Illustratie van: Alex Miedema

VN: rampen zorgden in 30 jaar voor biljoenen aan landbouwschade

De afgelopen dertig jaar zorgden rampen zoals overstromingen, droogtes, bosbranden en extreem hoge temperaturen wereldwijd voor 3,8 biljoen dollar aan schade voor de landbouw, omgerekend ruim 3600 miljard euro. Dit schat de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) na onderzoek over de effecten van rampen. De schade bestaat uit verloren gewassen en verloren productie van landbouwdieren.

Deel dit topic

Reacties

weurding
En toch wordt dat ook overleefd
+7
Nevergiveup
In de vruchtbare Nederlandse delta word de schade door onze totaal incompetente overheid veroorzaakt
kanniewaarzijn
Ik dacht dat de landbouw zelf de grootste ramp was....
+4
Erik1979.
Het klimaatgeloof veroorzaakt meer schade aan de landbouw opbrengsten.
casev2
Ach... reken maar dat er heel wat gebieden in afrika zijn waar flink wat landbouwpotentieel is. Gewoon een paar flinke pompen in de grond, en je produceerd op een vergelijkbaar niveau als in het droge midden van de VS, waar de cirkel irrigaties kop aan kont staan, terwijl het er amper regent.

Maarja... de politiek...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , schade , fao , Gewassen en Verenigde Naties geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0