger zonder opvolger.
Geloof dat dat je nog het meest dwars zit; als vijftiger zonder opvolger naar het buitenland vertrekken.
+4
George
Quote Reactie van @Vdejong:
Geloof dat dat je nog het meest dwars zit; als vijftiger zonder opvolger naar het buitenland vertrekken.

Jonguh toch , dat zit niet dwars . Wij vinden het alleen een niet alledaagse keuze. Een keuze die wij nooit zouden maken op die leeftijd zonder opvolgers. Maar ik vind het goed dat jullie het daar wel goed naar jullie zin hebben.
leonievdh971
@George Er vertrekken veel mensen
Ik wens ze succes en oordeel niet.
+2
Koeien boertje
@leonievdh971 komen d'r anders meer binnen dan vertrekken 😭
+2
slagroomvla
Quote Reactie van @leonievdh971:
Ik wens ze succes en oordeel niet.

Kijk aan wat een vooruitgang, heeft je therapeut je dat geleerd?
leonievdh971
@slagroomvla Ik heb 0 redenen om op gezeik te reageren en
+1
Achso
@George als je/jullie ‚zouden‘ door ‚willen‘ of ‚kunnen‘ vervangen dan klingt het al heel anders.
pieta
Quote Reactie van @Vdejong:
Geloof dat dat je nog het meest dwars zit; als vijftiger zonder opvolger naar het buitenland vertrekken.

Ik heb er zelfs een liedje over gehoord.

George
Quote Reactie van @Vdejong:
Omdat jij je dat niet voor kunt stellen, vind je het vreemd dat iemand anders dat wel doet.

Dat klopt.
Vdejong
Quote Reactie van @pieta:
Je isoleert je deels afhankelijk van de omstandigheden.

idd, omstandigheden als klw, NH3, bufferzones, noem maar op, hebben wij niet meer mee te maken
+6
George
Quote Reactie van @Vdejong:
idd, omstandigheden als klw, NH3, bufferzones, noem maar op, hebben wij niet meer mee te maken

Als je er zelf gelukkiger van wordt is het prima toch? Wat ze er op het prikbord van vinden is minder belangrijk. Het gaat om wat je zelf er van vind. Van mij hebben ze in al die jaren ook al van alles gevonden. Eerst was ik een op de winkel passer , daarna een potverteerder . Toen een op de winkelpassende potverteerder. Ze dachten dat ik niet veel deed en als iemand stopte met melken ging hij Sjorsen , zo werd mijn naam zelfs een werkwoord. Maar ik ben er nog steeds en de pot is nog steeds niet verteerd. We vullen hem nog jaarlijks aan. 😂
Vdejong
@George Het leven is keuzes maken. Zolang je niemand schade berokkend, staat het je idd vrij om te doen wat je wilt. Dat anderen die keuzes niet begrijpen geeft hen niet het recht om ze te veroordelen.
Denk dat menigeen ook wel zou willen Sjorsen.
+3
weurding
@George zolang ik leef vul ik de pot ook
+2
George
Quote Reactie van @weurding:
zolang ik leef vul ik de pot ook

Komt rook vanaf zeker? 😂
+1
oubi
@George jij hebt heel netjes geboerd; jongvee icm met akkerbouw en een huis verhuren. Ondernemerschap waar over na is gedacht. Geen grote onrendabele investeringen doen waar pas na 20 jaar rendement van komt. Er zijn velen die achteraf beter geen grote investering hadden kunnen doen.
Basis van het boeren is een goed gezinsinkomen. En dat heb je altijd gehad zoals ik het kan bekijken.
Wees blij dat er anderen zijn die wel hebben geinvesteerd want die hebben dan een jongvee-opfokker nodig.
Vdejong
Quote Reactie van @oubi:
Geen grote onrendabele investeringen doen waar pas na 20 jaar rendement van komt.
heeft toch geinvesteerd in zonnepanelen en een accu op wielen?
+2
George
Quote Reactie van @Vdejong:
heeft toch geinvesteerd in zonnepanelen en een accu op wielen?

Kijk zo'n reactie zegt mij genoeg.
Maar weet je wat het is Jong als jij zo blij bent in Canada als ik met mijn zonnepanelen en accu op wielen dan zijn we allebei blij.
leonievdh971
@George ja, zulke reacties zie ik graag
George
Quote Reactie van @oubi:
Geen grote onrendabele investeringen doen waar pas na 20 jaar rendement van komt.

Ik heb begin jaren 90 grond gekocht en dat rendement liet echt lang op zich wachten en ook toen in het begin 9.7% rente moeten betalen voor de lening op die grond. Verder heb ik niet iets gedaan wat een andere boer niet zou kunnen . Gewoon een beetje behouden vaart en mijn eigen ding gedaan.
+1
pieta
@Vdejong Wat jij nu noemt kan ik me gewoon helemaal niet druk om maken. 😁 Dat is nou een verschil tussen ons. Jij hoefde je daar ook niet druk om te maken maar lijkt dat dus wel gedaan te hebben.
January
@Vdejong Inderdaad
+2
casev2
eo.nl/artikel/…

Leuk programma gisteravond op tv waarin ook Alex en met name zijn vrouw in voorkomen.

