Allemaal over naar emissiebeleid, of toch niet? - Achtergrond stikstofstemming

De discussie over stikstof gedraagt zich vaak net zoals de stof zelf: nagenoeg ongrijpbaar. Illustratief hiervoor was de opstelling van een aantal politieke partijen bij de stemmingen deze week in de Tweede kamer over een inzet op emissiebeleid. In onze rubriek Stikstofstemming geven we op onze eigen wijze een impressie van de stikstofcrisis.

Een motie van Tweede Kamerlid Pieter Grinwis om zo snel mogelijk over te stappen van een depositiebeleid naar een emissiebeleid werd vrij breed aangenomen, door de voltallige (gesneuvelde) coalitie plus een aantal andere partijen. Op het eerste gezicht lijkt het ook een logische stap om het zo te doen, wat je pakt de vervuiling aan bij de bron, zo is de gedachte.

Deel dit topic

Reacties

leonievdh971
€?Afgelopen week had LTO Nederland al een debat belegd voor (aspirant-)landbouwwoordvoerders. Goed om kennis te maken met deze mensen, maar jammer was dat het debat zo vlak was.”

Dat heeft Klaas goed gezien
Het debat werd georganiseerd door nieuwe oogst
De opzet van het debat was oorzaak van de slappe hap die politiek presenteerde

Nieuwe oogst gaf geen gelegenheid om tijdens het debat door aanwezigen kritische vragen te laten stellen aan de aanwezige politici.
Er werd door elke partij gesproken over krimp vd veestapel. Van een beetje tot wel 75%.
Wanneer je dan niet mag vragen : “hoe gaan jullie die krimp vd veestapel realiseren”, dan is het een leuke avond voor de aanwezige politici.
Als boer heb je behoefte om te vragen hoe de politiek zaken aan gaat pakken
Heeft Esther de Snoo andere behoeftes?
Twentsch Land
Heeft Esther de Snoo andere behoeftes?

Vraag het Esther 🎉

@leonievdh971

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stof , stikstof , tweede kamer , stikstofcrisis en hoogovens geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0