Heimwee doet rare dingen met een mens...
Melkboer16
@casev2 niet gezien maar vreemd is het niet en ook geen schande.
+1
Greetje
@Melkboer16 Totaal geen schande, prachtig eerlijk stukje tv!.
+7
Rene Strik
@casev2 ze hebben in mijn ogen ook elke fout gemaakt die je kunt maken als emigranten wanneer je wilt slagen in je nieuwe land.
1- binnen 3 jaar op visite gaan in NL. Alles is leuk en allerlei aandacht, maar niet de realiteit. Gewoon niet doen.
2- op skype mee zitten kijken hoe je vrienden in NL zitten te feesten. Ondertussen moet je druk zijn je toko op te bouwen en 5 uur later zelf socializen met je nieuwe vrienden/Buren.
3- na een jaar al opgeven omdat je de weg en de mensen niet blind kent. Dat duurt nog wel wat jaartjes, maar dan ken je de weg en mensen ook blind. Dat kost tijd.
Het verbaasd mij heel erg dat mensen zo enorm onvoorbereid en naief emigreren. Ik gun niemand zulk drama, want je ziet de ellende in hun gezichten, maar als ik het allemaal hoor is het toch wel self inflicted misery zoals ze dat hier noemen.
+1
pieta
@Rene Strik Ik heb geen ervaring met emigreren. Wel met verhuizen. Met integreren moet je gewoon actief bezig zijn. Deelnemen aan buurtvereniging, voetbal, of net wat er is. En zorgen dat je wat tijd hebt om mensen te leren kennen. Het hebben van jonge kinderen is ook een pre omdat je dan als vanzelf via school en clubs in contact komt met andere mensen.
+2
demelkboer
@pieta als je niet verhuisd moet je ook blijven socializen
pieta
@demelkboer Klopt, maar als je niet ver verhuisd ken je als het goed is de mensen al.
pieta
Quote Reactie van @Rene Strik:
binnen 3 jaar op visite gaan in NL. Alles is leuk en allerlei aandacht, maar niet de realiteit. Gewoon niet doen

Dan is emigreren toch ook zwaar als je de eerste jaren niet terug moet gaan.
+5
Frans1
@pieta iedereen heeft daar zn eigen opvatting over. Wij gaan elk jaar ff op bezoek, is gewoon een vakantie voor ons. Overal wat buurten, lekker eten buiten de deur, éd. Maar na een aantal dagen heb ik dat ook wel gezien en is het weer mooi om terug te gaan
pieta
@Frans1 Ik heb geen ervaring met emigreren.
+1
Frans1
@pieta weet ik, was ook meer een antwoord op de stelling van René Strik
+3
grondlozeboer
@pieta das gewoon onzin. Ik ben augustus in nederland geweest voor een bruiloft we wonen er nu 1.5 jaar. Had t er na een paar dagen wel gezien hoe gezellig t ook was. Maar denk dat t per persoon erg verschilt
+1
Frans1
@grondlozeboer precies, dat dus
+2
JohnDeere7serie
@Frans1 je hart moet mee emigreren, de ene persoon lukt dat meteen en de ander moet er meer moeite voor doen, en dan gebruik maken van uit het oog, uit het hart. Jullie hadden na een paar dagen in NL, kom we gaan weer naar huis. En Alex komt nu weer naar huis.
Rene Strik
@grondlozeboer Das mooi als je sterk genoeg in je schoenen staat omdat te doen. Wanneer heimwee totaal geen rol speelt. Dat had bij ons ook gerust gekunt. Heimwee is er nooit geweest. Alleen mensen net als Alex, waar het al niet lekker zit, en dan op visite gaan. Tja. Dan wordt het helemaal moeilijk. Bespaar jezelf die ellende en blijf in je nieuwe land en ga aan de bak om te integreren.
+1
de Tank
@grondlozeboer Na verloop van tijd raak je de binding met de oude plek ook deels kwijt. Het leven gaat daar ook door waar je geen onderdeel meer van uitmaakt en zodoende er minder te zoeken hebt. Mijn ervaring is dat er een beperkt groepje mensen overblijft waar je werkelijk nog binding mee houdt.
+1
Greetje
@pieta Ja lijkt mij beetje kip ei verhaal, ga je steeds terug/skypen omdat je je draai niet kunt vinden/geen voldoening uit je nieuwe bedrijf, of krijg je juist heimwee van teveel teruggaan/kijken??
klant
@Rene Strik de jeugd hier ook op stage geweest naar buitenland komen na 10 weken terug en zeggen was leuke ervaring maar ga daar never nooit heen om boer te worden, dan maar iets anders doen als boeren hier niet meer kan. Zou iedereen moeten doen eerst een week of 10 werken in het land waar je heen wilt emigreren. Had een hoop leed voorkomen bij Alex.
Noorderling
@klant
Leer je de mensen kennen waar je terecht komt of daadwerkelijk het land?

Lijkt me nogal invloed hebben of je bij een local, geïntegreerde Nederlander komt of iemand die dat niet is.
+3
Rene Strik
@klant paar maanden terug ook zo'n gesprek gehad met een groepje jeugd die net klaar was met stage en even hier kwam koekeloeren. Was allemaal leuk, maar het sociale leven was veel leuker in NL. Zouden hier nooit willen wonen. Dat is prima. Maar geen eerlijk vergelijk. Na 10 weken ken je bijna niemand, weet maar amper wat en waar er wat te doen is en je vergelijkt dat met 20 jaar opbouw in NL. Ja dan kun je idd nooit emigreren. Integreren duurt jaren, en de manier van socializen is overal anders. Niet beter of slechter. Maar anders. Wanneer je een leven zoekt met een dezelfde mensen en dezelfde evenementen in dezelfde buurt. Dan is emigreren idd niet wat voor jou.
casev2
@Rene Strik als ze dat al vinden van het meest intensieve en drukke gebied van canada (op BC na dan) moeten ze idd lekker bij moeders thuis blijven.
+2
Rene Strik
@casev2 valt mij wel op dat heel veel jeugd de ondernemingsdrang of pioniersgevoel niet echt meer hebben. Ze vinden het wel goed zo. Met pa en ma 100 koeien op 2 robots. Makkelijk leven, niet teveel risico's. Toen ik 30 jaar geleden in Texas zat waren er wel 5 dozijn jeud. Allemaal wilden ze wat daar, niemand wou naar huis. Sommigen hebben success gehad, sommigen wat minder. Maar de mindset en en de sfeer was heel anders dan veel jeugd nu.
+3
Frans1
@Rene Strik wanneer vroeger alles beter was, weet je dat je oud wordt😛
+2
weurding
@Frans1 en bedankt😅
+3
weurding
@Frans1 voorloper groen links, 1971.... ja dan was vroeger wel veel beter😄.....

(klik om te vergroten)

+4
pieta
@weurding Toen waren er ook al lekkere wij.... 😁 En die heeft de haren niet op de tanden zo te zien.
marcsterreborn
@weurding Saskia Holleman
+2
labella
@marcsterreborn Jij weet wel heel erg snel wie dat is, je hebt zeker die poster boven je bed hangen.😉
+4
marcsterreborn
@labella je snapt dat ik die al vaak heb moeten vervangen....
+1
weurding
@marcsterreborn lijkt me meer een holenvrouw
+1
George
@weurding Je bedoeld zeker dat ze niet voor een gat te vangen is?
+2
Greetje
@casev2 Dank voor de tip, heb het net gekeken.
buitenveld
Emigreren, je moet er geschikt voor wezen anders moet je nooit gaan.
+3
weurding
@buitenveld boer zijn ook, er zijn gewoon meerdere dingen waar niet iedereen geschikt voor is,gelukkig hebben we keuzevrijheid
bio boer
De verkoop gaat nog niet zo hard hoop voor hem dat hij het nog wat kwijt kan raken

Als de boerderij de eerste maand nog niet verkocht is is vaak geen goed teken

Ze hebben de verkoop advertentie nog maar keer op fb gedeeld
Vdejong
@bio boer je hebt al een keer een boerderij verkocht in Canada?
+4
bio boer
@Vdejong nee maar hij stond ook al tijdje in de stille verkoop dus gaat nog niet van zelf in iedergeval
Regelmatig komt boerderij niet eens op internet om die al verkocht is voor die op internet staat
Hoe dat in Canada zit weet ik niet verwacht niet super groot verschil

Het valt mij wel op dat we als nederlanders onze ideeën over canada maar beperkt mogen ventileren schiet je meteen in de verdediging
+4
pieta
Quote Reactie van @bio boer:
Het valt mij wel op dat we als nederlanders onze ideeën over canada maar beperkt mogen ventileren schiet je meteen in de verdediging

Dat zie je verkeerd. Zolang je nergens iets van zegt, denkt of zelfs het lef zou hebben een oordeel te vellen @Vdejong vind het allemaal prima. 😁
Vdejong
@bio boer stel dat een boer uit Ontario interesse heeft, zal hij zijn eigen toko eerst moeten. Wanneer een emigrant interesse heeft, zal hij toch eerst zijn papieren voor elkaar moeten hebben.
Helaas zijn de ideeën, van sommigen hier op PB, grotendeels gebaseerd op aannames, maar wordt het bijna verkondigd als waarheid.
Daarnaast hadden wij een mondelinge overeenkomst met de vorige eigenaar, maar heeft de makelaar de boerderij toch op internet gezet.
Canada is Nederland niet.
Frans1
@bio boer onze boerderij heeft ook niet te koop gestaan. Als je de juiste (prikkebord) contacten hebt, ben je geen makelaar nodig👍
bio boer
@Frans1 als de juiste persoon er maar net is hier heeft bedrijf met 65 ha en stal van 180 koeien zo instap klaar heeft aantal jaar geduurd
bio boer
@Vdejong en om zijn vrouw gisteren de advertentie nog keer op fb deelt zijn er ook geen gesprekken met potentiële koper dan ga je het niet nog keer delen
pieta
@bio boer Of juist wel?
ted9
@bio boer Hij heeft denk in Nederland zijn bedrijf wel optijd verkocht net voor de rentestijging. Hij raakt m wel kwijt. Misschien als hij die jodenster van zijn schuur haalt dat hij dan helft meer kopers krijgt(grapje)
zonnebloempje
@ted9 was hij daar wss piekbelaster geweest had ie mooi geld kunnen beuren met zn nhtje nog lekker beetje kunnen touren met wat akkerbouwen(sjorsen) of boel verhuren was misschien mooie keuze geweest voor hem achteraf....
bio boer
@zonnebloempje was jonge stal of het dure of goedkope oude of nieuwe kelder daar maakt de regeling geen onderscheid
Maar hij wil niet meer boeren in nl zecht hij
+3
George
Quote Reactie van @bio boer:
Maar hij wil niet meer boeren in nl zecht hij

Of is het kan niet meer boeren in Nederland. Hij is al niet rijk vertrokken en misschien komt ie nog wel armer terug.
+1
Melkboer16
@George zulke geintjes kosten bakken geld. Alex lulde hier in Nederland al veel te veel.
Met de invoering van P-rechten beetje pech gehad maar dat ie nou zoveel geïnvesteerd had?
Gewoon een duur gezin en te weinig inkomsten.
Er zijn rond 2015 en daarna veel boeren niet aan de P-rechten kapot gegaan maar meer aan de gevolgen van 3 jaren droogte.
Ik ben het 100% met rene strik eens dat je gewoon daar aan de bak moet en niet ff heen en weer moet gaan ook in Denemarken niet. Daar heb je de eerste jaren ook geen geld voor als je wat op wilt bouwen.
+4
George
Quote Reactie van @Melkboer16:
ewoon daar aan de bak moet en niet ff heen en weer moet gaan ook in Denemarken niet. Daar heb je de eerste jaren ook geen geld voor als je wat op wilt bouwen.

Iedereen is anders en heimwee is een raar iets. Ik zou ook niet blijven als je ziet dat je kinderen en vrouw daar ongelukkig zijn/worden. Alleen vind ik de stap dan niet zo weloverwogen genomen. Weer een enorm risico genomen voor zowel je gezin als financieel.
bio boer
@Melkboer16 zat ook op droge zand kop 2018 19 20 maakte dat er ook niet beter op voor hem financieel 35 cent had niet over waren ook wat magere jaren
boer03
@bio boer als hij op 19 juni 2015 40 duitse (of waar ze dan maar vandaan mochten komen) had gekocht was zijn zogenaamde grootste probleem niet aanwezig. Foafaatrechten voldoende aanwezig.
Mijn grote vraag aan jou is : denk je dat hij nu dan nog in Nederland had geboerd?
bio boer
@boer03 geen idee maar hij had nu ook al voer tekort dus veel makkelijker zou het niet geweest zijn met meer koeien
Melkboer16
@boer03 nee hij was dan heel veel voer tekort gekomen ipv fosfaat.
En tijd die hij nou met lullen vult
bio boer
@Melkboer16 nou tijd weet ik niet 100 koeien op 2 robots moet wel kunnen toch met 1 vak
zonnebloempje
@bio boer t zin geen lely's😉
+3
ted9
@zonnebloempje Noem eens 10 piekbelasters die boel verkocht hebben. Komt toch helemaal niks van. Geld is op in Nederland. En verdiep je eens in de regelingen en je zal zien hoe schraal die is.
George
Quote Reactie van @ted9:
10 piekbelasters die boel verkocht hebben.

Ik ken er in ieder geval wel een en ook nog een heleboel die met de regeling mee willen doen.
George
Quote Reactie van @zonnebloempje:
kunnen beuren met zn nhtje nog lekker beetje kunnen touren met wat akkerbouwen(sjorsen) of boel verhuren was misschien mooie keuze geweest voor hem achteraf....

Wat ik gezien heb in het filmpje over toen hij boerderij in NL verkocht had zit hij helemaal niet in die positie dat ie kon gaan Sjorsen. 😀 Daarvoor had ie teveel geïnvesteerd wat hij door de komst van fosfaatrechten nooit terug verdiend kon krijgen.
bio boer
@ted9 verkoop landbouw grond gaat nog gewoon door ondanks rente 6% 🤷‍♂️ maar misschien is dat laatste resje kopers die dat nog kan dragen houdt dat straks wel keer op dat zullen we dan wel merken
casev2
@bio boer
Quote:
Als de boerderij de eerste maand nog niet verkocht is is vaak geen goed teken

Denk je dat een nieuwe hollander zijn visum/financiering etc etc binnen een maandje geregeld heeft? Wellicht dat onze nieuwe canadees vdejong hier kort kan opsommen hoe de tijdlijn bij hun verliep?
+2
Vdejong
@casev2 bij ons ging het erg snel.
Oktober 2020 kregen we van de Canadese makelaar te horen dat dit bedrijf te koop stond. Gelijk aangegeven dat we interesse hadden , maar dat we nog geen koper hadden voor ons bedrijf. In november kwam Prolander met de vraag of we ons bedrijf wilden verkopen. Toen bezig gegaan met de emigratie papieren. In januari 2021 werden we ingeloot in de Entrepreneur stream for immigration. Februari 2021 voorlopig verkoopcontract met Prolander ondertekend, drie weken later voorlopig koopcontract voor het bedrijf in Canada ondertekend.
Eén juni stal leeg. Vanwege corona eerste keer het bedrijf bekeken in september toen we Canada weer in mochten. 21 oktober 2021 definitief vertrokken en 1 november papieren ondertekend.
bio boer
@casev2 kan je wel voorlopig kopen tot het geregeld is
bio boer
@bio boer als er uit bent en zecht stel voorlopig koopcontract maar op dan zet je de verkoop advertentie niet weer in fb groepen
bio boer
5.100.000 cad en hij is van jou 😃
bio boer

(klik om te vergroten)

mlkvhoudr
@bio boer can dollar is 2/3e waard van de euro dat scheelt nog een flink stukje
bio boer
@mlkvhoudr cad dollar is wat meer gezakt in waarde dan euro in mijn herinnering was het 10 jaar geleden kleiner
+1
bio boer
@mlkvhoudr 3,4 miljoen euro
zonnebloempje
@bio boer zonder de fendt...., hij houd straks wel een heel machinepark over met dat verhuizen....
slagroomvla
@bio boer Wat is share sale?
+1
pieta
@slagroomvla Het lijkt er op dat je de aandelen van een bedrijf koopt en dus niet direct enkel de activa. Zoiets als de aandelen van een BV kopen.

Vertaald uit Engels

pageseager.com.au/buying-a-business-which-is-best-….
+1
mlkvhoudr
@slagroomvla denk dat je shareholder word dan, aandeelhouder dus

(klik om te vergroten)

bio boer
@slagroomvla goede vraag ik vermoed dat deel in eigendom is van ander is soort van pacht ? Weten doe ik het ook niet
Vdejong
@slagroomvla
Quote:
Asset sale vs share sale
When negotiating the sale of a family
farm corporation, the buyer and the
seller have to agree on the terms,
including whether the buyer will
acquire the shares of corporation
or its underlying assets. Typically,
a buyer prefers to purchase assets.
This is because the assets’ adjusted
cost base for the buyer will be equal
to the purchase price they paid
(which will typically be higher than
the seller’s adjusted cost base for the
property) and the buyer will not be
responsible for any hidden liabilities
that the family farm corporation may
have. Sellers, meanwhile, generally
prefer to structure the transaction
as a sale of the shares of their family
farm corporation so that any gains
they realize may be treated as capital
gains for tax purposes and they
may be able to minimize or even
eliminate any tax liability using the
LCGE. Consult with your qualified
tax and legal advisors prior to
selling the farm assets or shares to
determine the best structure.
JappieJo
@bio boer hoeveel melk is dat omgerekend ongeveer? 69 kg quotum
Greetje
@JappieJo Zeg maar een goeie 1700 liter x 4% vet per dag.
Vdejong
@JappieJo Wanneer je melk levert met 4% vet is dat 69 keer 25 liter = 1725 liter per dag, wanneer je melk levert met 5% vet, zoals wij op dit moment, is dat 69 keer 20 liter = 1380 liter per dag
bio boer
@Vdejong fokken /voeren ze daar dan niet op laag vet hoog eiwitgehalte? Of wordt vet daar tegoed voor betaald
Vdejong
@bio boer
Butterfat Protein Solids
13.4077 10.7215 .9000 $/KG
+2
T60401
Quote Reactie van @bio boer:
5.100.000 cad en hij is van jou

Als jij 5.000.000 cad bied heb je hem ook hoor.
+3
casev2
@T60401 als ik zo dat uitroepteken in die facebook post zie, denk ik dat je nog wel iets minder kan bieden.....🙈
+1
T60401
@casev2 Mijn niet gezien. ben er een keer geweest maar als ik hier geen boer kan blijven lukt het daar ook niet. Ben er niets kwijt.
Frans1
@casev2 Echte Hollander😎 Maar als het de vraag is hoeveel je onder moet bieden, zou ik mezelf eerst eens afvragen waarom dat zo is🤔😜
casev2
@Frans1
Quote:
Echte Hollander Maar als het de vraag is hoeveel je onder moet bieden, zou ik mezelf eerst eens afvragen waarom dat zo is

Nou.... 3.6 miljoen, is toch nog steeds een heel bedrag aan eigen geld wat je mee mag nemen. Ik weet zeker dat jij minder eigen geld nodig had op je spulletje....
Frans1
@casev2 Dat vroeg ik me ook af. Want iemand schreef dat je min. 40% ev mee moet hebben, en elders wordt geschreven dat hij uit narigheid is gevlucht, en die 2 rijmen bij mij dus niet. Wat klopt er dan niet?
pieta
@Frans1 Jij denkt dat je verdienmodel niet eerder kapot kan zijn dan je laatste miljoen?
+1
Frans1
@pieta Als er nog zoveel vrij geld rest, ga je niet uit armoede, dat is mijn punt. Er wordt zo veel gekletst hier over iedereen, terwijl vrijwel niemand het fijne er van weet
Vdejong
Quote Reactie van @Frans1:
terwijl vrijwel niemand het fijne er van weet

dat is bij heel veel onderwerpen op dit forum. Meningen en aannames genoeg, wordt van een muis een olifant gemaakt
+1
bio boer
@Frans1 boer kan nog 3 miljoen stil vermogen hebben in het bedrijf toch financieel vast lopen

Hij heeft zelf aangegeven dat hij het financieel niet rond kon zetten
+1
George
Quote Reactie van @bio boer:
Hij heeft zelf aangegeven dat hij het financieel niet rond kon zetten

Hij is in ieder geval uit Nederland vertrokken omdat hij hier het financieel niet meer kon bolwerken heb ik ergens een filmpje voorbij zien komen. Had geïnvesteerd in een te grote stal welke hij niet meer vol kon zetten omdat hij aan gefinancierd was en kon de kosten niet meer opbrengen met het aantal koeien wat hij had.
+3
ted9
@George Vindt het wel knap dat je dan wel voor de weg met meeste weerstand kiest om toch te blijven doen wat je het liefste doet. Ondanks dat je familie en vrienden achter laat en ook nog weekelijks verslag doet hiervan op internet.Meesten hadden de handdoek in ring gegooid. Toppers hier op prikkebord niet natuurlijk.
+1
George
Quote Reactie van @ted9:
indt het wel knap dat je dan wel voor de weg met meeste weerstand kiest om toch te blijven doen wat je het liefste doet. Ondanks dat je familie en vrienden achter laat en ook nog weekelijks verslag doet hiervan op internet.Meesten hadden de handdoek in ring gegooid. Toppers hier op prikkebord niet natuurlijk.

Tja dat is een mening. Je kunt iets graag doen , maar je moet wel de juiste afweging maken. De weg met de meeste weerstand en het risico om nog verder financieel naar de afgrond te gaan. En weer een hele tijd van je leven en je kinderen verdoen terwijl je niet gelukkig bent daar . De kinderen hadden het al vrij snel moeilijk daar heb ik ooit in filmpje gezien.
ted9
@George Die boerderij gaat hij wel verkopen maar dan... waar ga je dan heen. Kinderen zullen er niet slechter van geworden zijn die zijn nog kneedbaar en komen goed Engels sprekend in Duitsland Zweden of Denemarken terecht verwacht ik. Of zal het toch in prijsvechters land Frankrijk zijn....
+1
bio boer
@ted9 denk niet meer boeren
Misschien Duitsland
Melkboer16
@bio boer gewoon naar huis gaan! Ervaring rijker illusie armer.
Misschien nog boerderijtje met 5 ha grond om de belasting te temmen.
Ergens gaan werken waar hij het met lullen kan verdienen.
marcsterreborn
@Melkboer16 gaan werken waar hij het met lullen kan verdienen.

Vertegenwoordiger in graszaad, minishovels, mesttoevoegmiddelen en diergezondheidspreparaten....
+3
pieta
Quote Reactie van @Melkboer16:
Ergens gaan werken waar hij het met lullen kan verdienen

Homobordeel? 😁
+1
Ruben-Wind
@bio boer wil z’n vrouw niet. Hekel aan Duitsers. Jammer voor hem, liggen zeker kansen.
+2
labella
Quote Reactie van @Ruben-Wind:
wil z’n vrouw niet. Hekel aan Duitsers.

Dat snap ik niet, je kunt er heel goed eten!
+1
newholland6640
@Ruben-Wind

Op welk gebied zie jij kansen? Zit ook wel heel voorzichtig om me heen te kijken. Volgens mij is het vooral de lagere grondprijs?
newholland6640
@Ruben-Wind

Op welk gebied zie jij kansen? Zit ook wel heel voorzichtig om me heen te kijken. Volgens mij is het vooral de lagere grondprijs?
Ruben-Wind
@newholland6640 geen fosfaat rechten/ stikstof geneuzel, goede melkprijs, lagere kostprijs/ aankoop prijs. Met weinig geld kun je hier in Duitsland veel meer.

Ook wel bedreigingen, met name het lage aandeel eigen grond en rode gebieden vind ik nog wel het grootste ding.
newholland6640
@Ruben-Wind

Oke dacht dat duitsland qua regelgeving ook niet mee viel
Grünlandkuh
@Ruben-Wind Zeg dat nu niet dalijk komen ze allemaal deze kant, zit niet te wachten op nog veel meer Hollanders. Drijft alleen maar de prijzen op...
+1
Ruben-Wind
@Grünlandkuh die paar prikkebord boeren zal wel niet veel verschil maken😜
+1
Vdejong
Quote Reactie van @Grünlandkuh:
zit niet te wachten op nog veel meer Hollanders.

meesten durven die stap toch niet te zetten, bang dat ze de kermis missen
+1
George
Quote Reactie van @Vdejong:
meesten durven die stap toch niet te zetten, bang dat ze de kermis missen

Kermissen zijn ook altijd gezellig. Daar hoef ik niet voor naar een ander land. Heeft overigens niet veel met durven maar met willen te maken.
Vdejong
@George Jij wilt niet naar een ander land omdat het zo leuk is, op politiek gebied, in Nederland?
+2
pieta
@Vdejong Er zijn meer dingen als politiek. Overigens biedt de politiek op dit moment volop (leed)vermaak. 😁
Vdejong
Quote Reactie van @pieta:
Er zijn meer dingen als politiek

Kermis bijvoorbeeld?
+1
pieta
@Vdejong Familie, vrienden, carnaval, kermis, pinksterkermis.
Vdejong
Quote Reactie van @pieta:
pinksterkermis.

Ga je ook naar Leek naar de kermis?
pieta
@Vdejong Wat/hoe bedoel je? De kermis die ik bedoel is in de Achterhoek.
Vdejong
@pieta In Leek (GR) is sinds jaar en dag ook een pinkstermarkt/-kermis.
pieta
@Vdejong Nee, daar ben ik niets kwijt en heb ik dus niets te zoeken. 😁
Vdejong
Quote Reactie van @pieta:
ben ik niets kwijt

Wat ben je kwijt in de Achterhoek dan?
pieta
@Vdejong Goede dagelijkse contacten. 😁
Vdejong
@pieta Ben je niet geintergreerd op je nieuwe plek?
+1
weurding
@Vdejong volgens mij zit ie daar nu dichtbij, kwam uit N.B.
+1
pieta
@weurding Ligt nu enkel een flinke sloot tussen, dialect is hier hetzelfde als waar ik geboren ben.
+3
robbies
@Vdejong Het zit je wel hoog he, wat ze hier allemaal zeggen
+1
pieta
@Vdejong Tuurlijk wel, carnavalswagens bouwen, carnaval vieren, kermis, plaatselijk jaarlijks festival, buurtvereniging, dorpsquiz, plaatselijke FC, nieuwe kennissenkring etc etc
Maar waar we eerst zaten waren we ook goed ingeburgerd.
Vdejong
Quote Reactie van @pieta:
plaatselijke FC

hebben ze daar ook?
JappieJo
@Vdejong wat is dat FC?
+1
weurding
@JappieJo feestcommissie, maar aangezien tegenwoordig alles met Engelse termen gaat kan het ook fucking center zijn☝️😏
+1
JappieJo
@weurding Oja niet aangedacht feestcommissie 😬
pieta
@JappieJo Nee, ik zit absoluut niet in iets wat iets organiseren te maken heeft. Ik ben een echte deelnemer, geen organisator.
pieta
@JappieJo Voetbalclub.
Vdejong
@pieta dat is toch vc?
pieta
@Vdejong Dat is voederconversie. 😁 Kennen jullie "FC de kampioenen" niet? Ik dacht dat iedereen wel wist wat met de plaatselijke FC bedoeld werd. Maakt verder niet uit
robbies
@pieta
Quote:
FC de Kampioenen

Dat is humor die ze in t noorden niet kennen denk ik
pieta
@robbies Hier kijken de kinderen dat geregeld via YouTube op TV. Lachen, gieren en brullen. Ik kende het wel van naam maar heb het vroeger eigenlijk nooit gezien.
+1
robbies
@pieta ja, maar jij bent ook geen Noorderling
+1
weurding
@pieta snap ik, je zou er een leek zijn😊
+2
achterhoeker2
@ted9 Hij ging van 80 naar 50 mk , denk je nou werkelijk dat ie het nog een keer gaat proberen ergens in europa?
Misschien moet ie eens aan zijn gezin vragen wat zij willen, ipv hun overal mee heen slepen met zijn ondoordachte plannen.
Vdejong
Quote Reactie van @achterhoeker2:
Hij ging van 80 naar 50 mk

Ja, hier kun je nog rondkomen met minder koeien. Wat een schande
pieta
@Frans1 Dat mag je vinden maar bij de meeste koeienboeren is het eerder zo dat er niets meer verdiend wordt dan dat ze miljonair af zijn. Dat is gewoon de realiteit bij eigendomsbedrijven bij de huidige prijzen.
+1
Frans1
@pieta Tegen Cornelissen praat je toch aardig anders🙃
pieta
@Frans1 Wat zeg ik dan tegen Cornelissen wat niet klopt?
bio boer
@Frans1 een ev van 1.5 miljoen is niet ongewoon toch als je stopt in nl
Fosfaat is al 1/3 deel
Vdejong
Quote Reactie van @bio boer:
Fosfaat is al 1/3 deel

Gelukkig niet in ons geval.
Frans1
@bio boer Als dat rest, dan stop je toch niet uit narigheid?
pieta
@Frans1 Waarom niet, als je heel graag boert en je kunt de boodschappen niet betalen dan stop je uit narigheid maar ben je niet berooid.
+1
bio boer
@Frans1 hij zij zelf dat die het bedrijf financieel niet kon rond zetten
Zo lang het vermogen nog in bedrijfsmiddelen zit met weinig rendement kan je toch nog stoppen uit armoede
casev2
@Frans1
Quote:
Dat vroeg ik me ook af. Want iemand schreef dat je min. 40% ev mee moet hebben,

Dat kan best. Maar met zoveel vreemd vermogen kom je zelfs met de canadese melkprijs in moeilijk vaarwater, want zover ik weet liggen de rente % in canada/vs al jaren boven de europese.
+1
Vdejong
@casev2 ik schreef dat je, volgens een canadeese makelaar, niet verder moest gaan dan 40% vreemd vermogen.
bio boer
@Vdejong is in nederland niet veel anders toch
Vdejong
@bio boer waar ga je van uit bij het percentage vreemd vermogen? Wanneer ik uit ga van de verkoopwaarde dan ben ik blij dat we op maar 15% zaten
bio boer
@Vdejong zitten hier wel rond 35% vreemd vermogen tegen over de huidige verkoop prijs zo uit de losse pols en dat redden we ook nog met lagere melkprijs 😉
Vdejong
@bio boer Hoeveel is dan je financiering per liter melk, if you don't mind me asking?
Wij zaten op ongeveer €1,30 en dat vond ik meer dan genoeg.
bio boer
@Vdejong meer dan jou dubbele daar hou ik het bij 😜 maar mijn koeien geven ook minder krijgen + op de melk doen ook weidevogel beheer wat melk/kvem kost
Vdejong
@bio boer en dat dubbele is dan inclusief windmolen en kippen?
bio boer
@Vdejong nee ex windmolen en kippen
Ook nog ex 3e melkvee bedrijf van mijn broer
+1
bio boer
@casev2 hij wil naar huis en overdragen voor het voorjaar begint zou ik mij kunnen voorstellen
Noknok
@bio boer hij is toch thuis😉
Greetje
Home is where the heart is..@Noknok
+2
stefan56breizh
@bio boer het beste is om in winter te verhuizen zo hebben wij dat gedaan. Kan je rustig wennen en heb je niet direct alle voorjaars werkzaamheden.
January
Hij moet daar gewoon blijven ,lijkt mij , hij vind het ook niet in dk of duitsland ,daar kan ie van een paar koeien leven gaat hem in dk en duitsland niet lukken
+1
Melkboer16
@January ach hij vind het alleen in z’n ouwe woonplaats en dan zondags lekker naar de kerk. Vrouw en kinderen gelijk gelukkig en Alex eens een keer aan het werk.
Wilde hier 2 robots hebben dus naar dikke 100 koeien.!
Waarom niet gewoon een melkstalletje want dat was in Canada ook weer genoeg en 50 koeien.
Waar is dan de ambitie gebleven.
+3
j h p
@Melkboer16 Als je ambitie alleen afhangt van het aantal koeien heb je het nog niet helemaal begrepen, maar dat is mijn bescheiden mening maar.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's canada , boerderij en nieuws geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
362
DEELNEMERS
46
WEERGAVES
21.516
TREFWOORDEN